Monday, December 6, 2010

Doaku...

Ya Allah
Aku mohon padamu beri kebahagiaan dalam hidup ku...
Begitu banyak kesedihan yang aku rasa sejak kecil...
Air mata sentiasa menemani hidup aku...
Aku mohon kebahagiaan kini berkekalan hingga akhir hayatku...

Cubaan dan dugaan yang melanda...
Aku lalui satu persatu...
Walau kadang kala aku tak mampu menghadapinya...
Kekuatan yang Kau beri, aku amat bersyukur...

Berilah ketabahan kepada ku...
Berilah kesabaran kepadaku...
Jauhkanlah aku dari gangguan Syaitan...
Yang sentiasa menyesatkan perjalanan hidupku...

Aku manusia yang lemah selemah-lemahnya...
Mudah lupa siapa aku...
Hanya Mu Ya Allah berhak ke atas diriku...

Ya Allah...
Berilah kebahagiaan juga kepada keluarga ku..
Ayah, ibu, abang, angah serta adik-adikku...
Mereka juga manusia biasa yang tak lari dari kesilapan...
Jangan Kau jauhkan rahmatMu dari kami...

Kami gembira kerana disatukan dalam sebuah keluarga...
Mungkin ada yang tidak pernah merasa nikmat sebuah keluarga...
Aku bersyukur tak terhingga dengan semua ini...
Satukanlah kami sentiasa...
Jangan pisahkan ikatan ini...



Hanya Engkau yang berhak menetukan segala-galanya...

Amin~

Saturday, December 4, 2010

Cerita kosong

Assalamualaikum dan salam sayang dr nanie utk anda...

Best sket pembuka kata ptg2 ni...BOSAN KAN??? hehehe

Semua member2 aku ada keje masing2 and most of them ade income la kan bile da keje..Ade membe yg terlibat dgn kursus, tmbh2 student uitm boleh kate sume kampus ade wat Kursus...

Tapi aku apa pon x ikut...ade membe ajak g kursus fasilitator tp yuran mahal plak..RM150 sorg..Da le tgh2 kering ni...

Pastu die ckp nak murah sikit g Kem la..ala2 camping..Aku mmg ske sgt camping2 ni...dr kecik lagi mmg minat masuk hutan...teringat la mcm2 kenangan pahit manis waktu camping...


Pic camping dulu-dulu



Mmg dlm kedaan skrg mak aku xizinkan aku g camping lagi sbb riso pasal aku agaknye..
Dah lama aku xbuat aktiviti2 lasak mcm rock climbing, abseiling, orientaring n so on..i miss dat moment...rupenye kan aku boleh wat2 bende2 yang agak aku takutkan..terutama tempat yang tinggi...

Aku mmg xleh ikut lagi mana2 camping sbb aku mudah diganggu oleh anasir2 yg ntah dr mna2..the bad memories eva time camping kat Sarawak..

Syukur alhamdullillah aku selamat.. n pegawai2 pengiring pon berkaliber, so dorg dah taw cane nak handle situasi2 mcm aku kene...oh tayah cite lebih lanjut sbb takuttttt... :) huhu

Oke la..teringin nak bercamping tp xpe lah..byk lagi aktiviti lain leh diwat...

p/s : saye xde mood nak berblog sejak akhir2 ni...sbb rase deppressed sgt2... :/