Saturday, March 26, 2011

Diam Jalan Terbaik?

Assalamualaikum...

Dear diary and readers,

Sudah beberapa hari aku tak update blog ni..Takpe if tak update pon No one cares...hehehe..just to keep in mind je...

Adakah episod kesedihan kita akan berpanjangan? Mungkin YA & mungkin TIDAK..who knows... :) Aku pernah wat satu quote berbunyi camni,

I lost i found..
Found n lost again...
Lost and come back..
Never speak out...
And invi. again..
I cry full of tears...
Lost and lost till Im not here to see..



Entry ni (click here) ...title LOST & FOUND...(kononnnn sgt ni)
If tak salah aku entry ni pada tahun 2009 bulan Jun... 


Apa sebab mendiamkan diri tanpa khabar berita? Malas nak layan? or Something happen, cannot share, & better silent.. Is it?


If diam itu jalan terbaik, continue to keep on silent but everything gonna be so hard later.. I think so.
Maybe if ada yang terbaca ni akan sekali lagi tak faham apa yang seorang blogger ni nak sampaikan..No u dont have to understand this. :)


If Im not here to see... (maybe ok)


BUT anda anda anda yang bernilai itu pada kawan-kawan, keluarga, & sesape aje.Jangan hilang dari pandangan sebelum jelaskan pada mereka hakikat dan kebenaran hidup anda. Betul tak??




Example, (macam buku nota kan)


"Saya sedang mengalami masalah duit yang sangat teruk. Kene kejar dengan Ah Long.Nak kene potong tangan,kepala,kaki, & dicungkil mata. Saya diam sebab tak nak susahkan orang. Tak nak bebankan orang.TERPAKSA lari kesana kesini.Tinggal anak bini tanpa khabar,tanpa sebab dan alasan kerana SATU MASALAH yang disimpan sendiri"


APA AKAN JADI?


Gangguan emosi pada yang ditinggal walaupun atas sebab yang sangat MUNASABAH dipihak sana..


hanya contoh sahaja & FULL STOP!!~ 


Harap perkara seumpama ini tak berlaku pada kita...


Hidup dengan penyesalan bila lari dari masalah, bila diamkan tanpa khabar berita, bila ada perkara tidak dijelaskan,  gembira bila ada yang terluka...




Kita hidup bermasyarakat dan jangan jadi orang yang pentingkan diri sendiri sedangkan ada orang yang masih mengambil berat tentang diri anda walaupun sebagai sahabat,adik,kakak,abang, & etc...


2 comments:

Anonymous said...

latest update...i'm out from .... at 26/march..thanks sbb ambil berat

~Nanie@InTaN~ said...

ok..tq fren for the update..please continue updates if im still ur fren...