Thursday, October 27, 2011

Mari Koyakkan Kertas

Assalamualaikum....

Jeng jeng...nak wat entry kontroversi sikit lah....Ada orang kan suka sangat la buat diary...Buku diari yang cantik-cantik, gambar bunga-bunga, cartoon & siap ada kunci kecik lagi..kan kan kan...kenangan dulu-dulu...

Tak lupa juga dengan teknologi sekarang,ada orang dah mula jadikan blog sebagai diari...Macam aku jugak la.. heeee...

Sebelum kenal blog ni, aku suka tulis LUAHAN HATI dalam kertas A4 tu..examination pad tu laaa aku guna sebagai diari aku..Bukan main banyak gak la...Ni salah satu cara aku luahkan perasaan..Bila dah recover from something aku akan koyak semua kertas-kertas tu dan buanglah...pencemaran tak???? : )

Tadi nak kemas lah dompet , nak buang resit-resit yang penuh dah tu...tup tup tup terjumpa Surat Luahan Hati ni..Then, aku pun telah mengambil peluang untuk KOYAK dan BUANG everything that make me feel sad..

JOM tengok proses-proses pelupusan kertas secara kecil-kecilan...

 Kertas terjumpa dalam wallet di bawa keluar

 Tengok isinya samada penting atau tak

 Kalau dah agak lapuk, koyakkan menjadi cebisan-cebisan...
P/s : Untuk kesan yang sebaiknya rendam dalam air supaya ia berkecai..


Renyukkan macam bola.....dan.... fikirlah sendiri step seterusnya... 

Sampai sini saja entry kali ini ye..Setiap orang ada cara tersendiri untuk hilangkan tekanan dalam diri..Buatlah sesuatu untuk diri sendiri asalkan ia dapat membantu anda....

Betul lah lirik lagu P.Ramlee ni..

" Barang yang lepas, jangan di kenang.Kalau dikenang meracunlah diri..."

No comments: