Tuesday, April 26, 2011

Kisah Kasandra

 Assalamualaikum kepada semua  yang melawat blog ni...

Lama rasanya dah tak post video pape dalam blog ni..Asek gambar je kan..
BOOOOSAANNNNN...Heheee

Bawah ni adalah video hasil rekaan aku (NANIE) wif my sister (BIELA)... Idea asal dari aku sendiri & dah lama nak wat something.. ni la sajak yang aku wat pada suatu masa dahulu..SILE KLIK....

sile lah kalau rajin tengok video ni and hope u olz enjoy...hahaha..simple jek ni..bukan professional..suke2 aje...

video 

Video ni ada perbezaan sket dari cite asal sebab idea spontan dtg tibe2..oke oke papai yeee

Oho ho balik kampung

Salam...

Sudah beberapa hari aku tidak menyinggah di blog neh...ke mane eh...hmmm bercuti ler...BALIK KAMPUNG...lama dah tak balik, so teman my mum balik kg untuk menyelesaikan beberapa perkara disana...Best gak balik kampung sebabnye tenang jek..Ade sawah padi, ade sungai, jap jap ade ke eh sungai?? huhuhu kampung org lain tu... ;p

Alaaa kampung bukan ade ape, just yang wat kan dia best sebab tak serabut, pemandangan pon cantik, boleh pergi tepi laut...Haa tu lah..kalau duk area2 bandar neh, semua bangunan & pemandangan kita pon akan terhalang..kan kan...

Makanan kat kampung aku sangat murah, jadi dengan tak segan silunye aku makan sesuka hati sehingga GEM kembali setelah penat menurunkan berat badan ku..hehe...sekejap je kalau nak naik ni....makanan kat kampung sangat sedap..singgah la kedai mane pon, semua boleh je diterima oleh perutku ini...:)

Ohoo lupe plak, semua mak sedara aku yg sporting tu pandai masak..so setiap waktu takyah riso mmg ade makanan..Barbeque la waaaa i really miss those foods....yummmy...

Nexttttt

Nak upload pic but but but, ade dalam camera mak..so xdapatlah eh... : ) Tu cerita yg happy balik kampung..Yang tak happy pun ade tapi aku kene cut dulu eh cite2 tak bagus tu sebab dalam proses...oke...

BALIK KAMPUNG WOO HO HO BALIK KAMPUNG...

MISS U...( ape kene mengene????? hehee )

Tuesday, April 12, 2011

Dinner FSPPP 2011

Assalamualaikum & Salam sejahtera kepada semua...

Entry kali ini dikhas kan untuk mengimbas kembali kenangan kami menganjurkan Majlis Makan Malam Pra Graduan & Alumni bagi tahun 2011...

Yang bestnye ape tau, ni la waktu yang dinantikan oleh kami untuk membuktikan bahawa Batch kami adalah yang terbaik melalui penganjuran dinner ni...Banyak suka duka sepanjang semester ni, untuk menganjurkan acara besar bagi Fakulti...

Ok, gambar-gambar dibawah adalah pada hari event ye..Dah beberapa hari semua tak tido dengan cukupnya..Aku ni dah tak lekat dekat Hostel..Kehulu kehilir tgh2 malam dengan kwn2 just untuk pastikan semuanya TIP TOP...

Lets check it out..


Membantu AJK Hadiah untuk menyiapkan nombor ekor..hahaha..Nombor bertuah la....



Haa tengok lah tu...tersenyum je wat keje..Best committee untuk dinner ni..Sangat superb....I Likeee...

Bahagian hiasan pentas pun kami buat sama-sama...So takdelah beban sangat bila bekerjasama ni...

Band sedang wat "sound check" and prektis mana yang patut...

On the event: 8.00 p.m...Jom tengok hasilnya..Sorang2 muke tak nak kalah....hahaha....

Dari kanan: Fatin, Nanie,Kak Ema, Erni, Ejok, & Miera

Persembahan tarian dari SIMECTRA...Faculty punye club kesenian & kebudayaan ni...Not bad lah tarian dorang ni...pssssttt Teringin nak nari, tp keras je tangan...so LuPakan Saje!!!

 Hafiz dan aku..Play the piano..i likee...

Oh i dont noe actually bile picture ni di ambil..Consider as candid okeh...;p 

Jawatankuasa DINNER yang MANTOPPP!!~~
Congrates to all of us...We did it!!!! 


Ni dalam perjalanan dari Klang ke Kelab Shah Alam...Lampu merah katekan..sempat lah capture sekejap...

Nextt Next Next!!! Pic again....Layannn la eh..


Gadis-gadis semasa...santekkk sangat semuanya.... ;p


Oke settle sudah acara gilang gemilang untuk semester ni.Alhamdulilah semuanya dapat berjalan dengan lancar walaupun banya dugaan yang kita hadapi untuk semester ni..

Agak lama aku melupakan aktiviti berpersatuan dan mengendalikan majlis sebab igt dah tak nak involve..Tapi i think i have to start back cuz i can do that actually..Not me lahhh..EVERYBODY can do with the support from everyone..

Oh jap..mesti tertanya-tanya why im wearing tudung??? Bagi masa untuk aku berubah..slow2 aku cuba cuz im not a perfect person..I'll try to be good but sometimes, i failed...

Ok cya again...papai...

Wednesday, April 6, 2011

Gambar Suka Suka Semester 5 (Pt1)

Hai hai selalu je nak sedih-sedih, tension2, tapi disebalik semua cerita hidup kita, mesti terselit waktu-waktu gembira....Cerita harus ditutup seketika kerana laluan untuk gambar-gambar interframe... :)

Awal semester tahun ni, aku dan kawan-kawan g melancong ke Cameron Highlands..Best sgt kenangan ni dan takkan kulupakan bila dah tak bersama dengan kawan-kawan lagi nanti.




Sejuk dan best sgt...

Seterusnya aktiviti berkala, iaitu shopping. Aktiviti ni biasa dilakukan bila poket tengah penuh terutamanya di awal semester.Kalau tak pun, just cuba baju, amek gambar & tak beli...hahaha..biasa dilakukan bila duit tak ada...

Ni kat luar fitting room.. Baju tersebut adalah baju sendiri..Bukan utk cuba2 :) 

Haaaaa ni plak Dewan Agung Tuanku Canseleri.<----- if salah eja sorry yee... :) Gambar ni di ambil sewaktu Majlis Menonton Wayang bersama Dato' VC..He's very nice guy la..Uitm Dihatiku...


Dapat la kami merasa berkonvo di dewan baru ni..Sangat cantik dan banyak improve berbanding dewan yang sedia ada.Jadi semangat la utk kami semua pelajar Uitm utk menghabiskan pelajaran kami...

Ramai kan yang turun padang nak tengok wayang ni..Maklumlah cerita hot Cecite cecite..hehe "Ghost of Kak Limah Went Home" bak kata lecturer ku... :)

wif my friend Zati

Peace wif EJOK 


Oke NEXTT PLEASE!!~~


Pic dalam kelas time lunch... Kelas mandarin if tak silap...

Lepas kelas je, ada involve dengan perniagaan plak..TAPI TAPI...
Jualan Khas untuk cari dana DINNER kami...So gerai ni beroperasi hanya untuk tempoh 3 hari..Best lah dapat wat semua semester ni

 Interframe lagi.... smilezzzz


Satu lagi aktiviti kebiasaan student uitm terutama yang ambil third language...Masing2 akan jadi artis di hujung semester kerana perlu menyiapkan rakaman untuk drama third language masing-masing...

Jadi..aku pun tidak terkecuali dari menjadi ARTIS dalam drama kali ni...Gambar di sekitar lokasi penggambaran wif my fellows...


KONONNNN sangat gambar ni kan..hehehe :)

 Scene beli ikan & udang kat Giant Shah Alam...Konon sgt ni...hehehe


Script kat bawah..haha..tak real langsung berlakon..MMG la  tak real, namapun BERLAKON...

So, itu saja gambar-gambar yang dapat dikongsi buat masa ini..Banyak lagi cerita yang nak di updatekan tapi byknye tak dapat sebab PRIVATE N CONFINDENTIAL...heh

OK..tata titi tuutu...:)

Tuesday, April 5, 2011

Sia-sia

Assalamualaikum...

Hai Frenzy n readers...Hari ni hari yang sangat tak berapa luck bagi aku dan kawan2...Biasalah students life...Penuh dengan warna warni assignment..

Pernah aku wat entry dulu yang aku sangat tension dengan PROJECT MANAGEMENT (PM).. subjek ni oke sebenarnye, tp oleh kerana lecturer habis sumenye hanco berderai...Tak baik nak salahkan lecturer sebenarnya..This is our mistake but kadang2 student pon ada betulnye..Bukan lecturer je kan?

Berbalik pada assigment PM..Kami ambik masa hampir 3 bulan nak siapkan assignment berkaitan Mangrove Regeneration Project di Setiu..Just for academic purpose...

Aku ni study pasal POLISI n kdg2 rasa2 subject ni kurang sesuai dengan kami punya course..Tapi subject ni sgt berguna sebenarnya pada sesiapa yang akan involve dalam dunia PROJECT..

Kami sangat kecewa usaha kami tak dihargai..Lec suruh print kertas sebesar A1 tu..Makan kos yang agak tinggi utk assigment kali ni tapi tadi dalam kelas, dia marah2 cakap wat xde planning, xde effort, malas, n everything that de-motivated us....


Kami dah la tak tido beberapa hari utk final draft, wat gantt chart, network diagram sebesar alam...Tapiiiiiiii dikatekan xde effort, malas???? 
My Report


Kami habis duit beratus-ratus utk assigment ni, Bukan effort ke? tadi rmai yang menitiskan air mata sebab dikatakan xde effort...Bayangkan la, masa kami pun 24jam jugak, nak kene wat assigment lain lagi....xpelah....

Dugaan...dah la xsempat study MANDARIN...hanco terus oleh kerana nak wat yang terbaik utk Pro Mgt...Tapi usaha kami di pandang rendah.....Lecturer should be nice and tak leh emo nak judge students...Kami dalam process belajar..Tolong tunjukan mne salah, bukannye nak jatuhkan semangat students...

Sgt sedih bila lec ckp nk tolak markah berlebih2 n nak failkan student...Patutnya bagi semangat....

This is my effort... :"(






DAH SIAP JADI CARPET NI.....

Aku bukan student civil engineering yang pro psl ni..kami belajar basic dan xptut sgt aktiviti utk project melebihi 100++...Kami baru belajar n xpatut untuk de-motivated......

Aku sgt emo arini sebab kan assigment yang tau dah akhirnya akan dibakar..... :"(