Wednesday, June 30, 2010

Tak Semua Org Tahu...

Salam...

Kdg rsa nk lari jauh ke tmpt yg sgt sunyi n xde masalah langsung dlm hdup...Bukan sume org bleh fhm kite stiap mse coz only we know wht we want...Tak semua bnda or probs kite bleh share dgn semua org sbb kdg2 simpan sendiri adalah jln terbaik utk semua...

Bila hdup dikelilingi mslh yg xtawu bila akn slesai,kite mgkin akn brda dlm situasi yg lebih mendewasakn kita..Walopon kdg kala, kita xnk sume tu berlaku...

Bukan semua mslh berkaitan dgn LOVE jek..bkn semua taw mslh "kecil" yg xdpt dikongsi ni...Tak semua org rasa, sbbnya x semua org bermasalah...

Kekuatan itu penting...Just be strong dlm ape pun yg berlaku n akan berlaku....

:(

~Nanie~

Bosan cuti...

Salam...

xde ape yg menarik yg dpt aku wat sepanjang cuti yg tgl xbrpe hari ni..sebab utamanya aku dah x berDUIT...so just dapat wat rutin harianku, memasak, mengemas rumah, berkebun yg xbrpe nk kebun n berjalan2 ambik angin disekitar kawasan rumah yg sgt sunyi...Hope bile taman depan neh siap meriah sket...

Nak kaco dak2 kecik main basikal dpan umah pun dowg xkuar bermain2 dah..kLU nak kaco pun at least kena ada GULA2..xpun duit syiling..eheksss..Td duk xduk dpt tgk show free oleh dak2 tadika dekat dgn umh ni..dah pengasuh pun bagi mandi kat luar..adoiyaa..bilik air xckup ke CIK KAK PENGASUH oiit...hmmmm xsgje tertengok...:P

Semalam dapat gak kluar berkaraoke bersama rakan baikku NANA n adikku BIELA...walopon akunye suare x brpe nk ada sebab skit tekak + selsema..ape aku dulik walopon sengau..wew best sgt dpt nyanyi2 neh..sape skit telinga.ttup okek.. :)

Oke setelah penat membebel di ptg2 ini aku just nk attach my sweet moments smlm wif my friend..




Esok mgkin berjln sket la..G Melaka sbb nk anto adik blik sane..so mgkin esok la satu-satunya hari yg dapat g jauh sket..hehe...melawat bndaraya MELAKA n ape2 lah yg bleh dilawat..tu pun if sempatlah...

Nape bosannn niiii..haishhh..hAI org2 dlm rumah..sile la kuar dr bilik memasing n sembang2 dgn sy yg kebosanan ni.......

k lah....

Friday, June 25, 2010

Emo ke aku...

Salam..

Jarang aku taip blog d pagi hari yg xberape nk pagi la ni..hehe..Aku just nk luahkan ape aku rase..Yela xde sape nk layan, so dear diary..dgrlah ape aku yg aku rase..

Hmm sbnrnye kan xtawu la nape ngn aku sejak kebelakangan ni..asek nk mrh n touching jek kejenye xrtentu psl.. Rase nk nagis jek tiap mse sbb xtawu reason nape aku rase cm sedey n touching la kire...

Kdg2 mlm2 aku menangis xtentu psl ( dlm selimut ) hehe..nangis yg xde sbb ni..rase sedey jek..Ape2 jek kn...



Bile wat reading sket psl emosi neh ade la jmpe 1 artikel psl depression..Org yg nangis tbe2 neh..hmmmm...aku teringat time dekat srwk bile g jmpe doktor..DR ckp awak ni tension n depress tapi awak xperasan.Sbnrnya awak dlm tertekan... ni suatu masa dahulu kala, di zaman aku sllu pengsan x kena gaya..skrg xde da cmtu...

Adoiyaaa..apela masalahnye kn.Adakah aku emo?? Rasenye x gak, tapi yg pasti ini adalh ujong bulan..Time emo n sensetif utk aku.hehehe..

Oke la kot..dah oke da ni..hehe... ;p

~Nanie~

First Award...




Salam...

Yuhuu dgn x disangka2 aku dapat award dr luvly sis PEPEL..thanks ya...Sbnrnye aku x la penah kene tag dgn award neh..so sgt la berbahagia bila dapat award neh..Wew best gak dpt bg ucapan sekali sekala ni..hehe..Mcm award2 lain lah requirementnye nk suh kite jwb beberapa soalan...So,jom ler kita tgk ape jwpn2 yg dpt aku kasi..ahaksss....cayalahhh...

1. Menarik tentang diri anda?

~ Just a simple person yg suke bercakap (sbnrnya, skrg diam sket), suke berkaraoke n ske sgttt nangis...

2. Ramalan anda pemenang World Cup tahun ini?

~ Of course Brazil..I don noe why but for my prediction is Brazil... :) ( psttttt..aku xtgk WORLD CUP sbnrnye..follow my luv nye team..ehehe...

3. Warna baju anda hari ini?

~ Baju pon mau kasi tau yek..Putih arini.. :)

4. Laman sosial kegemaran anda?

~ Facebook la skrg ni..Dulu2 ade la fs,ms,zwinky n so on..skrg only FB lah..

5. Beri pada orang yang layak dapat award ni.

BELLA
ABE LONG
BURP
YATI

Tu saje dr aku..tenkiu yek.. :)

~Nanie~

Saturday, June 19, 2010

The dot dot dot...


Saya rindukan family saya sgt2 walopon baru jek balik mgu lepas...

Saya rindukan gak adik saya yg binget...

Saya sgt rindukan dieee.. 
Rindu gak dengan kwn2 yg da lama xjmpa...

Dah tu sape plak nak rindu sy....hehehehe :)


Ni la akibat bila xleh nk tdo..try nk tdo tp still xleh..


~Nanie~

Friday, June 18, 2010

Tak Sabar Tunggu Sem Baru...

Salam..

Seperti biasa mlm2 hariku susah sgt nk tdo..sindrom2 imsonia neh makin melampau2..Then bila tido tiap ari aku akn mimpi benda buruk2 n menakutkan jek..Some 1 gtaw yg mgkin ade "Bende" wif me..Yups x dinafikan coz sllu rasa cmtu gak...

Oke lupekan sbntr crita itu..Tiap2 ari aku berdepan dgn notes2 yg byk sbb final intersesi pun xlama jek lagi..So, i hrp2 result nnt akan maintain la...Then 1 week after tu dah buka la Semester bru bg student2 U...

Kali ni rase sgt xsabar nk mulekan sem, sebabnye I miss him sebenarnye..lame xjmpe lak rase walopon bru sebulan lebey..Hmm ni la penyakit when im in love...sume org pun akan rasa bnda yg sama la kan...Tggu die blnje kite..yeaaaaa.... im so happy....

Xsaba gak nk start subject2 baru terutama utk 3rd language yg kedua..Best kelas Mandarin coz sgt enjoy..Yelah xsgka gak mandarin 1 dpt A..hehe...best sgt....

Bile sem bru bukak gak,sume student mane2 pun mesti tgh tggu duit PT or ape2 biasiswa / pinjaman la kn..Sekarang dah sengkek abeh...Hmmm next sem kene plan betol2 for my budget..

K lah,aku kena pkse tdo ni sbb esok nk bgun stdy awal if boleh.. :)

~Nanie~

Tuesday, June 15, 2010

Demam Bola Lagi

Salam..

Hai hai saje jek nk post entry neh sbb tbe2 rase cm sume org dah dilanda demam bola..Rata2 kaum lelaki if tnye mlm ni wt ape?? Oh mlm ni ade team ni lwn..Bile kat rumah tv plak cnfirm kene konker ole para jejaka dirumah..sume girls duk dlm bilik diam2 tayah tgk tv..hehe...

Bile demam bola ni, bykla kedai mamak yg laku, n byk gak la tv-tv besar yg wujud..Pada yg tukang byr bil letrik,besedia jek la dgn bil bulan ni, confirm tinggi sket dr biase...Utk geng2 perempuan plak, if Bf xleh ajak kuar tu fhm2 lah..jgn tensen plak..if nk kuar gak..ikut jek la g tgk bola eh...hehe...Terpakse minat utk sementara wktu..tp ade gak kan yg girls minat tgk bola sepak ni n kdg2 lagi over dr guys..ape2 pun tu kn minat msg2..xkisah la kn yg pnting happy...



Bile on FB jek, tgk kwn2 baik laki or pempuan duk tukar profile page dgn gambo jersi..Pelbagai jenis la aku tgk..Excited sgt tu..Padahal ntah tgk ke x..hehehe..Xpelah ape pun just support la kn walopon Malaysia x terlibat dgn perlawanan wordl cup neh..Kecuali pengadil kn ade sorg terlibat..Congrates la kn...


Oklah..thats all....

~nAnie~

Sunday, June 13, 2010

Tensen Dgn Broadband...

Salam...

Hari ni aku terasa amat mrh dgn bill broadband aku..aku rase mcm tertipu pun ade..mmg di akui aku lmbt byr for 1 month lebey..but only for one month aku da kne byr for RM160..what purpose..haritu time nk promote ckp for the 1st month kire da byr skali dgn modem nye tp tup tup kire langsai skali...

Maunye tak frust..aku ade pon RM200 nk blnje spnjg intersesi yg tgl ni..yelah kn byk nk pkai duit ni..aku da bajet2 n last kne byr rm 160..tgl ape jek kt aku skrg...Oke la my mistake gak la lmbt byr tp aku dah wt calculation..so bile g tnye die ckp suh g celcom center..if aku xdpt rebate blik..insylah next month terminatela broadband ni n tuka kepada lain...

Line pun bajet cm bgus..xjugak..dah byr as customer kite nk gune bile kite perlukn..bukan nk bersengkang mata nk tgu org tdo n line laju bru nk bleh guna..aku byr mmg utk jage mlm ke..huishhh..tensen gile la if cmni sllu...Potong potong potong!!!! heheee

~Nanie~

Thursday, June 10, 2010

Result

Askm dan salam sejahtera...

Haaa hari ini merupakan hari yg sgt bersejarah sebabnya result Uitm da kuar n rata2 mmbe sume takut nk cek..tdk terkecuali aku..sgt neves sebab x confident sgt time final hari tu..Line pun sibuk membuatkan student uitm tpkse menuggu hingga ke lewat mlm utk cek result..

About my result consider ok la..got 3 point but sedkit kecewa utk subject HR seperti dijgka hnya dpt c..Aku dah pk GAGAL dah HR ni sbb mmg xde idea lgsung nk jwb haritu..alhamdullilah sebab lulus semua..Hope result ni menjadi pembakar semangat utk aku terus berjuang dlm course baru pilihan aku ni..

Oke lah sume..Kepada rakan2 ku yg DEKAN..Congratulation!!! enjoy2 gak kn but we still manage to pass for this sem.. hope sem depan lg gempak la result kite sume..

~Nanie~

Tuesday, June 8, 2010

Best moment

Hello everybody...

Dikala kepenatan balik dr kelas cm biase la keje aku..On lappy n ngadap la ape yg ptut..Sllunye if bosan2 ske la blog walking kemana2 yg hendak ku tuju.. Setelah lama tidak update blog bersama rakan-rakan ku, aku berkesempatan la baca balik all the memories we had share b4 time bergelar student Uitmcs..

Agak best la ble terkenang balik zaman2 "Happy" shj, sedey kene lupa time tu..Ape yg aku paling xdpt lupa sejarah kat uitm swk adalah masa kene denda dgn Pak Gad & Besday yg ke-20..So i will keep that link to remain here so that bleh la igt2 balik kisah2 dahulu kala...

If skrg nak citer pun byk gak sweet memories kat Uitm S.A ni..Mmber2 mmg sempoi habes..enjoy n happy jek kat kelas..yelah time dip dlu, dak2 yg gile2 ni kurang dlm Dip Acc..So kelas pun agak pasif..skrg ni besh la..

K lah..ini dlu yek..Papai..

~Nanie~