Saturday, March 31, 2012

Jiwa Muzik

Assalamualaikum dan salam sejahtera...

Ada tak orang yang dalam dunia ni tak minat kepada muzik? LAGU utamanya? Tak kira lah jenis apa, balada,rock,nasyid, rnb, k-pop, hindustan, atau apa2 jek. Jiwa manusia ni mesti ada terdetik walupun sikit untuk menyanyi.For sure.hehe (kalau takde tu nampak mcm mustahil & mungkin pelik.Just opinion OK~)

Setuju tak muzik ni ibaratkan sebagai medium penyatuan budaya? Era sekarang adalah kebangkitan muzik K-POP yang berasal dari Korea. Seluruh dunia minat K-POP ni walaupun mungkin wujud pendapat yang tak senang dengan muzik K-POP ni. Tak percaya? search Youtube.hehe

Aku sendiri tak pasal-pasal terlibat & terminat pulak MUZIK dorg ni.Tapi taklah aku Fanatik gile.Just minat pada lagu, utamanya Girl Generation..

 google image : Girl Generation

Kenapa eh? Sebab lagu kumpulan ni boleh tahan la.Deria pendengaran aku dapat tangkap & menjadilah minat. Terkilan sikit, bila Girl Generation datang K.L baru-baru ni, tak berkesempatan nak pergi tengok live.Mungkin next time.

 
Kuch Kuch Hota Hai

Era muzik ni sentiasa berubah, dulu aku memang HARDCORE lagu HINDUSTAN.Boleh kata hafal lah lagu-lagu yang sedap terutama dari filem yang POPULAR pada masa tu.

Tapi, lagu MELAYU Malaysia tak kurang hebatnya cuma mungkin ruang untuk berkembang agak terhad.

Tiada berat sebelah dalam muzik.Melodi yang sedap di dengar akan menjadi satu siulan walaupun bait liriknya kita tak faham.

Pen Off~~

2 comments:

Ain Zalya 21 said...

tawuuuu lah pandai nyanyi...

suare sedappp....

buwekkk.....

Marisa Kasandra said...

9 gamba kt header atas jauh lebih cun drpd gamba 9 org gurl generation nie....