Saturday, December 1, 2012

Masak-masak

Assalamualaikum dan salam sejahtera kawan-kawan pembaca blog :)

Hari ni dah masuk bulan December untuk tahun 2012. Tak lama je lagi nak masuk tahun baru kan.Masa berlalu sungguh pantas. So, welcome December goodbye November!~

Permulaan bulan December ni aku sangat rajin.hehe.Puji diri sendiri je lah, tak ada orang nak puji kan.hehe. Kenapa aku rajin? Tak ada reason yang specific, tapi aku rajin MEMASAK je.. Ni semua pengaruh Masterchef la yang membuatkan aku giat mencuba resepi-resepi baru.

Sebut saja apa yang terasa nak makan, google dalam internet resepinya, beli barang dan masak.Simple kan...huhu.. Tapi tak la semua yang aku buat menjadi. It's OK, at least try the best.

Jom tengok apa yang aku masak hari ni.Lets check it out!~~

Ok ni adalah LASAGNA. Dah lama aku nak buat dan hari ni baru berkesempatan. Selalu pergi Alamanda , makan test food Lasagna ni. hehe.Suka hati je!

Lasagna yang sedang di bakar dalam oven. Macam ni lah rupanya... 

Lasagna yang sudah di potong. Yummy! Very cheesy! Boleh tahan lah rasanya walaupun baru pertama kali buat ni.

Selain tu, aku dah lama jugak mengidam nak buat Portuguese Egg Tart sendiri so, harini lah segalanya terlaksana. Macam mana rupa? Jom tengok...

 Egg Tart yang telah siap dibakar...

Rasanya boleh diterima. Cuma aku tak pandai sangat nak buat puff pastry. Next time nak belajar lagi. Mana tau boleh jadi punca rezki nanti.

Lepas ni aku nak cuba resepi lain pula & will update soon! Yummy yummy food makes me become fatty.haaaaa.. Tunggu apa jadi seterusnya ya! Pen off now~~~

No comments: