Monday, July 18, 2011

The gemoks!!!

No entry!!!! Duk rumah menambahkan berat badan jek...

GEMOK


GEMOK


GEMOK

perkara yang ditakuti oleh semua org. Tapi lumrah dunia, mesti ada colornye...

Takkan la semua kene KURUS kan...

So... its OK..asalkan bahagia..Tak perlu lah nak ambik jalan yang akan memudaratkan diri sendiri... Itu saje perkara yang otak serabut ni terpikir....

Menu hari ini:

Nasi + Ayam Kicap + Ayam masak cili api

Koeyteow Sup Berdengung Nilai3 ( memang berdengung je bile makan)

Nasi + Tomyam Ayam + Udang Pedas + Telur Dadar

Kek buatan sendiri


APAKAN DAYA TAK BERDAYA MENOLAK MAKANAN NI...huhu dats all!~~~

Monday, July 11, 2011

Usaha Tangga Kejayaan

As-salam to all readers...

Aloohaaa pada yang singgah menjenguk ke ruangan ni..Entry kali ni nak share pasal my mom.. Oke setiap anak akan rasa berbangga dengan ibunya, walau apa pun ibunya itu.. :) Is it true guys???

Disini aku nak ucapkan TAHNIAH SETINGGI TAHNIAH to my beloved mother..Panggil jek Mak Cik Wan...SEBAB dinaikkan pangkat..OMG! OMG! hehehe..dia sendiri pun mungkin tak berapa nak menyangka akan sampai ke tahap sekarang yang kira boleh dibanggakan..

She's only a SPM holder. Dari mula keja kan kalau di bahu kanan & kirinya, ada TANDA PANGKAT yang kosong..Tak da line langsung..Maksudnya dia bermula dari bawah...


Now dengan hasil usaha kerja keras, kerja siang malam plus over time lagi, my mom di naikkan pangkat lagi untuk memegang 1 crown...apakah itu 1 crown?? bukan tinggi melangit pangkatnya, tapi berbekalkan kosong dan melangkah ke 1, 2, 3 line, 1, 2,3 star and now sampai gak tahap 1 crown...im very proud of u....

Tak pelah walau mak selalu cakap MAK CUMA SPM...Its OK lah, cuz dah boleh bagi kitorg adik beradik hidup senang if nak compare dengan zaman dulu..zaman kesusahan...

Oke..Ni saje entry aku untuk kali ni..bukan nak show off but only my appreciation to my mom...

Jadi kepada semua, jangan anggap apa yang kita hold skrg penentu segalanya..Dengan usaha dan tawakal, insyalah akan berjaya..Just dont give up...

with love~~~

Thursday, July 7, 2011

Sisa Kisah kita

Assalamualaikum...

Sisa kisah kita....Ini adalah tajuk lagu LENA AF 9...sebenarnya bukan lah cerita Lena yang aku nk sembang BUT psl lagu ni...

Sisa Kisah Kita- Lena AF9




1st time aku dgr lagu ni tentulah time konsert final AF9 di Putrajaya...OK lagu ni menyentuh perasaan aku bile 1st aku dgr and video klip ni pun agak OK actually...

Aku letakkan diri aku dalam video ni..Aku penah rase nk gile bile ditinggalkan..sampai dah rasa mcm tak ada life..Kadang-kadang sampai aku befikir adakah aku masih waras/normal???? Tapi alhamdulilah, Allah s.wt masih bagi aku kekuatan utk teruskan hidup seperti orang lain..

Sekarang ni aku TAK NAFIKAN yang aku masih igt segalanya yang berlaku dan rasa tu MASIH MENGHANTUI aku...Senang nak jatuh cinta, susah utk lupakan...this is the word....... :)

Walaupun ada insan yang sedaya upaya yang cuba mengisi ruang..Aku masih berhati-hati dalam hal macam ni..Aku sendiri dah tak dapat bayangkan kalau jadi macam dalam video klip ni..Berbaloikah????

Emo sangat lah aku ni...haishhh..susah susah bile dah sayang kan..TAK SUKE! TAK SUKE! heheeee

Ni je lah diari aku for today... :) Lagu ni jadi favourite plak..just lagu ok.... :) Jangan marah haaaa~~~~