Thursday, February 10, 2011

Hilangkan tension..

Salam dear diary...

Semalam adalah hari yang sangat teruk aku rasa..Sangat tension sebab macam2 lah...

First skali kelas tak de air cond.. Dgn panas, berpeluh2 dalam kelas wat kan kepala serabut jek..Blurrr je n fikiran aku mengelamun xla jauh sangat..STILL dalam Uitm... :)
Apa yang lecturer ajar, ibaratkan "masuk telinga kanan, keluar telinga kiri".

Tapi satu hal yang boleh buat aku tersenyum walau untuk seketika bila lecturer cakap,

" U got the highest mark for this quiz, 9/10"

Oke i can smile, tapi kuiz jek pon... If test ke boleh gak la nak bangga lebih2...
alhamdullilah dgn apa yang diberikan.

Perkara kedua yang buatkan aku tension, lebih kurang sama lah...

Buat la assignment PROJECT MANAGEMENT...aku mmg xtau menawu buat benda alah ni.. hentam buat sikit.. Buat ala kadar jek...lebih kurang mcm gambar bawah ni...


Pegi kelas, Air cond still takde, tukar kelas 3 kali hanya untuk aircond...PENING KEPALA dibuatnya... Tak boleh nak senyum ape sebab kepala ni mcm tengah menggelegak...PANAS PANAS...

Time kelas PM ni la aku paling tak tahan...

AKU TAK FAHAM SATU APA PUN....!! ARghhhhhh

Lecturer suruh submit assigment, tp ada 1 aku tak siap..mula duk copy kwn2 punya...
(bukan aku sorg yek, hampir semua mcm tu)

Kawan-kawan lain semua macam faham jek, aku satu response pon tak leh nak bagi..

tahap BODOH gile aku rasa...Tak pernah aku rasa sampai tahap mcm ni..FED UP...
Mulut ni dah kuar ckp mcm2 "^*&%$%%^*(&*(!!!!)(_)(^&^&@"

(tak tau lah mencarut ke tak, tapi aku tak ske yek carut2 ni) :)

Air mata mmg duk takung & aku tahan jek..nak nagis sangat2... lepas jek abeh kelas, xleh kate ape terus balik bilik...jalan dengan lajunye...tak tunggu sape...

Oh ok aku tgh panas n tengah marah!!!muke tahap ape dah la kan..menyampah jek...

Pas balik bilik, aku duk ilek2 dapat satu lagi tension yang tahap tahap tahaaaaappp paling tinggi...

Something yang boleh wat kan aku lemah dan keluar gak air mata aku akhirnya...Aku tak dapat nak kawal emosi, aku amek kete, undur2 jek....

BoooOoOoOmMmMM!!!! terlanggar kete belakang... tapi xla kuat... aku tgk kete dia n kete aku ok, aku blah jek..tuannya tak da yek...tak kemek tak ape rasanya... :)

Perkara jahat yang pertama...

Kuar jek dari UITM, Fikiran aku tak stabil, air mate mmg duk mencurah2 mcm air hujan...

Berapa kali cubaan aku untuk accident..( gedik ni, lebih2 plak )

TAPIKAN " MEMANG BETUL"

Kereta lain keje hon aku... sana sini.kiri kanan, sekejap tgh, skejap tepi.. bawak pun mcm org mabuk tu...ni GILA keseribu aku rasa...

Aku g tasik, nangis sepuas hati aku... aku g melawat tempat2 kenangan... SAJE...

NANGIS KALI KE 4575689398 JUTA... :)

Tukar tasik plak n sambung meraung sorang2... mcm ape ntah.... time kat tasik tu kan korang....



Aku mmg dah rase mcm nak terjun dalam tasik... Mmg perasaan tu kuat memanggil aku... Tangan aku mula menggigil, aku tak boleh nak drive balik... (mcm dalam novel kan)

Kawan2 mula kol, msg tanya aku..aku terpaksa off sekejap HP... SORRY, Nanie tension...takut sangat termarah org2 yang tak bersalah...

Di saat2 fikiran aku meracau tak tentu hala, AZAN MAGHRIB berkumandang di radio... aku terdiam sekejap....

THEN, sambung nangis utk kali ke 7468736579384 juta...

gambar hiasan dan pinjaman dari pakcik google yek :0

Bila dengar tu, aku mula cool down, n boleh fikir secara rasional balik...hilang sudah segala hasutan suruh terjun tasik segala... Takut kan aku ni... mengada-ngada gile kan...

tapi, this is the real thing that i face for every day....

ALHAMDULLILAH, aku masih dapat bertahan dan kawal fikiran dalam keadaan camtu...

Aku on balik HP, angkat phone bile kawan kol n balik uitm semula dengan selamat....

TO BE CONTINUE ---------

ape aku buat lepas tu adalah sesuatu yang aku tak pernah buat sendiri... Cuma untuk hilangkan segala kesengsaraan di kepala jemala ni...

Aku mmg seorang yang sangat sensitive, emo n mudah mcm depressed n tension bila ______
perasaan aku, di ketepikan...



3 comments:

cindir-rela said...

hey2, i luvvvv project management, i can teach u to do that!! hehe..

i got 92/100 in project management during my U time:)

that means i got and A and 4.0 credit for p.m.:)

~Nanie@InTaN~ said...

terornyaaaaa.......

MCM mana nak fahamkan dengan mudah..tambah2 AOA... pening...

cindir-rela said...

arr..AOA la senang:)

hurm, camne nak terang erk? heheh..kene depan2 baru leh ajar ni.