Thursday, October 27, 2011

Mari Koyakkan Kertas

Assalamualaikum....

Jeng jeng...nak wat entry kontroversi sikit lah....Ada orang kan suka sangat la buat diary...Buku diari yang cantik-cantik, gambar bunga-bunga, cartoon & siap ada kunci kecik lagi..kan kan kan...kenangan dulu-dulu...

Tak lupa juga dengan teknologi sekarang,ada orang dah mula jadikan blog sebagai diari...Macam aku jugak la.. heeee...

Sebelum kenal blog ni, aku suka tulis LUAHAN HATI dalam kertas A4 tu..examination pad tu laaa aku guna sebagai diari aku..Bukan main banyak gak la...Ni salah satu cara aku luahkan perasaan..Bila dah recover from something aku akan koyak semua kertas-kertas tu dan buanglah...pencemaran tak???? : )

Tadi nak kemas lah dompet , nak buang resit-resit yang penuh dah tu...tup tup tup terjumpa Surat Luahan Hati ni..Then, aku pun telah mengambil peluang untuk KOYAK dan BUANG everything that make me feel sad..

JOM tengok proses-proses pelupusan kertas secara kecil-kecilan...

 Kertas terjumpa dalam wallet di bawa keluar

 Tengok isinya samada penting atau tak

 Kalau dah agak lapuk, koyakkan menjadi cebisan-cebisan...
P/s : Untuk kesan yang sebaiknya rendam dalam air supaya ia berkecai..


Renyukkan macam bola.....dan.... fikirlah sendiri step seterusnya... 

Sampai sini saja entry kali ini ye..Setiap orang ada cara tersendiri untuk hilangkan tekanan dalam diri..Buatlah sesuatu untuk diri sendiri asalkan ia dapat membantu anda....

Betul lah lirik lagu P.Ramlee ni..

" Barang yang lepas, jangan di kenang.Kalau dikenang meracunlah diri..."

Sunday, October 23, 2011

Fahami diri dan orang

Assalamualaikum & salam sejahtera....

Few days x berblog...Oke line internet takde...dats all...

Berbalik pada tajuk diatas.... Nape eh?? Terus terang jela eh...Kita selalu nak orang fahami kita... Ada ke kita faham perasaan orang???

Keep on blaming others even u dont noe the story behind...

Bila kita rasa sakit & sedih sangat dengan apa yang berlaku kepada kita, ada tak kita fikir ada lagi SAKIT daripada kita...

Semua tu jarang berlaku, sebab kita selalu nak ORANG FAHAM KITA....Dunia ni berputar..Kadang-kadang kita berada di atas, dan kadang-kadang dibawah...

So think before u do something...PESANAN KHAS UTK DIRI SENDIRI.....

Coz owez hurting someone who is very kind 2 me...sory sorry sorry sorry....My bad....

Wednesday, October 12, 2011

Birthday Celebration

Assalamualaikum.. Hye, morning glory semua......

Last week birthday Zizi and terima kasih coz coming here.. A lot of time we spend together...Aiyoooo awak sorry la hadiah sangat sederhana..But i try to make everything perfect...2 celebration just enough for us... Is it??.. (wahhhhh speaking konon..;p)

1st celebration just buat dekat rumah je dengan bantuan mak..Thanks mak cuz owez support me... 

Menu simple je KEK BIRTHDAY, bihun goreng edisi khas mak, kuih & kek sampingan dan buah..Tidak terlupa air anggur yang dibuat khas oleh NANIE..

 Kek ni je la mampu dibeli..Nak beli secret recipe nanti takut tak habis plak...Alasan tak??? hehehe


 Mak yang menanti kami makan..Baik la mak ni...:P

NEXT..
Potong kek menandakan dah tua...huhu.Happy birthday once again from me..Semoga apa yang diimpikan dapat di capat...Amin...

Oke oke oke... Tu yang 1st celebration..For 2nd celebration, just g makan-makan dekat PIZZA je..Tempat yang sama sambut my birthday...Fair and Square...Beli hadiah pun hari ni..Sangat tak supprise kan...hehe...
Maybe next time, hadiah ke, celeb ke leh wat supprise...Oke ke  if supprise2 ni kalau kita dah tua???? Nanti je fikirkan erkk...

Sampai sini dulu entry kali ni..I like birthday celebration so much cuz leh makan banyak..huhuhu

Mulakan hari anda dengan senaman senyum : ) Bye~~~~

Tuesday, October 11, 2011

Dah..Tayah Nak Diet Lagi...

Assalamualaikum to Muslim and HELLO to everybody.....

Start ur day with smile haaa : )

Oke jom sembang sikit sebelum aku nak g kelas ni...

Emmmm benda paling mustahak kalau nak pergi kelas or kerja adalah dengan mencari baju yang sesuai kan?? Penah tak anda mengalami situasi susah nak cari baju & nak pakai apa sebab BADAN YANG TEROVER WEIGHT....Terlebih sana terlebih sini...hurmmmmmm

Situasi yang aku alami sekarang..Haissshh amat susah untuk memadankan nak pakai baju apa, seluar, tudung and lagi n lagi n lagi kerana tak sesuai dengan berat badan yang tak ideal langsung.. :) No idea at all...

Pakai ni tak mach, yang tu pun tak...last last pakai baju yang sama..Dah try diet tapi kalau tiap ari masih tak ada perubahan (berat turun).....Baiiik tayah diet...Tension gak la...

Mula la nak rasa rendah diri..yeke??? tak la gak..cumanya tak selesa..cepat semput kalau jalan banyak, naik tangga & sewaktu dengannya...HOW???
google

Diet dah la tak jadi, agak FEDUP disitu..so pasni malas dah la...Tayah la diet lagi...Nanti kalau dah ada mood, baru nak fikir balik...Masalah kaum perempuan sungguh..huhuhu

Oke..dah siap bebel untuk hari ni..bolehla pegi kelas dengan hati yang aman...c ya next entry...

Bye bye~~~