Saturday, December 3, 2011

Review Misteri Jalan Lama

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Hai hai sekarang musim MOVIE beranak..banyak yang tengah di tayangkan di pawagam-pawagam berdekatan rumah anda...

Ohoo, rata-rata nak tengok OMBAK RINDU, mostly yang perempuan la suka disebabkan oleh novelnya yang gempak tu..hehee..Oke dah baca lama tapi lupa sudah ceritanya...

Then, ada plak minat cerita TWILIGHT..katanya yang terakhir..iyeke? cayake? huhuhu..tak taulah sebab aku memang tak berapa minat cite cam gitu...TAKTIK semata-mata kot...huhu

Oleh kerana cerita OMBAK RINDU full masa aku nak g tengok, beralih lah pada cerita MISTERI JALAN LAMA..

Oi oi aku sukeeee la cerita dia...walaupun jalan ceritanya macam ngarut sket...Tapi aku suka sebabnya, lain dari cerita melayu yang biasa..Teknik kesan visual yang digunakan NOT BAD la..Real jugakkk..Congratessss yaa afdlin.. I LIKEE...

Ada babak-babak yang best & menarik sebab cerita ni lebih kepada fantasi yang mungkin kita tak pernah terfikir...Sekali lagi cerita di jalan menuju ke Kuantan diangkat menjadi sebuah filem menarik..

Cerita berkisar pasal mahkluk BUNIAN & ORANG GASAR (if not mistaken)...Que Haidar dibesarkan dalam keluarga manusia biasa but at the end baru dia tahu yang dia adalah anak bunian merangkap Raja Bunian lah...Dia akan menjadi penyelamat kepada kaumnya sendiri...

Misteri jalan lama sekali lagi menekankan babak ikatan kekeluargaan antara ABG (Hans Isaac a.k.a Indra) & ADIK (Que a.k.a Ilya) yang pada mulanya tak rapat, tapi selepas kematian ayah, keduanya jadi rapat kerana Indra terpaksa menunaikan wasiat ayahnya yang menyuruh Indra kembalikan ILYA kepada "KELUARGA ASALNYA a.k.a bunian" apabila mencecah umur 25 tahun...
Vanida Imran turut menjayakan filem ni...


Saksikan misteri jalan lama di pawagam berhampirann..Ecececeeee...

Tetiba je aku nak review movie, tak pernah-pernah..boleh buat hobi ni, pegi tengok wayang kali ni tak tidur..selalunya aku langsung tak berapa nak amek port dengan cerita yang tengok.heheeee..perubahan betul..release tension katakan...

Okeee lah, sampai sini dulu yekkkkk....

No comments: