Friday, November 26, 2010

Please check ur status...

Hye hye...

JUst to inform to all my dearest friends yg mungkin ada niat utk g melancong or fly la kire ke luar negara yek..

Please check ur status with imigresen dlu before book tickets...why??? Takut apa pon tarakk nnt...

Ni sbbnye ade kes sorg ni die student kite yg pinjam PT, n kawen dgn sorg asing..tapi bile husband dia nak bawak balik kampung dorg kat oversea tu..tau2 jek sangkut imigresen and xdapat fly..

Ko telefon la sape pon time tu,xdapek den nk nolong yek sbb nama dah di black list kan..xleh fly n kire rugi ar tiket flight korg.. i don noe further, ape yg bleh kite buat..xtawla ade cara x if bende cmni berlaku...

But please check dlu yek before fly...

PESANAN KHAS UNTUK DIRI SENDIRI... aku pun pinjam PT gak..heheeekk

Monday, November 22, 2010

Really really boring...

Hye everybody..

Ape eh yg korg2 wat time2 cuti gini..tidur makan tgk tv tu jerk ke eh bile cuti2 gini... I have no idea at all what im gonna do...so bored rite now...

Huhhh no holiday...so duk umah nothing to do..masak, kemas rumah n tgk tv..ohh this is not me..Akan bertambahla berat badan after this..

Boleh kate sume membe ade gak g holiday wif their family but for me..NO AT ALL..my parents was very busy n we have to accept it..Lagi pun, ayah kan baru kluar hospital n still bercuti (mc), nak g holiday apenye kan...

So ape lah yg nak dibuat utk hilangkan boring ni...no money at all nk g cuti sdri pon..patutnye hari Sabtu ni, aku g Terengganu but bcoz duit tu telah aku abehkan dlm sem aritu..say good bye terus sblum sampai di Ganu.. :)

Sgt2 sgt terok nak abehkan cuti ni, if keadaan berterusan mcm ni.. wht i hv to do.. really2 boring...

hohhhh Thats all... :)

Friday, November 19, 2010

SELAMAT PENGANTIN BARU

Salam...

Entry khas utk sesiapa yang bakal berkahwin...just wanna wish SELAMAT PENGANTIN BARU... n semoga berkekalan lah ikatan perkahwinan yg dijalinkan...(ayat copy paste okek)

Entry ni khas utk sorg kenalan aku yg da agak lame kenal merangkap sorg abg lah...Da lama tggu bila dia nak kawen..but akhirnya sampai gak masa yg dinantikan..

To my big bro..thanks ya 4 everything..hehe.. pasni xleh dah kaco2 da..jeng jeng jeng..kaco ape..??? ala biasala adikmu ini penuh dgn keserabutan.. xpe pasni try to grow lah kan...

hoho..semoga berkekalan hingga ke anak cucu..cepat2 sket dapat anak...

sorry sgt xdpt p ur wedding walopon dah jemput brpa tahun dhulu kala..n kad baru smpai..cantik ape kad..nnt tggu kad jemputan Nanie plak...

Oke thats all ...

Thursday, November 18, 2010

Semester Break Bermula

Salam...

Semester break dah start bagi stdent2 kan...Time ni la nak rest lepas penat belajar n mengharungi semester yang agak panjang ni...So mesti mcm2 plan yang dah di plan...Just go for it.. :)

Aku xde la plan ape sgt..just still rehat..igt nk kje, tp dok pk2 lagi sbb ayah pun lom start keje...xde org nk jage mkn minum nnt sbb my mum mmg la suke bekerja..xleh halang n xleh gak larang sbbnye sape nak keje if sume duk umah kan...thanks mak.. :)

Then, semalam adalah HARI RAYA KORBAN...tapi seperti biasa..my mum kje pagi malam..kami pun xberaya la...utk menjadikan hari tu HARI RAYA..aku pun bgun awal2 kemas umah sket..g dapur wat kuah kacang, nasi impit, nasi goreng + ayam goreng..sempoi jek kan raya kali ni... xde dah daging2, tulang ke ape ke..no for this time cuz my dad sakit...say no to all of the meats..hehehee :P


Ni la kuah kacang & nasi impit yang ade tem raya semalam :)

Seterusnye g beraya kat umah my best friend NANA...saje cari makan..kat umah die, mak nye masak byk..hehe..bleh la mkn2 lebey sket..skali skala kan makcik..huhu..yeke skali skala?? ahahahaaaa :P


Nana n Nanie
Haaaa..tulah citer utk permulaan cuti ni...huhu..pas ni xtaw g ape nak wat..berjalan2 lagi kot..


Hantu pokok pisang..huhuhu :P

Oke lah..xde ape sgt lah cuti ni..ape yek patut dibuat cuti ni... ???? any suggestion??

Ohhh lupe lak..Uhuk.. :P ritu igt nak p lepak kat kedai mamak dgn adik n Nana..tibe2 g kedai tu ade ayah, angah n adik sorg g..kami pun melarikan diri..hehe...boleh plak jumpe dlm kedai yg same..hehehee :)

Tuesday, November 9, 2010

Life

Salam...

Hidup kite sgt bermakna kan..peluang hanya sekali jek utk hidup...time ni lah kite diuji dgn plbagai dugaan...xsumenye menyenangkan kite..ade yg menggembirakan kite n byknye jugak menyedihkan kite...

Tapi Tuhan dah tahu tahap kemampuan hambanya utk semua ujian ni...Dia bg hanya pada manusia yg dpat memikulnya...

Kadang2 gak, kite cuba mencari kebahagian dalam semua aspek..tp xsemua kite akn dpt..mgkin sesetngah kite akn dpt ape yg kite nak, n ade gak yg kite xdpt..tp as long as kite bersabar..sumenye akan tercapai jugak sama da cepat atau lambat...

This is only my strength for now...

Ya Allah, berilah kebahagian kepada keluarga ku..Amin

Thursday, November 4, 2010

Hospital punye crita...

Salam..

xde byk pun nak cite..xde mood nak taip..ayah saye dimasukkan ke hospital gara2 kencing manis n melarat dah kaki dia smpai ke bwh lutut..luka yg agak truk...

duk hospital sume di jage dgn rapi.. moga2 ayah cepat sembuh...
nurse2 baik sumenye n very take care for every patient dorg...
aku sempat jage ayah utk 1 mlm n berganti2 dgn ahli keluarga yg lain...
semoga sumenye akan ok n no worry at all..


p/s : jage mknan sgt penting utk kite..my dad sgt degil n mkn ikut suke die jek...so hrp pas ni kitorg pun akan sedar n die akan lebih take care dgn pengambilan makanan..