Sunday, March 25, 2012

Medan Blog

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada pembaca budiman...

Singgah sebentar baca entry yang tak seberapa ni...

Sejak beberapa tahun kebelakangan ni, kita dapat perhatikan peningkatan pengguna yang menggunakan platform blog sebagai "alat" untuk melepaskan perasaan, berkarya, mencari pendapatan, berkenalan dan sebagainya.

Blog adalah platform berbeza berbanding laman sosial seperti facebook, twitter, myspace dan sebagainya sebab kita dapat menulis dan menerangkan dengan panjang lebar sesuatu perkara. Tak dinafikan, melalui blog sedikit sebanyak telah menyumbangkan kepada peningkatan pengetahuan am/umum tentang sesuatu perkara. Ada baik ada buruk dan perlu diingatkan kita menulis dari isi hati dan pilihlah bahan bacaan/entry yang bersesuaian dengan kita.

yahoo image
Saya seorang blogger :)

Jangan sesekali menyalahgunakan platform ni untuk menjatuhkan atau memfitnah orang. Berkongsi pengalaman dan pendapat atau perasaan untuk dijadikan iktibar adalah satu kegunaan utama medan blog. Walaupun hanya sedikit karya atau luahan rasa, mungkin amat bermakna kepada pembaca lain.

Jadi  para blogger, teruskan berkarya dan membaca ceritera pengalaman rakan lain.Jadikan iktibar atas sesuatu yang telah dikongsikan oleh bloggers yang lain. Ini adalah pendapat peribadi aku sebagai seorang yang suka " membebel di alam fana blog" ini.

Jumpa di next entry~~sekian

3 comments:

Ain Zalya 21 said...

Dengan Blog juga Kita boleh menjana pendapatan...
Cth: iklan nufnang...
Mesti cik nanie@intan dah byk kumpul dwit nie... hehehehe...
Blanje la...

Nanie said...

nape jht sgt!! bwekkkkkkkkkkkkkkk..nak resign lah cmni...:P

Ain Zalya 21 said...

jgnla resign....
huhuhuhu....
Sorry my dear....