Wednesday, November 30, 2011

Nanti kalau ada masa kita jumpa

Assalamualaikum...

Dear blog,

Lately adalah waktu puncak BUSY nya seorang yang bergelar student macam aku... Biasa la assignment la topik hangat kat blog aku ni...Then, sampai satu tahap, mungkin dah TERLUPA sekejap dengan SOMEONE...(betul ke lupa?? mcm tak je..hehe)

Just nak say something utk orang yg nun jauh(1) disana....AWAK...

ZZ: Ye saya....

Psstttttttttttttt.....Nanti kalau ada masa kita jumpa...
Dont worry be HAPPY cuz im still here waiting for you...
Apelah nak di konflik kan sangat, tapi jauh(2) memang mencabar but hope U & ME dpt bertahan... OKE tak?

If dekat, lagi la macam-macam rasanya..just think positive apa yang saya nak sampaikan pada awak..

ZZ: Jauh di mata tapi dekat di hati....Jawapan nya USUS....Hahahaha.... 

Ermmm pengalaman banyak mengajar kita kan.... start dari sekarang, mulalah kenal antara satu sama lain...JAUH(3) MEMANG SUSAH....Tak dinafikan just kuatkan mental & fizikal..huhuhu... : ) Ni belum kawen...If dah kawen cane agaknya??? jawab jap... : )

ZZ: If dah kawen nanti.... lagi laaaa....banyak dugaan yang mendatang, tapi kita kan dah tawu cane cara nak handle n pujuk hati masing-masing....  betul tak awak??? jawap jgak....hehehehehe...walau ape pun konflik antara kita, dont worry just be happy.... I will always be there for you... : )

Jauh(4) kan dugaan.....Nak pinjam kata-kata seseoranglah..."CHILL la kan"..heheheeee...tapi tak pernah lupa sikit pun..Nasib baik laaaa CALL FREE..heeeeee....

Thats all bebelan untuk ZZ ku disana.... nahhh ------<@ awak cuba kira berapa banyak perkataan jauh(5) kat dalam entry ni... LEVIU..papaii

ZZ: Asik membebel jekkk... ape nak jadi nih???.....Neway thank you for this entry....semua sekali ada 5 perkataan "jauh"........kn? kn?...


Dear my love,
If Your asking if I'll Leave U the answer is Never..
if Your asking if I love U the answer is I do. 
From: ZZ

Saturday, November 19, 2011

Letih

Salam...

Just nak list kan assignment aku yang tengah tunggu giliran masing-masing...LEH TAK RASA NAK MARAH SEKARANG?????


Dari start cuti mid sem, aku dah tak rehat dengan betulnya...SAMELAAA DENGAN ORG LAIN...bukan ko sorg je Nanie...

1. Research - in progress
2. Malaysian Eco- 2 lagi tak siap- Monday submit...oke fine!
3. Seminar- present lepas balik wedding Kak Liya n Abg Farid.... Nak gembira time balik kampung pon xbolehhhh....
4. Report Practical--Hantar before balik kampung....Boleh tahan la level stress wat report ni...yuhuuu Nanie!!!
5. Service- no komen..redah saje... :)

Pendek kata, kena siapkan before end of this week everything..Dah jangan nak macam2 sangat eh....A lot things to do NANIE.....GOOD LUCK!!!!


Now nak balik rumah prepare untuk wedding cousin.. :) yeaaaaa


Check list
beli barng untuk apam polkadot, sediakan baju nak bwk balik kampung next week then balik la kampung dengan AMAN DAMAI....


tHATS ALL my bebelan...tataaa

Monday, November 14, 2011

Masa Terlalu Pantas

Assalamualaikum....dan Salam Sejahtera...


Pejam celik pejam celik umur dah cecah 23 tahun...Oi Oi kawan-kawan dah ramai kahwin..Motif??? Memenuhi tuntutan hidup utamanya agama.. Hmmm asal buka FB je ada invitation kahwin... Nape aku still rasa muda remaja eh??? hahaha...Nonsense kan tak sedar diri...

Then aku just terfikir, pantasnya masa berlalu..Tak ada lagi zaman kanak-kanak riang..Semuanya jauh berbeza sekarang... Tak lama lagi mungkin dah nak abeh study then cari kerja....HUUUUUUUUU cepatnya masa bergerak DAN BANYAKNYA MASA TERBUANG....


The point here...Kita semakin TUA....Apa yang dah kita capai??? Apa yang kita nak capai??? JUST THINK ABOUT IT....

Sampai sini dulu yek entry pada malam hari ni...Jom fokus dengan apa yang perlu di utamakan..... :)

Thursday, November 10, 2011

Give the best for last... 11.11.11...

Assalamualaikum...

Hye blog yang berhabuk...beberapa minggu tak menjenguk erk....KESIANNNN...
Harini tarikh yang sangat cantik dalam sejarah hidup kita kan selain dari tarikh-tarikh sebelum ni..11.11.11....Apa yang nak dibanggakan sangat dengan tarikh ni??? Unik rasanya sebab jarang-jarang ada nombor yang sama untuk hari, bulan dan tahun....Ramai la pilih tarikh ni untuk kahwin, tunang, lahirkan anak, dan macam-macam lagi...So nicee....Semoga Berbahagia...


google image

Apa yang aku nak bebel ni bukan la pasal 11.11.11 ni sangat..Sebab tarikh bukan segalanya...Apa yang penting, kita cuba buat yang terbaik untuk sesuatu dengan usaha yang gigih.Walaupun penghujungnya, kita tak pasti apa kesudahan atau pulangan yang menanti...As long as we "Give the best for last"....Selalunya just save the best for last kan??? Sekarang kita tukar...Beri yang terbaik, jangan simpan-simpan,shareee oke..

Aku selalu nak yang terbaik untuk diri dan cuba bagi yang terbaik walaupun at the end, sedih, down & macam-macam bentuk ujian.. Tapi aku masih disini, meneruskan hidup walau pernah jatuh....Pada yang pilih jalan untuk berkahwin, pastikan beri yang terbaik untuk pasangan...Pada yang tengah belajar, cuba buat yang terbaik walaupun sukar...

Dari kecik lagi kan, aku dah set kan target..Apa dia eh??? Aku nak buat semua yang aku rasa nak buat..Everything was done, masak, sukan, melukis, muzik, sastera, study, computer & IT..yes semua dah capai tahap tertentu..Tak da la tak faham bahasa sangat if org tanya itu ini...Semua ni adalah atas sokongan orang sekeliling yang tak pernah penat terutamanya parents yang tak pernah mendownkan aku untuk buat sesuatu walau mcmana sekali pun.. :)

Sekarang, i will give the best of course for my STUDY , FAMILY & MY LOVE...Harap sangat apa yang diharapkan dapat ditunaikan untuk kepuasan diri sendiri...11.11.11 tarikh yang belum lengkap for me..Bukan segala-galanya....Tiada cerita disebalik tarikh ini cuma tarikh semata-mata..hehehe.. Tapi aku tahu, semua orang ada cerita sendiri tentang tarikh ni kan...??? So moga ia membahagiakan dari menyakitkan....SEKIAN