Monday, January 31, 2011

Birthday sana sini...

Assalamualaikum dan salam sejahtera to al my lovely frenzy....

Sape sambut birthday bulan January mmg best sbb ramai orang yg igt...Lagipun org xbz lagi time ni..hAh aku mmg suke celebrate birthday org sbb bleh makan kek..Cake over there, over here n everywhre Cake cake cake...huhuhu....

First birthday yang aku sambut adelah birthday my girlfriend...oooppppsss... YES, i hv a lot of girlfriends yaa...Suprise xla suprise mane..just cmtu2 jek...Bukan Tak igt!!!! TaPI kannn, hmmm xtau nak ajak sape celebrate..But at last we manage to give suprise Cake (cake again) for EJOK....

My wish for u girl

" SEMOGA BAHAGIA DAN BERJAYA DALAM HIDUP"... This is the important msg from me becoz our life is getting so so difficult when u r getting older and older...When u r happy hopefully ur life will become precious n valuable....

1 2 3...Picture time!!!!!





Then..xlame pastu birthday my classmate jugak..Namenye Jejemy(sile klik). yang ni mmg prepare..sgt2 prepare..lebih kurang 1 week gak la duk bincang nak wat kat mane n nk mkn ape...ape yg dirancang ni mmg ssh kan...

Ade yg cdg itu, ini dan itu ini lagi...but at last, we manage to get one voice OK... Buat la suprise kat TASIK SEK 7 SHAH ALAM...Student life mmg pk yg tu jek...memudahkan kawan2 gak sbnrnye...Mmg tmpt birthday agaknye kat situ...naseb ko lah tasikkk.... :)

meriahh sgtlah..Boleh ke nak request mcm ni gak if sape2 nk wat suprise kt aku... ( yg pasti, xkan ade) huhuhu..naseb badann.... :P

1 2 3 n againnnn..gambo!!!!







p/s : harap2 memory yg mcm ni...Jemy xlupe lah...Nak kate ssh tu idak ler, tp INGATAN kwn2 tu sgt bermakna kan...SO SWEET... :)

wish all da happiness belong for u.. keep on smiling n rock the class..huhu

Teeetttttt..Tamat disitu~~~~

Seterusnyaaaa beralih plak kite ke birthday my mom...MMg ade plan nk wat something utk mak..

Tapi mak ni asek tanye " Ckp ade suprise, tp xde pon"

Dari pagi sampai ptg die menunggu kitorg 1 family wat suprise..tapi sume org wat donno jek..mcm xde ape yg berlaku..Dalam hati mak mesti sedih.. :)

Die just ajak g bank jek aritu.. mesti die cm kecik ati sbnrnye sbb kitorg wat xtau...Bygknla korg, if org wat tatau...msti cm eeeee dorg ni xfhm ke arini ari special...cm tu lah agaknye perasaannye...MUNGKIN SAJE OKEK...
Then, aku ngn adik la g kuar deal dgn org kedai mkn..book makanan n reserved tmpt utk celebrate n wat something utk MAK..Kitorg xnk die sedih sbb yelah kan, asek sedihhh jek bile anak2 tak ade kat umah...

Jom lah tgk ape yg aku wat....









Prepare dgn baloon lah, topi lah...ade2 jek kan... saje lah, nak kasi Mak Happy jek sbnrnye...jrg2 boleh wat cmni... :)







Ni saje sambutan birthday for January...next coming celebration for February..sape sape sape...belum dikenal pasti...Tapi bukan lah sambutan tu yg penting...

Ape yg paling penting bagi aku adalah INGATAN...ni jek kdg2 bleh buat kite happy or sedih...

1 lagi kan, sometimes we have to appreciate our family...SEBAB... dari situ kite bermula kan?????

and 1 lagi " Jgn melihat kekurangan family lain sbg satu kegagalan atau sbg family yg bermasalah, sbb kite tak pernah merasa, kita tak pernah lalui dan mungkin kita tak dapat merasa"

Lastly,

Love u all :)

Tuesday, January 18, 2011

Tidak Menggantungkan Kad Pelajar

Assalamualaikum....

Hari adalah hari yang tidak berapa luck bagi aku.... NAPE????

Lepas kelas tadi saje la dengan kawan-kawan keluar pergi SEK 7 Shah Alam... Meronda-ronda kedai2 kat situ...Oh lupa g karaoke gak sebenarnye..Tapi kejap jek lah..

Dah penat MENYUMBANGKAN suara masing2...Kitorg g la makan dekat KFC... Punyalah tak igt sembang duk cerita2 pasal dulu dekat Uitm Sarawak Pak Gad ok... xstrict..xpenah kena pape pon walopon pernah kena denda dgn pak gad dulu...

cite lame..teringat balik time kene denda dulu2..huhu..berita lebih lanjut...


Dah abeh makan kami bertiga pun jalan la nak masuk Uitm...

Tiba-tiba sorg Pak Gad dtg...

"Pelajar?"

" Ye Pelajar"

" Mintak Kad Pelajar"

masing-masing ni baik orangnya..bagilah kad keramat kitorg...

" Ikut saya kejap"

Dalam hati aku dah tau...CONFIRM KENA SAMAN!!! CONFIRM SGT....

Then Pak Gad tu pun tulis la dalam surat saman die...tension jek tgk..mcm la slh sgt..padahal kitorg bwk je kad pelajar...

DULU

Ade pak gad ni ckp " Korg if tak nak gantung pun at least bwk la dalam purse"

Sekarang ni apa pon xda...Dah kasi surat...hmmm trima jek lah..nak wat cane kan





Ni la surat saman.. :)

Die kate " Tunggu jek lah nama naik"

Terima kasih pak cik... :) padahal dah my friend da lawan ckp itu ini dah..tak berjaya...

this is truly student life for me....

Saturday, January 15, 2011

Cameron Trip

Assalamualaikum...

Semester baru dah masuk minggu ke tiga bermula n students masing2 dah dapat assingment yang perlu di submit and present..

Mulalah nak rasa tension & malas2..Yelah sebab lama sangat cuti.. Otak pun dah malas.. Tu semua adalah simptom2 yang aku kenal pasti.. ( diri sendiri okek :P )

Sebelum kerja bermula aku & kawan2 sekelas dah buat cadangan nak pergi Cameron Highland.. Plan bermula sehari sebelum berangkat...Sempoi jek plan ni...

" Nak tak esok kita pegi Cameron Highland?"

Kitorg pun " Jom, kitorg ok aje"

Start malam tu aku n membe2 mula la search hotel2 and chalet kat Cameron..dah dapat search, gtau membe lain kumpul duit n esok bank in n pergi jek...

oKE enjoy lah gambar-gambar kitorg di Cameron Highland...

TANAH TINGGI YANG SEJUK N BESTTTTTT SGT!!!! :)





















Sangat menarik percutian di Cameron sebabnya dapat menikmati udara yang bersih dan sejuk...Rasa macam ala-ala duk kat luar negara pun ada...

Tapi orang2 Cameron memang kira dah biasa sebab tengok ada jek yang pakai seluar pendek..Rilek sangat tu..Kitorg dah menggigil pon..Tak tahan sejuk..

Thats all la gambar and cerita di Cameron..If nak upload banyak sangat...

Wednesday, January 12, 2011

Takutnya...

Askm readers...


Rini cite psl masalah kesihatan aku jek lah... :P

Kelmarin dulu muke aku sgt la teruk naik bnde ape ntah..merah2 abeh muke...xleh pakai bedak, foundation n so on...bile da teruk kwn2 ajak p klinik..


Niat ati g klinik nk teman dorg sbb yelah, dorg kate klinik uitm ni ade kasi ubt2 utk kulit...ade ke...hmm xtau lah...kwn2 nak cek gigi segale..aku nak cek ape..da la ok jek..cume muke la teruk, maybe perubahan cuaca cameron n shah alam. :)


Bile p jmpe doktor, aku pon ckp la psl kulit ape..tp xde ape lah kan...die tgk2 cmtu jek..then cite la masalah kesihatan...


Die cek mata, die tgk tgn duk menggeletar.. aku pon gtau tgn sy mmg cmtu...

xtau nape..baru2 ni sy pengsan...

Die cek tekanan n ape ntah nadi rasenye.. and terus kasi surat suh g makmal cek darah...Dr tkut ade something wrong jek ..takut la gak..xpenah pon cek cmtu...


Awak dah brpa lama jadi cmni??


Yep aku tipu : 2 or 3 thn...padahal dah lame sgt..xtau nk ckp tahun..

Awak xpernah g cek ke??


Tak pernah la sbb igt biase2 jek.Tapi mate sy suke kelip2 sampai last2 sy jatuh la.. Jwpn bernas :)

Da la amek darah kite...sakit gak la. walopon ade bius...tp die amek sikit jek utk uji kaji kot.. :)

Esok awk dtg amek result...huh xde makne...

skrg pun aku x p amek lagi..jap g lah kot..mls la nk jln p situ... p jek kene amek darah..xpasal2 jek..hmmmm

Korang rase ape???
Takut gak ni...mmg semakin menjadi2 lah...aiyoooooo takutnyee