Friday, October 26, 2012

Kerja Oh Lalala~~

Assalamualaikum...

Entry kali mengenai bebelan pasal kerja..

Aku belum bekerja dan menjadi penganggur terhormat di rumah.
Nak kemana-mana pun susah sebab tak ada duit. Mengharapkan orang yang sudi bawa keluar je la..Kesian kan???

Masih mencari kerja yang sesuai dengan diri. Walaupun banyak je vacancy yang ada di Malaysia ni, tapi tak mudah sebenarnya nak dapat apa yang kita nak tu. Choosy dalam  pekerjaan memanglah tak elok tapi kena la yang agak bersesuaian dengan kemampuan. Kalau tak rosak la company orang aku kerjakan...hehehe.

Aku nak je kerja biasa-biasa, tapi macam ada satu perasaan yang menyekat..haha..Mungkin lah sebab aku tak biasa kerja macam tu. Contoh: cashier, MCD,KFC, & etc..Bila fikir memang satu keajaiban if aku pergi kerja tu..Ohhh so demand!!

Sekarang aku lebih selesa duduk rumah walaupun tak ada kerja.Peduli apa aku, walau kadang-kadang tension jugak dibuatnya. Dah rasa macam bibik pun ada!

Hmmm...apa boleh aku kata, tunggu lah kalau ada rezki.Aku pun tak nak melulu macam haritu, kang jadinya kecewa. Aku tak ada aim or target apa-apa, so mungkin ok lah untuk terus menganggur..hehe..Gila punya statement tak ada target.Tanya la diri sendiri Cik Nani uiiii!

Kawan yang dah bekerja mungkin tu rezki mereka. Rezki aku ada tapi bukan sekarang. Be positive yek !~~ :)
Sekian~

1 comment:

Anonymous said...

http://www.informasikerjaya.com/