Saturday, May 21, 2011

Practical Training

Yuuuhuuuu dearrrrrrr..... :)

Hye hye hye...Kali ni aku nk update psl Practical Training aku dekat MAHB...Kalau xtau sile2 google2 kan...:) Malaysia Airport lahh...At first bile dpt taw dapat practical kat sini, aku sgggttttt TERUJA.... SEBAB???? uhuk uhuk aku mmg suke keje tmpt yang ala-ala cm Corporate ni...yelahh nk menimba ilmu kdg2 kene luar dari kotak sikit...


Oho aku agak excited nak keje,maklumlah xpernah aku kerja dlm organisasi selain aktiviti berpersatuan...Aku sgt suke berpersatuan tp bile sampai 1 tahap aku rase sgt susah nak handle org.aku undur diri :)..betul lah nak handle manusia ni mmg memerlukan satu kesabaran...kan kan kan :P

Eh Eh tak habis lagi cerita pasal PRACTICAL ye...aku g lapor diri awl sket..Hari Jumaat dah g..Org lain patutnye Isnin..aku saje g awal jumpe dgn pegawai ape sume..tanye ape yg perlu...oke la..dorg sgt BESTTTT...

Olalalalaa..this is ma place....check it out...;p



My Table

For the 1st week keje...aku rase sgt best...Tak sangka la aku berpeluang utk ikut discussion melibatkan sesuatu pembaharuan yang ingin dibuat dalam company...rasenye xleh nk publish wat mase ni bcoz confidential sikit..tp peluang utk msuk meeting n discussion satu pengalaman baru utk aku..tak pernah katekan msuk meeting dlm company...:)

Head Office


MAB sgt secure taw dari sume aspect..nak masuk office kene ade pas...if xdek kan pintu takleh buka...alhamdulilah pas kerja aku dah siap..if x nk kuar msuk sgt susah sbb kene mntk tlong org buka pintu...susaaaaahhhh sgttttt...tmbh2 nk p toilet...Grrrrrrrrrrrrrr :)

Setakat ni aku masih excited utk bekerja..This is really something new...Banyak bende yang aku nk blaja mengenai airport management....airport airport..this ma life for the time being..everything is about airport in Malaysia..Wish me all da best for this practical training...

Sampai sini dulu entry practical training aku....oh yeaaaaa...

p/s : i love u....

Monday, May 16, 2011

Sayang Cikgu

Assalamualaikum....

SELAMAT HARI GURU DIUCAPKAN kepada semua guru di MALAYSIA...we proud to be ur students.. :)

Tiada guru apa ertinya,
Tiada guru musnahlah dunia,
Tiada guru sapalah kita.

Hargailah mereka yang mendidik dan pada pendidik, didiklah dengan hati yang ikhlas..semoga kita sama-sama mendapat kejayaan di dunia dan akhirat...

Tuesday, May 10, 2011

Final Celebration...

Assalamualaikum dan Salam sejahtera semua....

Final Exam dah habisss..Horeeyyy !!!! Smile haa sume....suke sgt sebab sem ni sgt tough bagi aku...Jeng jeng jeng MELODI sgtttt...terjah terjah....;p

Tak de sape akan faham ape maksudnye rasenye...tapi utk menutup segala duka lara semester ni..aku n kawan2 g membalas dendam semalam...9.5.2011....

Takyah la nak membebel panjang2 kan...Bosan sgt....!! Layan gambar eeeehhh...


Kitorg g karaoke mule utk melepaskan keserabutan di pala jemala ni...uhuuu..touching gak la..apsal???

 sebab AF lah..ajo suh feel feel n feel bile nyanyi...Fahami lirik..GALI GALI..hahaaa. :P


thanks ya frenzy coz sgtt supportive...

Then kitorg g makan dekat Flaming Sunway...Tempat utk org yang tak pernah jumpe makanan ni...Sebabnye sume macam excited tgk makanan..Sangattttt byk makanan n kire oke n best..


Tengokla masing-masing..Muke penuh keceriaan bile tgk makanan... ;p


Yummy yummy steamboat...Harga sangat berbaloi utk sesape yang suke makan...


Sebenarnyekan purpose g makan ni gak untuk sambut birthday my roomie..AJA namenye...Nak wat suprise tp rasenye tak berape suprise dah...Tempat ni adalah kedai keberapa yang kami survey... 2 kali aku booking tempat n at last pilih la Flaming, Sunway.huhuhu..this is truly sincere from us.

Kek for birthday girl!!~~

 This is birthday girl...Tiupppppp la sampai puas..heheee :)

Blurrrrr agak blurrr la nak wat entry kali ni sebab makan banyak kot..Jom layan lagi muke kekenyangan sorg2....


Wah wah wah...senang hati nampak....






Itu saje gambar2 yang dapat dikongsi kali ni...Banyak sangat memory if nak update...1 hari ada akan ada banyak ceritanya...Tak tau nnt anak cucu aku dapat tak rasa sume ni..kan kan..Haaaa kelaut lagi, xde kene mengene...huhuhu..(ade ke anak cucu?? hahaaaa)

Oke yek anak cucu..The Nanny's going to end here.. Nanti cite lagi...

Frenzy thanks ya coz owez support me...Love u all...If im not good, make mistake just correct me...

Utk sesape yang tau psl aku n apa jadi dalam hidup aku selama ni...Mungkin akan faham maksud ni...

Bila diri kita bukan lagi kita..Bila kita tak mampu apa...Teruskan hidup seperti biasa walau sesukar mana..


Apsal la entry suke nak touching..Haishhhh problema sungguh.....oke END here... :)

Saturday, May 7, 2011

No!!! this is not the day

Askm...

Aku tak pasti sama ada tarikh ni aku tunggu or tak...But just make me sad n cry again... i really miss some 1...Oh org yg pernah aku syg..ermmm even skrg pon rasenye..if  tak, nape cam hati ni turun naik n mcm kne cucuk jek..if kene tikam xpe...terus kiokkk tp ni menahan sakit..

Tadi terpaksa kuar dari bilik sebab tak dapat tahan dengan suasana bilik yang leh wat kan aku menggelabah cam ape ntah...So g makan dgn kawan2...

They know everything..Kitorg sembang la cite lame n wat kan ter ter teringat la balik time 8.5.2010...semuanya happy jek..wat supprise birthday kat aja...klik klik ...masa tu sgt Happy, sekarang sumenye dah berubah dan sgt berubah...Sangat Sedih...

Ade org kate... Ui nape yang nak EFFECT sgt bile break up ni kan...

EH EH EH...Org gile pun taw rase sedih...Binatang pun ade perasaan...Inikan pule manusia...

Cume yang membezakan ketabahan seseorang tu... Aku masih dalam proses membaiki diri, bangunkan balik diri ni...

Lain org lain cara..ade kate: nak lupe org lame kene cari yang baru..Aku rase mungkin itu yg terjadi di pihak sane..tp tak perlulah pertikaikan sebab sume org ada hak dlm hidup kan...takkan la xnk move... contohnya cm aku la, xreti2 nk move on....

Nape hak aku. aku xtaw kat mane...aku tak dpt nak cari pengganti walopon ADE ORG TU KATE..JGN JUAL MAHAL SGT... (pokcik ye eh..)

Bkn la jual mahal...tak nak la bile time lonely ni kan bile org take k, terus jatuh sentaa..uish bahaye sgt... so aku tak bersedia pon tuk sume tu n mungkin belum masanya...

K lah...lame tak post entry ge ge ge cm ni...skrg mmg teringat..kalau lah boleh delete...nak je delete tp..erm xde daya pape pon...

Hanco hanco hanco..
Would u tell me i was wrong, would u make me understand....