Friday, May 4, 2012

Gaji Pertama

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Dikala orang lain tgh berseronok bekerja, mengupdate jawatan, gaji and bla bla bla. Kami menanti bila masa kami akan bekerja.Sedih sedih sedih mengenangkan nasib. 

"Tapi dunia kami mungkin berbeza... Kerana kami seorang blogger. Kami juga bekerja Hehehe..." :)

Baru-baru ni kami berdua (Aku dan Zizi) dah dapat gaji pertama kami.Alhamdulliah berkat usaha Zizi utamanya, dapat jugak la merasa duit sendiri. Permulaan yang sangat bestttt...kan kan ZZ.

 yahoo image

Dapat lah shopping sikit untuk kami berdua yang sememangnya "kurang bershopping". Shopping kat Times Square and katne ntah.Lupaa...
Syukur sangat dengan rezki yang ada. Pada blogger keep on writing and blogging.Maybe yang tunggu or dapat Buffered Earning dari Nuffnang boleh la bergembira..

Pstttt, Macam aku, kene tunggu partner lah..kekeke..Kalau tak habuk pun tak ada!!!

Nak sedih sangat sebab belum bekerja hilang sekejap la. Tapi sedih sebab TAK DAPAT makan Meat Ball kat IKEA yang digembar gembur tu.
Kerana banyak masalah mendatang terutama kasut ku yang putus!, membatalkan hasrat.Maybe Next Time...

Dapat tengok wayang 3D for the first time.haha kesian kan...Sebelum ni bukan tak mampu.Tapi sebab jimat tak nak lah merasa..hehehe.Alasannya, banyak lagi duit nak pakai terutama study belum habis. Maklumlah pinjam PTPTN..Kali ni  dapat tengok THE AVENGERS 3D membalas kekecewaan Uncle Usin yang tak seperti dijangkakan. Then, Battleship memang fantastic!!! I love love YOU..

Ni kira kerja lah..menulis entry suka duka hidup untuk tatapan di masa akan datang.

Good Luck to everyone especially NANIE & ZIZI.. :)

1 comment:

Ain Zalya 21 said...

wahhhh..... tgok cte uncle usin tue... sokong lah filem tempatan !!! yang ntah ape2....hehehe....