Saturday, January 21, 2012

Cuti Semester 2012 bermula

Assalamualaikum...

Alhamdullilah syukur nikmat ke hadratNya...dapat jugak kami sebagai pelajar mengharungi semester dengan jayanya....Habis final exam maka bermula lah arena baru bagi setiap orang..ada yang dah tamat pengajian dan ada yang akan meneruskan semester hadapan dengan langkah baru...apa pun buat yang terbaik...

Ceritaku pula, sebaik habis paper terakhir pada 16 Januari 2012, aku terus mengemas barang-barang kat kolej tu, yang bersepah tak hengatt sebabkan final exam..final exam mmg melalaikan aku untuk kemas bilik..dah jadi cam sarang tebuan dah aku tgk...siannnn roomate aku...tapi xla sepah teruk sangat..boleh diterima lagi la...

Then. hari esoknya, pegi celebrate dengan yang tersayang dan kawan-kawan..Ada buat makan-makan sikit...sedih jugak sebab maybe itu pertemuan terakhir untuk kali ini sebagai pelajar..lepas ni if jmpa, maybe dah jadi ayah mak atuk nenek...masa bergerak pantas...

Tapi apa pun...sangat bermakna nilai persahabatan yang dibina selama ini..ingat dengan tak ingat bergantung pada individu masing...Sometimes, im feel so sad sbbnya manusia ada ego masing-masing yang tidak mahu mengalah...oke let just think in positive side...friendship last forever...oke ( think think think think again )

Sampai sini dulu yek entry kali ni..Cuti sem dah bermula..Rest dulu sebelum memeningkan kepala otak yang sudah dipenuhi enzim enzim kekabutan...tata titi tutu..NANIE

Sunday, January 1, 2012

Entry Tahun Baru

Assalamualaikum...

Berpijak lah di bumi yang nyata...Jangan mudah lupa... Ada yang akan terguris terluka...

Pembuka kata, pemula bicara...Tahun baru sudah bermula..
Ayuh, lupakan segala derita sengsara...
Mulakan semula dengan semangat membara...
Kuatkan tekad teguhkan minda...
Segalanya pasti akan terlaksana...


Setahun berlalu penuh derita..
Kini sudah kembali ceria..
Berilahku ruang bahagia..
Untuk selama-lamanya...

Truly,
Nanie