Monday, October 10, 2011

Diam je

Assalamualaikum...

Diam dari berblog, diam dari contact or jawab phone, diam tak bersembang, akhirnya jadi bisu..hehehe...
Kalau bercakap banyak nanti ada kita terlepas cakap tanpa memikirkan perasaan orang sekeliling..Is it? Tambah-tambah wif our parents, sedar or tak sedar dah mengguris hati parents sedangkan kita hanya diam...


Mak : Kakak napa tak kol mak da sampai hostel semalam?? Mak risau tau tak...


Kakak : Ermmm... ( no idea at all ) huhu...

Dengan orang yang rapat pun sama, boyfriend, girlfriend, friends and relatives. Sometimes kita diam pun leh wat orang bengang & marah..huhu..pelik kan...Kalau bercakap macamana pula?... A bit confusing...hehehe

Emmm if aku, kalau diam tu tandanya marah, malas, xda mood and paling utamanya TAHAN NAK NANGIS..hehe..kalau terkeluar sebutir patah kata pun, aku akan mengeluarkan air mata..so so so emo Nanie...


Think back before u say something.Better to keep on silent when there is a doubt. TAPI KANNNNN

Kalau kebenaran perlu ditegakkan apa salahnya bercakap mempertahankan diri...

Contohnya kan, Kalau kawan korang pinjam baju korang & pakai baju sesuka hati, tanpa minta kebenaran..Tau2 je g kelas nampak dia pakai baju anda.... 

Apa anda akan buat??????

Diam or cakap?? Just choose...hehe..

Kalau tak cakap orang tak reti bahasa, main pakai je barang orang sesuka hati...
Tapi kalau cakap takut gaduh plak...

Itu jelah my bebelan kali ini..hahaha...just think think n keep on thinking....c ya soon... :)

TATAAAAA.....

No comments: