Monday, June 25, 2012

Hobi Baru : Gubahan Bunga

Assalamualaikum dan salam sejahtera

Hobi hobi hobi. Kadang-kadang aku confuse apa sebenarnya HOBI aku. Banyak sangat lah.Semuanya aku buat kejap-kejap je. Dulu bermati-matian dengan koleksi sticker, bila dah hilang album sticker tu aku beralih arah pada hobi bermain MUZIK, masak, & banyak lagi. Oh itu dunia aku dahulu kala.

Sekarang aku ada hobi baru...Lepas gubah hantaran untuk tunang abang aku baru-baru ni, aku mendapat satu lagi HOBI BARU iaitu menggubah bunga. Ada la beberapa gubahan yang aku dah buat. Lets check it out!!

Ini first gubahan sireh junjung untuk majlis pertunangan abang haritu. Bidan terjun katakan tak pernah buat.Asal ada je lah..

Bunga kuning + Bunga putih + daun sirih

For the second, aku gubah bunga ros merah yang dah buruk & lama. Nampak tak berapa kena, mungkin sebab bunga dah lama & tak cukup bunga atau pasu yang tak berapa OK.But still nice for me.heheee

Bunga ros merah

Yang bawah ni pun sama, ambik bunga yang lama dan gubah semula...

Bunga ros kuning


Oleh kerana minat nak cuba sesuatu yang baru ni, aku pun pegi NILAI 3 & beli BUNGA dan bahan-bahan yang perlu untuk gubah bunga lain yang baru yek . Bawah ni ada 2 gubahan yang aku siapkan semalam.


Gubahan bunga putih dan kuning sesuai untuk meja...

 Bunga ros merah + pink sesuai untuk meja jugak...

Hah itu koleksi gubahan bunga aku sekarang.Ada lagi satu sebenarnya tapi tak sempat snap mak dah bawak pegi pejabat dia. Hias la puas-puas dengan bunga-bunga. Insyallah lepas ni aku akan cuba gubah jenis lain pulak.

Sampai sini dulu yek cerita hobi baru ni.Tata~

Monday, June 11, 2012

Share about Gushcloud and get rewarded!

LINK : Share about Gushcloud and get rewarded!

Hah nak dapat duit cara yang senang? Seperti yang dah dimaklum kan dalam entry lepas, join GUSH CLOUD & share apa saja mengenai iklan yang disediakan pihak gush.Anda akan mengumpul mata.Ada rezki ada lah ganjaran.Kita usaha kan dulu. Jom CUBA SEKARANG!!
Jangan malu jangan segan... :)

click this link : Share about Gushcloud and get rewarded!

p/s : TAK BELI TAK APA, TENGOK AJE.... hehe

Friday, June 8, 2012

Hantaran Tunang

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Just nak share beberapa hantaran tunang edisi bidan terjun yang berjaya aku siapkan dalam masa seminggu.Aiyo boleh la dari tak de kan...But jika ada masa yang lebih pasti dapat disiapkan dengan lebih sempurna.

Berikut beberapa jenis hantaran tunang dengan TEMA KUNING KEEMASAN...emasss la sangattttt...huhuhu

Hantaran ni untuk letak cincin

Edisi Ferrero Roche : simple je designnya

Baju untuk pihak perempuan 

 Koleksi mandian Body Shop

Sireh junjung edisi Bidan Terjun 

Semua sekali yang akan menjadi hantaran nanti

Ni la pertama kali buat hantaran.So, hope OK aje lah sebagai pembuat hantaran amateur ni. Chaiyok chaiyok. Jumpa lagi untuk edisi berikutnya...

Wednesday, June 6, 2012

Gushcloud Cara Mudah Dapat Duit dari Internet

Assalamualaikum kepada semua rakan bloggers dan pembaca sekalian...

Hari ni nak cerita pasal satu lagi website yang boleh membantu anda menjana pendapat sampingan melalui internet ni, iaitu Gushcloud.



Apa itu Gushcloud? Hah aku pun masih baru dalam gush ni tapi berdasarkan pemerhatian dan pembacaan mengenai gushcloud ni, sememangnya boleh memberi anda pendapatan sampingan dan juga barangan yang menarik anda boleh tebus melalui mata ganjaran.

Pada sesiapa yang pernah ada akaun Churp Churp mungkin lebih senang faham konsep Gushcloud ni. Konsep yang sama cuma lebih mudah kumpul mata untuk menebus ganjaran. Cukup 20$ dah boleh claim.Simple kan.

Just share iklan yang disediakan atau buat je ape yang pihak gush sediakan melalui akaun TWITTER atau FACEBOOK atau BLOG.

Setiap iklan yang anda iklankan akan memberi anda pulangan mata. Kumpul mata dengan lebih banyak untuk reward yang lebih nilai.

Satu lagi, yang bestnya gush menggunakan matawang USD if tak silap. Haa bayangkan 1 Usd lebih kurang 3 Ringgit Malaysia. So, if kumpul mata banyak2 mungkin anda berpeluang untuk cash out lebih banyak.

Walaupun baru mula, tapi mata terkumpul dah bernila RM 13. Baru sekejap buat..Mungkin kalau lagi rajin advertise iklan-iklan yang ada, mungkin akan bertambah.Insyaallah.Usaha tangga kejayaan.

Macam mana nak mula??? Just SIGN UP sekarang yek. Gunakan medan internet sebaiknya dan sebetulnya. hehehe :)

Klik di sini untuk mendaftar : Gushcloud


P/s : Kumpul mata = markah = point.Jangan main mata yekkkk.Good Luck Guys!!~~