Wednesday, August 24, 2011

Wahh...Dah Ada Temu Janji?

Assalamualaikum dan Salam 1 Dunia kepada semua yang datang singgah ke secreto blog ni... :)

Pernah tak korang bertemu janji? Oke atau dengan istilah lain DATING.Alaaaa lagi mau tanya kan,mestila semua orang pernah rasa..Masa dating ni kan, semuanya romantik kan.Macam nak terbang je rasa atau dengan erti kata lain "Dunia ini ana yang punya!"

Tapi aku nak cite la kisah aku.Oh seingat aku last dating yang membahagiakan aku adalah dengan seseorang (of course lelaki) dalam tahun lepas la sebelum break up. Oke jump to happiest moments few days ago...

Someone who care for me came from Muar, Johor dengan alasan nak amek laptopnya yang tertinggal di umah cousin..huhuhu..Tapi amek laptop saja sampai seminggu. Aku pun tak tau dalam masa yang singkat ni, aku dah ada some1 yang aku boleh depend (hopefully).

Tak pernah rasa orang ambik berat sampai sebegini rupa..hehehe..Dia sangat mencuba untuk buat aku happy walaupun dia tak pernah bercinta dengan perempuan.

" Muka awak kan Nanie, sombong, tak tau senyum. Saya nak awak happy je " katenye.

Dia selalu bagi aku hadiah bila keluar dating, just to make me happy walaupun aku tak pernah sesekali mengharap pemberian barang. Yes!! memang aku happy tapi bukan sebab hadiah-hadiah tu sangat tapi lebih kepada initiative dia.(appreciate segala-galanya).


Tiap-tiap hari aku keluar dengan dia. Mak pun kenal dia dah so aku tak risau sangat, tapi aku just risaukan masa depan yang kita tak dapat predict. Takut happy ni hanya untuk masa yang singkat...NO NO NO.. 


Aku dah cuba untuk membuka hati untuk dia walaupun kali ni agak berat untuk menerima but i try harder untuk pastikan the best untuk relationship kami berdua. If keluar dating pun, kami tak pernah terlupa bagitau parents masing-masing lokasi kami keluar ye. Tak ada rahsia..heheeee..


Mak cakap " Kakak, teruskan je, mak tak ada halangan lagi kalau dengan dia".


Thanks to my parents who owez support me. Sekarang saya dah ada temu janji. Tapi tak la boleh la selalu.Jauh gak Johor dengan Selangor.Pokai la dia nanti. 

Harapan aku: Nak hati ni release dari semua bad memories dan tak ada lagi perasaan berbelah bagi untuk The New HELLO...

p/s : Awak thanks so much sebab muncul dalam hidup saya ketika hidup saya di landa taufan lanina..(Adeke?? hehe)


Tu je lah entry gedik untuk kali ni..heheee :)