Wednesday, October 20, 2010

Kawan Lama...

Salam...

Sajela rini nak cite psl kawan lama..kawan time kecik2..kawan yg same2 membesar time kat kedah...

Ritu ade lah sorg ni add kat FB..procedur sblm approve mestila cek info segala..tgk knl ke idak kan..bile dah knl pasti mmbe lama, aku pun approve la..rupe2nye abg kwn lama...Name die pgl Am jek lah ( bukan nama sebenar ) hehehe...

Dah kate kwn lama, smbgla kan..then mtk la no tepon adik dia merangkap kwn baik n kawan lama aku...Nama dia SN ( ape2 jek lah) mls published...Abg die bagi no tepon si SN ni kt aku...

Aku ni bukan la x igt sgt kat kawan, cuma dulu2 mna ada hp kn..so dah terlost contact..skrg bile dah ade peluang n da dpt no, terus la msej td...

Tapi hampa dan kecewa la...

NANIE : Askm, ni SN ke?? ( mesej 1st aku anto )

tak sampai 1 minit die dah reply..

SN : Ni sape??

NANIE : Ni Intan..igt g x?? Dapat no SN dari AM...
( dgn hrpn die balas la ape2 yg menggembirakan..kwn lama la katekan)

Tapi....smpai skrg dia x reply..huh...so aku pun style mls da...aku penah anto mesej dlu pun cmni...k lah..if da lupe kwn lame..ape kn daye...



Ni abg dia la yg kasi no..hurmmm..kecewa la rase...

Mmg kabur sket mesej ni..ape eh die tulis..

Ni no SN..01755 bla bla bla...xpelah kan (kecewa lagi...)



Punye beria happy aku tem dpt no. kwn lame..tp kwn lame..ayoyo..xpelah kwn...

Then, aku pun mesej membe kedua..ni pun same..mmbe lama..Name Najwa..boleh sebut..hehee

Ni bru la oke...

Nanie : Salam.. Ni Najwa ke??

Najwa : Ye. Najwa le. O O

Nanie : Ni Intan. Pekabo.Kat mana skrg?

Najwa : Alhamdulilah sihat..Kat Jitra skrg sambung stdy.

Nanie : Kawen ke lum. Hehehe... Dtg sini jgn lupa contact..

Najwa : Uh...Lambat g nak kawen weh..Insyalah mna taw dpt keja sana ke, leh jumpa...Watpa skrg?

Nanie : stdy kt S.ALM..Mak ayh sihat? Kim slm kt suma..

Najwa : Intan pun sama la ye.Kirim slm ek..Da FB intan??

Nanie: Ada ..nnt add eh..( bg la FB)

Najwa : Ok da add..

Nanie : Oklah..nt kita contact kt Fb


SO...dapat balik dah contact ngn kwn lama menggunakan khidmat FB ni...hope pasni, suma khabr brita akan smpai la pada kita yg jauh dr kenalan2 yg mgkin lama dah xjmpa...

Pada kwn2 yg wat x igt tu..biarlah mereka dgn hidup mereka...

3 comments:

abah_izz said...

Bukan tak ingat..tapi lupe tu..hi..hii. Tak semua perkara kita boleh ingat, dan Tak semua perkara kita boleh lupa.

~Nani3@InTaN~ said...

yelah kan...tp ada certain2 perkara cmni mustahil lupa...

if membesar and main tem kecik2 same2..tp its ok..people change

kak anne said...

mane add fb nye?
add me........carrol anne minggu