Saturday, December 31, 2011

Azam Tahun Baru 2012

Assalamualaikum...

Harini bersamaan 31 December 2011..Hari terakhir untuk tahun 2011.. YA ALLAH..SYUKUR ALHAMDULILAH...aku masih bernafas...Untuk meneruskan kehidupan sebagai HambaMU ya Allah.....

Semperna tahun baru ni, aku BERAZAM...UNTUK JADI LEBIH BAIK DARI SEKARANG..walaupun sedikit tetapi berubah..AMIN...

Harapan untuk tahun 2012 ni:

1. Nak maafkan semua orang yang telah menyakitkan hati..Harap sangat...
2. Nak kurus..Sekarang dah macam "gergasi keletihan" dah aku tgk...huhuhu :)
3. Nak habiskan belajar..Letih dengan Assignments...
4. Dapat Kerja..Ada gaji...MEMBAHAGIAKAN PARENTS...

Itu sahaja yang dapat di plan untuk 2012...Insyallah...ada rezki " nak buat majlis pertunangan"...
Statement MERAH diatas hanyalah wish list..BUKAN FAKTA TAPI AUTA...hehee..
(mesti ada geng terjah melodi nanti..huhu)

SELAMAT TAHUN BARU SEMUA!!!!!.....SEMOGA SEMUA YANG DI IMPIKAN DAPAT DIKECAPI...

Monday, December 26, 2011

Rajin Tak Kena Gaya...

Assalamualaikum...

JOM..NAK PUJI DIRI SENDIRI BOLEH????

AKU SANGAT RAJIN..reason?? Semua orang tengah bercuti untuk study week, yang aku rajin tak kena gaya STAY dekat UITM..Settlekan Assignment..

Kelas dah habis minggu lepas..TAPI Harini Cuti UMUM aku pegi naik tangga yang ada lebih kurang 100 anak tangga tu.. REASON?? Nak pegi KELAS.. Padahal selama ni, selalu je ponteng...BILA DAH HABIS?? RAJIN TAK KENA GAYA...hahaaa

So tireddddd lah...Malam ni plak, tak dapat tido sebab tengok RUNNING MAN...ni jek lah yang kena pada gaya buat masa sekarang...

Taaataaa...BlurZzZzZzZzZzZ~~~~

Sunday, December 25, 2011

Now, Im Crying...

Assalamualaikum and hye everybody...

The reason why im crying...? OF COURSE BECAUSE OF YOU!!!... ASSIGNMENTS...Never ended....

What *&*!@^&^*^*)*& ???????? Stay focus to compile everything...PERFECTIONIST??? Am I?? No No No...

But as long as it make sense....OH assignment...OHHH ASSIGNMENT....IM CRYING AGAIN.... :"(

Im happy cuz I found you..

Assalamualaikum...

Thanks very much to AZIZI..very much much much..ehehe...Kinda weird to post this entry but.....I'm happy because I FOUND YOU...

I love your FAMILY too.....Such a wonderful memory at your cousin wedding's.. Family gathering rite but what so special ( not because of "kambing panggang" okek)..

So sweet la everyone came with their fiancee, boyfriend, girlfriend even not marry yet..huhuhu...For the second time met ur family, emmm ok actually..nervous?? no lah...hehe..

I hope this relationship between you, me, your family and  my family last forever... Thanks very much for the revenge of my sadness day....

Ya Allah berilah kami kekuatan menempuhi dugaanmu.......Amin Ya Rabbal Alamin ~~~

Thursday, December 15, 2011

Rumahku...

Assalamualaikum....


Pernah tak tengok iklan pasal " Saya Suka Rumah Saya" alaaaa yang ada budak kecik cakap tu.... Macam tu gak la perasaan aku..huhu...Penat lelah dan titik peluh ayah dan mak untuk beri keselesaan pada kami sekeluarga.. Alhamdulillah... berkat usaha, dapat rumah yang OK sikit dari dulu..Thanks to my lovely parents...

Kalau boleh nak je duduk kat rumah tu selama-lamanya sebab?? " Rumah saya BEST" (iklan pon cakap camtu)..

Ada ke orang yang tak suka rumah sendiri???? Mesti tak ada kan?
Ada tak yang suka duk rumah orang dari rumah sendiri??? Tak ada kan?? (hopefully)

Sekarang ni tengah homesick yang teramat...Miss my mom and my dad cuz tak dapat balik dah beberapa minggu...But apa yang leh aku katakan.. 

I LOVE MY HOUSE very much...

Saje ler nak besakan font pun... :P

My mom owez said: " kena layan tetamu baik-baik, If datang rumah kena sediakan makanan & etc".
Tetamu lak.." sukanya nak datang..is it??" hehee...ADA PEPATAH YANG MENYEBUT..

"Orang Berbudi Kita Berbahasa, Orang Memberi Kita Merasa"

Pergi rumah orang ada adapnya...Terutama sekali JANGAN BANGUN LEWAT...(mak selalu pesan, nanti org tak suka, tapi if rumah sendiri...CONFIRM KENA BEBEL...huhu)

Sampai setakat ini dahulu entry kali ini..Cya....

Monday, December 12, 2011

My Baby You

Assalamualaikum.... Salam Sejahtera...

Happy Happy day with MY BABY... Ohooooo...


Siang malam pagi petang hari ku untukmu...
Duitku habis keranamu...
Masaku terisi bersamamu...
Tidurku termimpikanmu...
Kau amat bermakna bagiku...
Dari dulu hingga kini...
Kaulah masa depanku...


This is what we called " truly falling in love with u BABY"...hahahaaaa

Tadaaaaaaa.... this is my baby..(nak termuntah jek kan baca)


Final Year Research Project....

Research Semester lepas & semester ni...

Even, research report ni bukan lah yang finalize dan ada lagi pembetulan yang AKAN KENA BUAT...Tapi syukur sangat sebab dah nampak progressnya...

Banyak masa dihabiskan untuk menyiapkan satu project yang sangat bermakna dalam perjalanan STUDY ku..Ini lah hasilnya...Aku harap sangat walaupun ada pembetulan yang akan kena buat, tapi dalam lingkungan yang minima...

Aku sangat penat berdepan dengan final research ni...Tido tak cukup siang malam nak pastikan everything complete...Yahoooo time to make a correction..come here BABY..hekhek.....

Tata Titi Tutu.....

Wednesday, December 7, 2011

Kindness Stories

 Assalamualaikum...

I just read one a good story and i want to share with my friends the true meaning of kind...

KINDNESS Pays...
 
One day, a poor boy who was selling goods from door to door to pay his way through school, found he had only one thin dime left, and he was hungry.  He decided he would ask for a meal at the next house. However, he lost his nerve when a lovely young woman opened the door. Instead of a meal he asked for a drink of water. 
 
She thought he looked hungry so brought him a large glass of milk. He drank it slowly, and then asked, "How much do I owe you?"  "You don't owe me anything," she replied "Mother has taught us never to accept payment for a kindness." He said.... "Then I thank you from my heart."
 
As Howard Kelly left that house, he not only felt stronger physically, but his faith in God and man was strong also. He had been ready to give up and quit.
 
Years later that young woman became critically ill. The local doctors were baffled. They finally sent her to the big city, where they called in specialists to study her rare disease. Dr. Howard Kelly (gynecology) was called in for the consultation. When he heard the name of the town she came from, a strange light filled his eyes.  Immediately he rose and went down the hall of the hospital to her room.  
 
Dressed in his doctor's gown he we nt in to see her. He recognized her at once. He went back to the consultation room determined to do his best to save her life. From that day he gave special attention to the case.
 
After a long struggle, the battle was won. Dr. Kelly requested the business office to pass the final bill to him for approval. He looked at it, then wrote something on the edge and the bill was sent to her room.
She feared to open it, for she was sure it would take the rest of her life to pay for it all. Finally, she looked, and something caught her attention on the side as She read these words.....
 
"Paid in full with one glass of milk." (Signed) Dr. Howard Atmond Kelly.
 
Tears of joy flooded her eyes as her happy heart prayed: "Thank You, GOD, that Your love has spread abroad through human hearts and hands."

After reading this article what do you get? Just think about it..
P/S : Buatlah sesuatu dengan ikhlas... Sekiranya tiada keikhlasan apalah ertinya kebaikan yang diberikan.... (khas untuk diriku juga yang kurang sempurna)


article taken from www.sap-basis-abap.com

Sunday, December 4, 2011

Malam Pra Graduan FSPPP

Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua yang singgah...

Entry 2 hari lepas bertajuk "Worse Eva" ditujukan pada Malam Pra Graduan fakulti yang aku hadiri...Overall majlis ini berjalan dengan lancar walaupun sambutan pada semester kali ini agak kurang berbanding semester lepas..Apa pun tahniah kepada AJK Malam RETRO ni....

Pada malam tu, semua pelajar SEMESTER 6 dikehendaki membuat persembahan yang sememangnya tak ada preparation..Apa lagi, main tibai jek lah naik atas pentas menyanyi lagu Bila Larut Malam, Seiring Sejalan, Warisan n tribute Happy Birthday song to Madam Asiyah...Dengan menari lagi and so so so on..MERIAHHHH sangat-sangat sebab BATCH kitorg sangat supportive...

Tidak kurang hebatnya lecturer our course yang sangat sporting naik atas stage & menari bersama-sama student pada malam tu..Sedikit sebanyak bila menyumbangkan suara secara beramai-ramai mengurangkan kesedihan ku memikirkan tudungku yang terbakar sebelum majlis bermula..hmmmm

Jom tgk beberapa gambar malam dinner FSPPP...All my friends sangat cantik dan hensem2 belaka..suka tgk dorg...

Part 6 with lecturers: TokWan & Dr. Rauf

Cantiknyeee kawan-kawan..

Me & Zati

Dengan Romeo : Hafiz a.k.a Buah Ciku

With KING OF THE NIGHT: Aluin...

Itu sahaja yang dapat aku kongsikan bersama pembaca sekalian untuk kali ni..Malam Pra Graduan semester ini tidak dapat ku lupakan dan kenangan bersama kawan-kawan Bach. Admin Science (BAS) penuh dengan warna warni, suka duka, nangis, ketawa sama-sama...Thanksss yaa for the wonderful memories eva..


Friendship last forever....

PAPAI...c ya next entry...

Saturday, December 3, 2011

Review Misteri Jalan Lama

Assalamualaikum dan salam sejahtera semua...

Hai hai sekarang musim MOVIE beranak..banyak yang tengah di tayangkan di pawagam-pawagam berdekatan rumah anda...

Ohoo, rata-rata nak tengok OMBAK RINDU, mostly yang perempuan la suka disebabkan oleh novelnya yang gempak tu..hehee..Oke dah baca lama tapi lupa sudah ceritanya...

Then, ada plak minat cerita TWILIGHT..katanya yang terakhir..iyeke? cayake? huhuhu..tak taulah sebab aku memang tak berapa minat cite cam gitu...TAKTIK semata-mata kot...huhu

Oleh kerana cerita OMBAK RINDU full masa aku nak g tengok, beralih lah pada cerita MISTERI JALAN LAMA..

Oi oi aku sukeeee la cerita dia...walaupun jalan ceritanya macam ngarut sket...Tapi aku suka sebabnya, lain dari cerita melayu yang biasa..Teknik kesan visual yang digunakan NOT BAD la..Real jugakkk..Congratessss yaa afdlin.. I LIKEE...

Ada babak-babak yang best & menarik sebab cerita ni lebih kepada fantasi yang mungkin kita tak pernah terfikir...Sekali lagi cerita di jalan menuju ke Kuantan diangkat menjadi sebuah filem menarik..

Cerita berkisar pasal mahkluk BUNIAN & ORANG GASAR (if not mistaken)...Que Haidar dibesarkan dalam keluarga manusia biasa but at the end baru dia tahu yang dia adalah anak bunian merangkap Raja Bunian lah...Dia akan menjadi penyelamat kepada kaumnya sendiri...

Misteri jalan lama sekali lagi menekankan babak ikatan kekeluargaan antara ABG (Hans Isaac a.k.a Indra) & ADIK (Que a.k.a Ilya) yang pada mulanya tak rapat, tapi selepas kematian ayah, keduanya jadi rapat kerana Indra terpaksa menunaikan wasiat ayahnya yang menyuruh Indra kembalikan ILYA kepada "KELUARGA ASALNYA a.k.a bunian" apabila mencecah umur 25 tahun...
Vanida Imran turut menjayakan filem ni...


Saksikan misteri jalan lama di pawagam berhampirann..Ecececeeee...

Tetiba je aku nak review movie, tak pernah-pernah..boleh buat hobi ni, pegi tengok wayang kali ni tak tidur..selalunya aku langsung tak berapa nak amek port dengan cerita yang tengok.heheeee..perubahan betul..release tension katakan...

Okeee lah, sampai sini dulu yekkkkk....

Friday, December 2, 2011

Worse Eva..

Assalamualaikum...

Just wanna share my feelings AFTER the RETRO NIGHT a.k.a Pre Grad Dinner....Paling worse eva yang pernah aku lalui cuz cuz my TUDUNG TERBAKAR /TERHANGUS kerana seterika!!!...my mistake...

Spoil mood gila2 untuk g dinner...$&%$&%#&##!!!

Men hentam jek pakai tudung yang ntah pape plus muka yang baru pas nangis g dinner.CACAT oke...
Paling teruk lahhhh...make up pun cacat sgt..cammmmm apeeeeeeeee jekk..HUH!!!!

Thanks to friend who keep on remind me " OKE la nani baju tu & tudung" walaupun hati tak dapat terima oleh kerana memikirkan tudung yang jadi arwah betul-betul sebelum g dinner...:)

A MILLION THANKS to ZZ sebab dtg pick up kite disaat-saat kite sedih n keep on remind me that,
" Nanie Cantik + bla bla bla..." (sedapkan hati erk?)...

Spoiled and bad dinner eva for me...hanco..tgh dinner pon leh tahan nak nangis...(apolahh nani!!)

oke lah my bebelan.. TATA....hmmmmm........