Monday, August 15, 2011

Tabiat Bergayut

Salam sejahtera to all frenzy and readers...

STOP!! Singgah jappp ehh...huhuhuhu :) Oke aku nak straight to the point...Tabiat bergayut adalah fenomena semulajadi yang dikaitkan dengan orang yang suka bercakap di telefon dalam jangka masa yang lamaaaaaa...eh eh eh entry ni sebenarnya aku nak point terus pada diriku sendiri...

Tabiat ni terjadi bilanya gejala angau tak tentu arah wujud dalam individu tersebut ( aku ke??? ) Sebenarnya susah nak faham kenapa lah perlu bercakap lama-lama padahal kadang-kadang sudah kehabisan topik untuk dibualkan..hahaha..Balik balik ulang perkara yang sama...cliche sgt...hehehe :)


Ni moment yang best bila dalam proses permulaan perkenalan~

Mula la terfikir talian mana yang paling murah dan sesuai untuk aktiviti ini. Tentunya antara Digi, Maxis, Celcom,U-mobile, Salamphone and Tune Talk...Sekarang still maintain dengan U-pax Celcom yang masih mampu untuk ditanggung oleh kedua-dua belah pihak untuk bersembang secara terus-terusan di malam hari..heheee : )

Tidak dapat dinafikan juga Talian tetap TM menjadi tumpuan utama sebab CALL FREE terus..hahaaaa.. (agak oldies sikit guna talain tetap ni, sebab telefon ganggang lama)

Mungkin ramai yang pernah mengalami situasi ni dan apakah cara-cara untuk mengurangkan tabiat pelik ni????..huhuhu..Mungkin sesuai untuk orang yang malu untu bercakap secara depan-depan kan, jadi bercakap di telefon adalah lebih selesa walaupun dah berjam-jam lamanya bersembang...Tak ada kata putus langsung sampai kredit habis..GEJALA GEJALA!!~~

Ohoo lupa, tambah-tambah masa birthday,celcom bagi call free selama seminggu..Seminggu jugak lah bersembang tanpa henti..ekekekeke..Aku pun dah jadi dj secara tak sengaja..bebel jek 24 jam...huhuhu..

Thanks to someone (2121) yang rajin nak sembang dengan diriku ini~~

Entry ni berakhir disini dulu!~~

p/s : Berdasarkan pengalaman, bergayut hanya diawal perkenalan, nanti bila masing-masing dah rasa bosan, message pun dah tak nak reply..Truly~~

2 comments:

Biela said...

hah..gejala ni mengganggu saya pda awalnya,..pastu dia da cri port baru...aahha....alhamdulillah call free da hbs..ahahha

~Nanie@InTaN~ said...

hehe..nasib baik call free dah tamat..tapi tak kisah la kan, ni normal la sebab bosan and lonely..:)