Thursday, May 31, 2012

Conference Research

Salam

Pernah dulu aku mengadu pasal research untuk final year project yang sangat mengSTRESS kan tu. Tapi aku sangat terkejut baru-baru ni bila dapat emel menyatakan

Dear bla bla bla,
"Congratulation! I am pleased to inform you that based upon the recommendations 
of two blind reviewers your paper has been accepted for presentation at the 
NETs2012, to be held in Bangkok, Thailand, August 17-19, 2012 "



Paper 48 Title: IS THERE A URBAN-RURAL TECHNOLOGY GAP IN MALAYSIA? 


Just gembira walaupun tak tau apa pasal ni.huhuhu...Dari mana dtgnya semua ni..Ok jugak la perasan sekejap..hehe..(ehem bukan p Bangkok ye..dapat emel sesat jek)


Apa pun, at least my name and my friend included as an author of the Research. Thanks to our supervisor. :)


P/s : Pada yang buat research, buatlah sepenuh hati walaupun sangat memeritkan.



Wednesday, May 30, 2012

Cerita di Akhir Bulan

Assalamualaikum...

"Sudah usang jadinya blog ni bila tak di update. Hmmm mungkin kerana tak ada masa lapang untuk berblog sejak akhir-akhir ni"

Pejam celik jek dah nak habis bulan 5..Menanti waktu bila agaknya nak habis belajar. Seronok sangat tengok kawan-kawan KONVO baru-baru ni. Semuanya segak bergaya. Wah wah dapat bunga , dapat hadiah...BEST sangatttt... Oh Masa saya akan tiba tak lama lagi. Mungkin time tu, nak demand bunga-bunga yang banyak..hehee...TAPI tak pasti, meriah tak masa tu sebab yelah, kawan2 satu batch dah konvo dulu....(pssttt bukan extend sebab repeat, tapi kekangan yang tak dapat dielakkan)


Konvokesyen Uitm Arau

Hah, itu bab konvo.Satu lagi moment yang best bila dapat gaji & dapat pegi MAKAN MEAT BALL dekat IKEA yang tergendala bulan lepas.Meat ball tu sangat famous & rata-rata orang pun tau pasal menu neh. Tapi komen aku, BOLEH laaaa...Cuma agak muak bila makan banyak.Setakat 5 meat ball pun dah memadai dari beli 20 pieces tu.Tak habis walaupun makan berdua.huhuhu..


Ni la rupanya Meat Ball IKEA : image google

Tapi seriously, KEK CHOC memang sedap. Satu lagi Karipap Ikea pun sedap.
Haish gila makan dari gila perabot sebenarnya bila pegi IKEA ni..huhuhu..

Oke, ni je dulu yang aku nak kongsi pada yang mungkin singgah membaca.hehe..Terima Kasih daun serai.. :P

Friday, May 4, 2012

Gaji Pertama

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Dikala orang lain tgh berseronok bekerja, mengupdate jawatan, gaji and bla bla bla. Kami menanti bila masa kami akan bekerja.Sedih sedih sedih mengenangkan nasib. 

"Tapi dunia kami mungkin berbeza... Kerana kami seorang blogger. Kami juga bekerja Hehehe..." :)

Baru-baru ni kami berdua (Aku dan Zizi) dah dapat gaji pertama kami.Alhamdulliah berkat usaha Zizi utamanya, dapat jugak la merasa duit sendiri. Permulaan yang sangat bestttt...kan kan ZZ.

 yahoo image

Dapat lah shopping sikit untuk kami berdua yang sememangnya "kurang bershopping". Shopping kat Times Square and katne ntah.Lupaa...
Syukur sangat dengan rezki yang ada. Pada blogger keep on writing and blogging.Maybe yang tunggu or dapat Buffered Earning dari Nuffnang boleh la bergembira..

Pstttt, Macam aku, kene tunggu partner lah..kekeke..Kalau tak habuk pun tak ada!!!

Nak sedih sangat sebab belum bekerja hilang sekejap la. Tapi sedih sebab TAK DAPAT makan Meat Ball kat IKEA yang digembar gembur tu.
Kerana banyak masalah mendatang terutama kasut ku yang putus!, membatalkan hasrat.Maybe Next Time...

Dapat tengok wayang 3D for the first time.haha kesian kan...Sebelum ni bukan tak mampu.Tapi sebab jimat tak nak lah merasa..hehehe.Alasannya, banyak lagi duit nak pakai terutama study belum habis. Maklumlah pinjam PTPTN..Kali ni  dapat tengok THE AVENGERS 3D membalas kekecewaan Uncle Usin yang tak seperti dijangkakan. Then, Battleship memang fantastic!!! I love love YOU..

Ni kira kerja lah..menulis entry suka duka hidup untuk tatapan di masa akan datang.

Good Luck to everyone especially NANIE & ZIZI.. :)