Thursday, October 28, 2010

Gembira dalam Tension

Salam...

Hye :P

HARIni dalam sejarah...

Dalam happy ada tension nye...dalam tension boleh ke ade happy..Ayat nak susun jek..hehehe...not much to say actually tapi nak type... :P sengal!!~

Ape yang tension?? uhh klu xtaw saje la gak...sebab rata2 student2 sedang menduduki Final Exam...klu bukak FB or singgah mane2 blog, byk citer psl tension dgn final exam..Tak terkecuali aku ni hah... study mesti la stdy tapi mcm mane cara sume berlainan..tahap tensen pun lain2 sbb yelah kan kite kan lain2..ape kene mngene...huhu :)

Just nak attach gambo2 meja study aku and kawan2 aku..lebey kurang same jek..tp yg over tentulah aku...xkene gaya langsung cara stdy..lets check it out...;p


Ni lah pic meja aku...Bukan sbb amek pic cmni..dah mmg sedia ade stdy cam gitu..xtaw mane nak tgk..so aku letak sume nota berkaitan...;p

Then meja roomate ku..AJA...cayalahhh..oke sket dari aku..rajin dia neh... ;P


last resort in war :P

Kite beralih lak ke meja rakanku strusnye...jiran selevel...kwn sekelas gak :P


Oke sket la..EJOK punye meja ni :P

Tu sume cara kami stdy..maybe org lain lebey tersusun..tapi kita ada cara tersendiri dan xsmstinya cara kita tu slh n sometimes maybe betul...ye kan????

Ok next cite gembiranye lak...haa mesti la ape2 melibatkan org itu...:P Tadi p mkn dgn dia kat MCD... ni perkara gembira yg 1st..sbb semalam xjmpe n mkn sdri jek... eleh padahal sllu jek dulu2 mkn sdri..saje lah ni...;p agenda...hehehehe..

Time mkn, saje jek ckp kt die cmni " Bile nak beli purse baru kite?"

Memandangkan purse aku hanco teruk sbb yelah purse murah jek pon...no wonder la if cepat rosak..ke byk duit??? hoh xmgkin ...

Then die lak jwb " Lepas ni kite g beli. Ok?" " Kat mana ada purse?"

Oyeaa baiknye die...then g la membeli belah purse..dapat la satu purse baru dari die. Kegembiraan kedua..ni pic purse ku...

" Jage elok2"
katenye.



Black n White plak...;p



Happy lak rini...taw x nape??? sbb dlm bz2 org tu, die xlupe pon kite..ade jek mase utk hal2 remeh temeh cmtu ngn aku neh yg mcm2 ni...

ape2 pun THANKS TO MY LOVE...:p

p/s : mmg hal2 cmni bagi sorg pempuan mcm aku, sgt bermakna..cume kdg2 jek pempuan ni mcm2..dlm hati only me know who i am~~~
Sampai sini dlu entry kali ni..lets zzzZZZZzzzz...ngantok sudey..

Wednesday, October 20, 2010

Kawan Lama...

Salam...

Sajela rini nak cite psl kawan lama..kawan time kecik2..kawan yg same2 membesar time kat kedah...

Ritu ade lah sorg ni add kat FB..procedur sblm approve mestila cek info segala..tgk knl ke idak kan..bile dah knl pasti mmbe lama, aku pun approve la..rupe2nye abg kwn lama...Name die pgl Am jek lah ( bukan nama sebenar ) hehehe...

Dah kate kwn lama, smbgla kan..then mtk la no tepon adik dia merangkap kwn baik n kawan lama aku...Nama dia SN ( ape2 jek lah) mls published...Abg die bagi no tepon si SN ni kt aku...

Aku ni bukan la x igt sgt kat kawan, cuma dulu2 mna ada hp kn..so dah terlost contact..skrg bile dah ade peluang n da dpt no, terus la msej td...

Tapi hampa dan kecewa la...

NANIE : Askm, ni SN ke?? ( mesej 1st aku anto )

tak sampai 1 minit die dah reply..

SN : Ni sape??

NANIE : Ni Intan..igt g x?? Dapat no SN dari AM...
( dgn hrpn die balas la ape2 yg menggembirakan..kwn lama la katekan)

Tapi....smpai skrg dia x reply..huh...so aku pun style mls da...aku penah anto mesej dlu pun cmni...k lah..if da lupe kwn lame..ape kn daye...



Ni abg dia la yg kasi no..hurmmm..kecewa la rase...

Mmg kabur sket mesej ni..ape eh die tulis..

Ni no SN..01755 bla bla bla...xpelah kan (kecewa lagi...)



Punye beria happy aku tem dpt no. kwn lame..tp kwn lame..ayoyo..xpelah kwn...

Then, aku pun mesej membe kedua..ni pun same..mmbe lama..Name Najwa..boleh sebut..hehee

Ni bru la oke...

Nanie : Salam.. Ni Najwa ke??

Najwa : Ye. Najwa le. O O

Nanie : Ni Intan. Pekabo.Kat mana skrg?

Najwa : Alhamdulilah sihat..Kat Jitra skrg sambung stdy.

Nanie : Kawen ke lum. Hehehe... Dtg sini jgn lupa contact..

Najwa : Uh...Lambat g nak kawen weh..Insyalah mna taw dpt keja sana ke, leh jumpa...Watpa skrg?

Nanie : stdy kt S.ALM..Mak ayh sihat? Kim slm kt suma..

Najwa : Intan pun sama la ye.Kirim slm ek..Da FB intan??

Nanie: Ada ..nnt add eh..( bg la FB)

Najwa : Ok da add..

Nanie : Oklah..nt kita contact kt Fb


SO...dapat balik dah contact ngn kwn lama menggunakan khidmat FB ni...hope pasni, suma khabr brita akan smpai la pada kita yg jauh dr kenalan2 yg mgkin lama dah xjmpa...

Pada kwn2 yg wat x igt tu..biarlah mereka dgn hidup mereka...

Monday, October 18, 2010

Final exam...

Hye hye...

Dah msuk mgu stdy leave...SEronok sebab dah abeh kuliah...BUT yg xbestnye...

Kene stdy for final..Sgt takuttt coz target mcm2..if xdapat mestila keciwaa nnt...

Tapi2 ape yg penting sume kene lulus..xleh ade sgkut..klu x nnt abeh lambat..kawen pun lambat..heheee

So, i have to stdy hard to maintain my cgpa n of course le nak grad on time...walopon dah xbrpe on...

APe g yek..mgu final ni byk cabaran..so to all my frens yg amek exam...try your best..n kite same2 wat yg terbaik utk kite gak kan...

p/s : NANIE...U CAN DO IT.....

Jeles is not good for me...

Salam...

Saye xsuke jeles...Nape saye jeles...

Jeles bukan sifat saye..n saye xpatut jeles for that that and that...

I am a good girl and very understand for every single things..But why i am jealous..

No no No!!! this is not me...

I have to go out from this...

Tlong jgn ggu kehidupan saye...

Coz i have the feeling.. i have the right to be love n love some1...

Jealous is not good for me...

P/S : Nanie plz wake up...u r not like that....

http://www.emocutez.com

Monday, October 4, 2010

Give me strength..

Ya Allah..

Berikan kami kekuatan menempuhi dugaan mu..
Sesungguh hanya kepadamu aku berserah..
Berikanlah ketenangan kepada kami..
Agar kami dapat membina ikatan sucimu suatu hari nanti..

Ya Allah..

Berikanlah ruang ini untuk ku hidup bahagia...
Sesungguhnya cinta itu dtg dariMu...
Aku xmampu hidup tanpa rahmat dariMu..
Kepadamu aku berserah...

Ya Allah..

Sekiranya aku jauh sudah darimu...
Bawalah ku kembali kepadamu..
Hanya padamu ku meminta...

Amin


~Nanie~

Saturday, October 2, 2010

HAPPY BIRTHDAY...

Salam...



This entry was dedicated to my love AZ#@$... :)
Happy Birthday diee yg ke ??? huhuhu... awk dah bertambah tua setahun arini...Saya mtk maaf sgt2 coz x wish on the dot smpai awk yg mesej sy dlu...

Bukan sbb lupa yek diee...Kite tertido yg mmg xsedar lgsung..Kite mtk maaf sgt2 tau...Tapi kite da anta kat die awal sblm kite tdo td 1 thing kt emel..Xde ape sgt just my wishes for u...

Diee kite doa die dipanjang kan umo bcoz awk sgt penting utk saya dan semua org...awk kene sht sllu utk jage saye..kn diee kn..heheee :)

Die kite akan support die ape2 pun taw..Ni sume kite da set dr awl lg...Kite tau die sgt komited dlm keje die..Yg ade kite terlepas ckp pape..tu kitenye silap...xde niat tau...i love you...

Kite syg die sgt2.. :p

~NANIE~

MUST READ...NIGHTMARE MEMORY -ENDED!!!

Friday, October 1, 2010