Tuesday, March 29, 2011

Perubahan itu penting...

Salam...

Kite kene berubah!!~ Sepatunya apa yang kita dah rasa Tak OK a.k.a anything NEGATIVE... we should change rite???

BUT BUT BUT...

Should we tell to the whole world that we already change?? Bila ada TANDA SOAL ???? jawapannya mesti cam main puzzle kan...YES or NO...

What!!!? Kene bagitau ke, contohnya:

" Sekarang saya dah berubah jadi baik" 

For me it is better to keep on silent and let people judge..
Terutama our ENEMY... kan kan kan.... : )
Memang kene judge kaw kaw kaw lah....rasenyala...

Kadang kan kite rase dah berubah, tapi sometimes orang tak nampak pon ape yang berubah..
(mungkin ni la faktor ramainya orang nak bagitau yang dia da berubah) 

Yelah bile libatkan perubahan, ambik masa kan?? Masa untuk perubahan tu bukan senang sebab kita baru nak adapt dengan satu situasi yang baru...

JADI

Adakah patut di hukum orang yang baru nak berubah hanya kerana tidak nampak di mata perubahan itu?? Bagi masa pada mereka yang ingin berubah dan ingin buktikan sesuatu.Tak salah memberi peluang sebab PERUBAHAN ITU PENTING.


Bila tak diberi peluang utk berubah, takut2 orang yang nak berubah de-motivated & hilang keyakinan. Perubahan apa pun takkan berlaku mungkin...

Kita mungkin akan beranggapan " Peduli apa aku, dia yang tak nak berubah, itu hidup dia"

NO NO NO NO!!!

Kita kena support.Give times. Jangan biarkan mereka terus sesat.

Entry ni tercetus dari cerita ke cerita , pembacaan, (yeke?), observation dan pengalaman sendiri.

I wish i could change...Manusia berubah dan kita berubah..

5 comments:

aan said...

akum nanie...

selalunye mcm tulah,jarang ade org nak support klu kite nak change...selalunyer mesti ade yg negative...
wat important...we should always change though we think we too perfect

~Nanie@InTaN~ said...

tu lah aan..sllu nani tgk cmtu..bile nk berubah xde org support...payah la kan..

al-lavendari said...

setuju dengan entri ini.

perubahan itu perlu dari yang buruk kepada yang baik dan daripada yang baik kepada yang lebih baik.

kalau kita tidak mahu berubah, orang dan suasana akan mengubah kita.

jadi berubahlah sebelum kita di ubah.

Bumblebee Celaru said...

berubah...kuk kuk kak kak kak...bumblebee betuko jd tandas duduk warne kunig

Nanie said...

main2 lak anda yek..haha....betuko la nk tuko cane..asalkan ke arah positve...

4 me oso