Saturday, June 11, 2011

Jangan la buat naya....

Salam...

Dearrr blog...:)

What a long day without any entry...Haish aku rase cm dah mls nak share ape2..Ade la sebab..MALAAASSS SGT dengan sikap manusia ni...

Kadang-kadang kita jeles dengan kelebihan org..TAPI bile kite jeles tu patutnya berusaha la utk memperbaiki diri...bukan la nak jatuhkan org tu...

Jangan la nak minta pertolongan dari jin atau syaitan utk menjatuhkan org..Tak baik..Orang yang teraniya tanpa tau sebab musabab nya...Nak menanggung hanya Allah yang tau betapa susahnya nak lawan dengan permainan dunia ni...

Kalau pun ada terasa hati, banyak jalan boleh ambik utk selesaikan semua masalah..Jadi, ape yang aku nak sampaikan just to remind my self...

Hidup tak dapat lari dengan kenyataan ini..
Manusia berlainan cara berlainan rasa..
Nak puaskan hati semua bukan dayanya kita..
Teruskan hidup dan berserah padaNya...

4 comments:

Azza Firza said...

entri yg baik .

black_mel said...

yup stuju..jgn cemburu dgn org lain..bersaing secara sihat..

~Nanie@InTaN~ said...

thanks azza..

black mel: tu lah manusia ni, kdg2 susah nk predict...lain org lain care..hmmm

JeMy said...

weh aritu ak nampak dalam tv org berubat.. mcm elok je? berubat la weh sebelum ianya mudarat...

yg pengkhianat tu, akan dapat azab neraka nanti...