Tuesday, January 18, 2011

Tidak Menggantungkan Kad Pelajar

Assalamualaikum....

Hari adalah hari yang tidak berapa luck bagi aku.... NAPE????

Lepas kelas tadi saje la dengan kawan-kawan keluar pergi SEK 7 Shah Alam... Meronda-ronda kedai2 kat situ...Oh lupa g karaoke gak sebenarnye..Tapi kejap jek lah..

Dah penat MENYUMBANGKAN suara masing2...Kitorg g la makan dekat KFC... Punyalah tak igt sembang duk cerita2 pasal dulu dekat Uitm Sarawak Pak Gad ok... xstrict..xpenah kena pape pon walopon pernah kena denda dgn pak gad dulu...

cite lame..teringat balik time kene denda dulu2..huhu..berita lebih lanjut...


Dah abeh makan kami bertiga pun jalan la nak masuk Uitm...

Tiba-tiba sorg Pak Gad dtg...

"Pelajar?"

" Ye Pelajar"

" Mintak Kad Pelajar"

masing-masing ni baik orangnya..bagilah kad keramat kitorg...

" Ikut saya kejap"

Dalam hati aku dah tau...CONFIRM KENA SAMAN!!! CONFIRM SGT....

Then Pak Gad tu pun tulis la dalam surat saman die...tension jek tgk..mcm la slh sgt..padahal kitorg bwk je kad pelajar...

DULU

Ade pak gad ni ckp " Korg if tak nak gantung pun at least bwk la dalam purse"

Sekarang ni apa pon xda...Dah kasi surat...hmmm trima jek lah..nak wat cane kan





Ni la surat saman.. :)

Die kate " Tunggu jek lah nama naik"

Terima kasih pak cik... :) padahal dah my friend da lawan ckp itu ini dah..tak berjaya...

this is truly student life for me....

4 comments:

budak baikk!~ said...

pak gad uitm cni mmg hampeh sket
tp jgn risau nani..
nama xkan naik pnye smpai graduate..
ape kejadah nk gantung je kad pelajar kan!~~ hehehhe

~Nani3@InTaN~ said...

ye ke?? tp die kate name naik HEP....mslhnye KAD MATRIK ADE JEK...bkn xbwk langsung.....

Mohd Asyraf said...

bese la akak...guard...xde modal..tue la keje diorg..

~Nani3@InTaN~ said...

tension jek kene sbb bnde ni...kad tu mmg ade...aiyoyo..;p