Sunday, May 30, 2010

Sangat Malas

Salam...

Aku baru balik test utk CSC..subject psl computer..haishh aku sgt mls la intersesi ni..bukan ape..mcm blaja blja jek, bila otak ni nk rest..Hmmm tu la tugas sbg pelajar nk wt ape lg kn...Yg wat kn mls bukan ape, csc ni gak sume penah ambik time diploma..If mase account dlu, kod die AIS...dah dpt A pun.hehehe...takkan lank kasi dpt C kali ni disbbkn mls yg melampau....hmmmm..xbleh2 cmni...Nanie do something....



Betul la agak berat sbnrnye ambik 2 subject utk intersesi, sbb nye gap mase yg singkat ni..punyelah nk abeh awal ni yg jd cmni..klu x bwk je dlm sem kn..waaaaa i really hate wht im feel rite now..xske la ambik mudah mnde2 ni sbnrnye..tp nk wt cane...

Oklah...sbnrnye tensen gak pasal bnde lain lain..lebih kpd mslh berat bdn..bukan psl test pun..hehehe..Yelah dlu tersgt kurus so bila skrg gemuk sikit ramai la mule tegur..GEMUKNYA... padahal xde la gemuk mana...tensen kot klu org tegur2 sume..ntah la sbnrnya membina ke mengutuk...huhuhu :)

So start from now..kurgkn sikit mkn..hehe...Rini pun mkn waffle jek..tgk la jap g tahan ke x..xpenah gak gini.. :)

Thats all for today....

~Nanie~

Wednesday, May 26, 2010

Me myself...

Mlm ni mood aku cm turun naik..ntah nape..cm sedih pun ade, happy pun ade..aku pun xfhm..ni la perempuan..ujong2 bulan mmg emosional sgt..hehe..

Fobia ni kn jd bila byk sgt bnda buruk or bad memories yg pernah berlaku dlm idop kita yg wt kn kita sgt berhati2 terhadap apa2 je prkara kn n kdg2 very protactive..

Ternyata kita hanya manusia yg lemah x berdaya untuk menidakkan apa yg kita rasa..What u want to say, just say it out loud..Coz from that, people will noe what u feel.. If x, rugi la xguna kn peluang utk ckp apa yg kita rasa kerana peluang itu bukan sllunya ada...

Bila masalah dtg tnpa diduga, mmg susah utk kita hadapi, tp itu la kenyataan hidup..Mcm masalah yg menimpa my mum is something that i cannot forgive that person..Maaf itu bukan mudah dilafazkn kerana ia melibatkn keikhlasan dr hati..Apa pun kitorg sbg anak akan support mak cmne pun payah keja..

Terima kasih x terhingga kepada mak yg bekerja sgt teruk smpai terima segala kutukan dan cacian dari insan yg xberhati perut semata-mata untuk kami semua..Thanks for all...


Monday, May 24, 2010

Dulu & Sekarang...

Askm...

Mlm ni seperti biasa...time to share sumtink bout me..The big changes in ma life...Dulu kan time blaja di Uitm Swk, aku sgt lah kurus... Faktor2 yg buatkan aku kurus adalah :-

~ Tak lalu mkn dgn erti kata lain selera x ngam
~ Aku tak sihat ( Tekanan Darah ) tapi lebey kpd tekanan jiwa/perasaan
~ Jimat duit ( Simpan utk kuar bla balik Semenanjung )
~ Homesick yang melampau ( Teringat ape mak msk kt umah la...)
~ Mkn sekali sehari
~ Selalu pengsan/pitam

Seperti biasa..aku ada attach picture dulu & sekarang..Pada yg xknl mungkin xnmpk ketara sgt perubahan..tapi rata2 yg knl aku akan cakap cmni " Nanie kau dah gemuk sekarang!~ "

If dlu kwn2 aku akan cakap " Nanie ko x cukup makan ke ape? Mcm mayat hidop " hehe...tulah antara komen2 yg aku trima..xkisah la..oke jek.. ;p


Pic atas ni kat The Spring Swk...Fokus pd jeans tu..Nak taw aku sgt syg jean ni cuz aku bli mahal..But ape jd lps balik sini..Langsung xmuat..mmg xleh pkai..nak kasi org syglah...taleh2...Klu leh nk pakai balik..Hmmmm...


Hah pic ni tul2 sehari sebelum tinggalkan Swk...Boley trime la..kire kurus gak la klu nk compare dgn sekarang..Agak beza la..eh eh bukan agak..mmg BEZA..huhuhu :P

Tgk apa da jd skrg...SUDAH GEM...xpelah nak diet la pasni..ececece ckp brpe kali tapi xjdi2 gak...hehe..aku pun xfhm nape selera mkn aku melampau2..Suke sgt mkn sekarang ni...


Dlm byk2 pic, yg ni la aku rsa pling ketara gem...hehe..xpelah...masih ade peluang nk kurangkn ckit..Bukan sebab ape, rasa bdn ni berat n stamina pun cm xde..Nk gerak pun cm mls2..


Itu saja untuk kali ni...Sume combination dulu & sekarang la yg wt kn kita menjadi seseorg..hehe.. For me, xkisah la sebenarnye kita gemuk or kurus..Yg pntg kita selesa dgn diri sendiri...Klu kurus tu lebey selesa, so continue utk trunkn sikit..Tp secara terkwl la eh...

oK thats all for today...

~Nanie~

Tuesday, May 18, 2010

Pancaragam

Salam...

Entry kali ni aku nak cite time2 zaman dahulu kala ketika aku di skolah...Nape tibe2 aku post entry ni eh..sebab aku excited sgt tgk ade group brass band Uitm praktis dekat bwh kolej ni..lame dah x dgr bunyi bising drum, trumpet, symbal n alat2 muzik yg lain..So, bila dgr jek muzik ni aku teringatla zaman skolah rendah dlu time aku masuk Pancaragam SKDWK... Kat bwk ni ada beberapa gambar lame yg kwn2 aku upload d FB..but yelah dulu xde camera digital so agak kabur..Layan aje lah eh.. :)

Pic ats ni time kitorg wat persembahan di Menara Alor Setar.. Aku pun dah x igt sempena ape..but mmg best lah :)


Yg ni plak aku rase dekat Jitra..Adelah tu sempena larian something2..Tgk tu ade maskot tupai..Kiutnyeee.. :P



Oke ini plak time prektis orkestra sempena Hari Peladang Jaya if x silap..Orkestra best lg sebab duduk..lagu2 dia pun not bad lah..Klu utk marching lagu nye lebih kepada cam patriotik sket... :)


Pic ni plak, selepas atau sebelum bertolak g wat persembahan..Lupe already ktne sbb byk sgt jemputan...huhu..tul neh :P

Yang ni lah paling bermakna utk kitorg coz dpt naib johan kategori sekolah rendah negeri Kedah di Stadium Darul Aman, Alor Setar...mmg best lah time competition ni sebab ramai gila kot tgk.. :)

Oke itulah antara pengalaman manis aku ketika berada di Sekolah rendah..Byk lagi pengalaman2 yg best but for this time aku hanya terkenangkan pancaragam n all my friends dlm band dlu..Skrg dah xmain muzik..Cari hobi lain plak.. :)

Ok lah yek..smpai bertemu lagi di lain entry...

~Nanie~

Sunday, May 16, 2010

16 May

Salam...

Harini adalah hari guru...so disini aku nak ucapkan SELAMAT HARI GURU kepada semua yg bergelar guru, terutama cikgu-cikgu yang pernah mengajar diriku ini sehingga ke tahap skrg....

Oke arini gak aku dah kene balik Uitm S.A utk meneruskan perjuangan aku..Sampai2 jek kat uitm, tibe2 jek sakit perut yg amat melampau..after settle bab kolej sume g Wet World lak ngn kengkwn aku yg sgt sporting iaitu Fariz, Aja, Ejok, Zati n Embok...

Oleh krna aku x la brapa nk ok time tu..mandi jap jek dah rasa mls n penat..Lagipun agak limited la Wet World neh..Bukan x menarik tp im not in da mood actually..Not bad lah cuz awal2 dah release tensen b4 intersesi bmula...hehehe...

Skrg kat blik xtaw nak wt ape..tunggu masa nak tido jek..Oke lah..thats all for today dear diary..hehehe :)

Nanie

Friday, May 14, 2010

Nice Song to share...

Salam..


Thanks to you coz dedicated this such wonderful and beautiful song for me.. Ntah nape2 rase tersentuh sgt dgn apa yg aku pernah lalui selama ni..Ya Allah berilah aku kekuatan...


For the Rest of My Life

I praise Allah for sending me you my love
You found me home and sail with me
And I`m here with you
Now let me let you know
You`ve opened my heart
I was always thinking that love was wrong
But everything was changed when you came along
OOOOO
And theres a couple words I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart
I feel so blessed when I think of you
And I ask Allah to bless all we do
You`re my wife and my friend and my strength
And I pray we`re together eternally
Now I find myself so strong
Everything changed when you came along
OOOO
And theres a couple word I want to say

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you. loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart now that you`re here
Infront of me I strongly feel love
And I have no doubt
And I`m singing loud that I`ll love you eternally

For the rest of my life
I`ll be with you
I`ll stay by your side honest and true
Till the end of my time
I`ll be loving you.loving you
For the rest of my life
Thru days and night
I`ll thank Allah for open my eyes
Now and forever I I`ll be there for you

I know that deep in my heart

Tuesday, May 11, 2010

Im Afraid...


Salam...

Dalam Bahagia n kegembiraan yg tercipta dgn sekelip mata ini..Aku sekali lagi tertnya2 adakah ia sementara atau selamanya..Ape yg kita harap x semestinya itu akhirnya..Kekurangan dlm diri aku, mmg byk yg aku patut ubah untuk jadikan diriku yg terbaik disisi dia org yg membuka hati aku...

Kdg2 walaupun xde org ckp or kata ape, aku sdri akn duduk n berfikir, adakah aku layak dgn dia?

Allah itu adil..aku hanya berserah pada takdir ketentuanNya sebab aku dah dapat some1 yg mmg i really need in my life..some1 yg akan ubah n guide aku..Plz support me..... :"(

~Nanie~

Wajib baca!!! ( oke ni entry lama aku, sebenarnya skrg August 2011..aku dah bukan dengan dia di atas..Apa yang aku takut dah berlaku~~~Sekian terima kasihhhhh )

Monday, May 10, 2010

Sweet moments...

Salam....
Bermula la cuti sem utk first sem aku di Uitm S.A..walopon sbnrnye aku xcuti..Hmmm yelah sbb ade intersesi..Tapi bukan repeat yek..Ni kire short course..Mls sbnrnye sbb yelah, kan kwn2 lain bercuti but tiba2 kita nk kna g kelas segala...Mmg rasa berat sgt nk start kelas intersesi next week ni..Tp apakan daya, xberdaya.... :)

Oh lupe lak.. Harini my love balik rumah dah : ( Semalam aku balik..

Bestnya ape eh dlm masa ni, byk sgt sweet memories yg dapat aku kumpulkan wif him..Ade la yang cakap, jgn kumpul byk sgt kenangan indah sebabnya ia akan buat kita sedih di suatu masa..Mmg betul apa yg org cakap but at the same time, we hv to know dat every moment should be remember coz it is very meaningful for us...


Oke cite ape yg best psl kenangan ni kan.. Pada tarikh 8.5.2010 dgn rasminya aku n dia kire in relationship lah..hehe..

OK, 8.5 gak ritu adalah besday ma friend AJA...thn lepas, aku ade wat kad besday utk dia n hadiahkan keychain yg xseberapa tuh...But for this year nothing to give just 1 big prank from us..hehehe..Wa Kena Beb laa kirenye utk Aja..Hope moment ni gak akan jadi something yg AJA akn igt selamanya..

Byk la bende if nak cite kan dlm bulan ni..mmg best jek ngn kwn2 yg sgt supportive ni...Byk la rancangan yg dibuat yg agak menjadi..huhu..so itu jek la moment yg dpt aku share wat mase ni...Sukeeee sgt... :)

Tata...

~Nanie~

Thursday, May 6, 2010

A day to remember...

Salam...

Di kala bulan xbrapa nk mengambang ni, aku nak post something lah.. :) Ermm tengah stdy PR sebenarnya..tapi im so so so tired already...xdapat trime dah input2 ni...So menaip adalah 1 cr ilangkan busan ku...hehehe :P Lepas ni, leh la tido dgn lena... :)

A day to remember..i'm so happy everyday, so sume hari adalah 1 ari peringatan...Haaa knape yek?? Oke, seigt aku time dip dlu..aku ade ckp ngn membe2..camne eh rasa ade bf same kampus ni.. Yelah xpenah rase kn...Tgk2 org jek..huhuhu....

Akhirnya skrg, dah leh rase..huhu :) suke sgt...tiap ari jmpe... :) Mkn same, stdy same... Waaa very nice... Syukur sgt coz dapat some 1 like him...

Kepada die...i love you... :)

~Nanie~