Monday, August 16, 2010

Salam Ramadhan...

Askm to all da readers...

Pejam celik arini dah masuk ari ke 7 kite berpuasa...dan dikesempatan yg ada ni walopon agak terlewat, aku nk ucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua yg menjenguk my blog ni...

Ohh bile tibe jek bulan pose ni, n sperti entry di tahun lepas..aku xleh lupekan kenangan berpuasa di sarawak..pengalaman yg sgt best sbnrnya bila igtkn balik... Tapi di S.alam ni agak berbeza coz makanan sume boleh diterima perut..huhu..so no diet at all la...

Sahur xla semudah time stdy kt Swk...coz gate ttp pukul 11 mlm..so nk xnk mknan kene bli awal..n xbest la bile sahur..Time kat swk, Dwn makan ttp kul 2 3 pagi...terus sahur pun ok...lagipun kn yang bestnye..kat sane buka awal...saat2 buka tu, aku akan hntar msg kat kwn2 n family di semenanjung...then dorg mule la tensen2..hehe..jhat sikit la disitu...

Tp bukan makan or bli itu ini yg penting sempena ramadhan ni...byk bnda sbnrnya yg kita dpt n perlu cr...perubahan itu sgt penting..ruang sudah dibuka, terserah kpd kita mcm mn nk mengisinya..im not good enough to say, tapi i really want to be some1 that can be proud wif..xkira la sp tp yg terutama my family...

Bile dpt buka n sahur dgn family baru2 ni..baru la rase sgtnya beruntung dpt peluang dgn dorg lagi Ramadhan kali ni yg kita pun xpasti ada lg x ramadhan utk kita...

Yepp..mmg menaip sgt mudah kn..tp nk buat xsemudah tu coz byk dugaan lain yg kita ni sebagai manusia biasa susah utk melaluinya...

Ok lah..setakat ni dlu...:)

~Nanie~

4 comments:

Biela said...

yela,sarawak mmg la best buke awl..tp mknan xsdp mcm kt rmh kan.haha.pape p0n d0k s.alam ag best kan,yelakn,ad org jage.hehe.

Rindu kt akak.hu.nk masak same2.hu.nk buke same2.=(

~Nani3@InTaN~ said...

miss u too..balik la bile free..huhu ;p

pose lek lok..jgn tgl..huhu..da tgl kn...ahaksss

en_me said...

salam ramadhan cik ittewww..

hidayah saadah said...

nani, selamat berpuasa
selamat berbuka dan selamat bersahur k :D