Tuesday, April 5, 2011

Sia-sia

Assalamualaikum...

Hai Frenzy n readers...Hari ni hari yang sangat tak berapa luck bagi aku dan kawan2...Biasalah students life...Penuh dengan warna warni assignment..

Pernah aku wat entry dulu yang aku sangat tension dengan PROJECT MANAGEMENT (PM).. subjek ni oke sebenarnye, tp oleh kerana lecturer habis sumenye hanco berderai...Tak baik nak salahkan lecturer sebenarnya..This is our mistake but kadang2 student pon ada betulnye..Bukan lecturer je kan?

Berbalik pada assigment PM..Kami ambik masa hampir 3 bulan nak siapkan assignment berkaitan Mangrove Regeneration Project di Setiu..Just for academic purpose...

Aku ni study pasal POLISI n kdg2 rasa2 subject ni kurang sesuai dengan kami punya course..Tapi subject ni sgt berguna sebenarnya pada sesiapa yang akan involve dalam dunia PROJECT..

Kami sangat kecewa usaha kami tak dihargai..Lec suruh print kertas sebesar A1 tu..Makan kos yang agak tinggi utk assigment kali ni tapi tadi dalam kelas, dia marah2 cakap wat xde planning, xde effort, malas, n everything that de-motivated us....


Kami dah la tak tido beberapa hari utk final draft, wat gantt chart, network diagram sebesar alam...Tapiiiiiiii dikatekan xde effort, malas???? 
My Report


Kami habis duit beratus-ratus utk assigment ni, Bukan effort ke? tadi rmai yang menitiskan air mata sebab dikatakan xde effort...Bayangkan la, masa kami pun 24jam jugak, nak kene wat assigment lain lagi....xpelah....

Dugaan...dah la xsempat study MANDARIN...hanco terus oleh kerana nak wat yang terbaik utk Pro Mgt...Tapi usaha kami di pandang rendah.....Lecturer should be nice and tak leh emo nak judge students...Kami dalam process belajar..Tolong tunjukan mne salah, bukannye nak jatuhkan semangat students...

Sgt sedih bila lec ckp nk tolak markah berlebih2 n nak failkan student...Patutnya bagi semangat....

This is my effort... :"(






DAH SIAP JADI CARPET NI.....

Aku bukan student civil engineering yang pro psl ni..kami belajar basic dan xptut sgt aktiviti utk project melebihi 100++...Kami baru belajar n xpatut untuk de-motivated......

Aku sgt emo arini sebab kan assigment yang tau dah akhirnya akan dibakar..... :"(

2 comments:

Kentut Berapi said...

len kali tanye kpd yg pakar n pernah buat ye cik kak...pengalaman itu penting...ekekeke

Nanie said...

hahaha....tu lec ptutnye bpengalaman..tp jadi cm gini gak...