Sunday, April 29, 2012

As-Salam & Selamat sejahtera...

So tired today.....Arghhhhh tensionnnnnn & fikiran serabut...Dear blog..Thank You cuz owez wif me...Betullah, kalau tinggal blog, mcm kosong kosong kosong..cm lagu Najwa Latif plak...

Sangat kekenyangan dikala kepala tgh berat.Maybe time to sleep lah...Tataaaaaaaa

Thursday, April 26, 2012

Sayang Padaku

Assalamualaikum...
Just nak share lirik lagu dari KYAI KANJENG...

duka derita
duka lara ku di dunia
tidak la aku sesali..
juga x akan
aku tangis

sesakit ape pun
yg ku rasa kan ..
dlm hidupku
semoga x membuat ku
kehilangan jernih jiwa ku

andai kan dunia mengusir aku dari buminya
tak akan aku merintih juga
tak akan aku mengemis

ketidak adilan yg di timpahkan manusia
bukanlah alasan bagiku
untuk membalas nya..

asalkan kerana itu tuhan menjadi
syg pd ku oooo....
segala kehendaknya menjadi syurga
bagi cinta ku

bukan la apa kata manusia
yg ku ikuti
tetapi pandangan allah tuhanku
yg ku takuti

ada tiada ku semata2 milik nya jua
ada tiada ku milik nya jua

Wednesday, April 25, 2012

My Wish

Assalamualaikum...

Hey readers.

I wish i could finish my study right now & make all my dreams come true.Thats All~ Truly

Thursday, April 19, 2012

Cabut Kuku Lagi!

Assalamualaikum dan salam sejahtera rakan-rakan semua...

Sape pernah cabut kuku? Tak kira la kaki ke tangan ke sampai berkali-kali? Jarang-jarang berlaku lah kecuali tersepit pintu ke ape ke yg membuatkan kuku rosak kan..

Seingat aku la kan, dari kecik lagi aku dah mula kena cabut kuku oleh kerana kenakalan aku.aiyoyoyo..Masa kecik dulu, kuku aku tercabut oleh kerana tersepit di pintu.Ada la dalam dua ke tiga kali. Bayangkan darah keluar macam air sungai yang mengalir..Jadi doktor sendiri la katakan, padan muka main PINTU lagi.

Masa dah besar gedabak camni pun dah masuk berapa kali.aku pun tak faham apa masalah kuku aku yang selalu sangat TERCEDERA ni.Kurang kalsium mungkin. :)

Rabu lepas, sekali lagi detik bersejarah tercipta.Aku cabut kuku jari telunjuk untuk kali ke 2 selama 2 tahun berturut-turut.

Yuuuhuuu, sakitnya tak terkata bila Doktor mula 'menginject" hehee..Harap-harap lepasni, tak ada lagi gejala kuku rosak, sakit, tak sihat terjadi pada aku.Sebabnya, ia akan menyukarkan aku melakukan kerja, terutama untuk menulis, membasuh pinggan dan makan.Moga cepat baik ye kuku!

 Jari ku yang kehilangan kukunya.Cepat sembuh yek...

Ini sahaja ceritaku.sehingga bertemu di entry lain.SEKIAN TERIMA KASIH DAUN SERAI~~