Monday, December 6, 2010

Doaku...

Ya Allah
Aku mohon padamu beri kebahagiaan dalam hidup ku...
Begitu banyak kesedihan yang aku rasa sejak kecil...
Air mata sentiasa menemani hidup aku...
Aku mohon kebahagiaan kini berkekalan hingga akhir hayatku...

Cubaan dan dugaan yang melanda...
Aku lalui satu persatu...
Walau kadang kala aku tak mampu menghadapinya...
Kekuatan yang Kau beri, aku amat bersyukur...

Berilah ketabahan kepada ku...
Berilah kesabaran kepadaku...
Jauhkanlah aku dari gangguan Syaitan...
Yang sentiasa menyesatkan perjalanan hidupku...

Aku manusia yang lemah selemah-lemahnya...
Mudah lupa siapa aku...
Hanya Mu Ya Allah berhak ke atas diriku...

Ya Allah...
Berilah kebahagiaan juga kepada keluarga ku..
Ayah, ibu, abang, angah serta adik-adikku...
Mereka juga manusia biasa yang tak lari dari kesilapan...
Jangan Kau jauhkan rahmatMu dari kami...

Kami gembira kerana disatukan dalam sebuah keluarga...
Mungkin ada yang tidak pernah merasa nikmat sebuah keluarga...
Aku bersyukur tak terhingga dengan semua ini...
Satukanlah kami sentiasa...
Jangan pisahkan ikatan ini...



Hanya Engkau yang berhak menetukan segala-galanya...

Amin~

Saturday, December 4, 2010

Cerita kosong

Assalamualaikum dan salam sayang dr nanie utk anda...

Best sket pembuka kata ptg2 ni...BOSAN KAN??? hehehe

Semua member2 aku ada keje masing2 and most of them ade income la kan bile da keje..Ade membe yg terlibat dgn kursus, tmbh2 student uitm boleh kate sume kampus ade wat Kursus...

Tapi aku apa pon x ikut...ade membe ajak g kursus fasilitator tp yuran mahal plak..RM150 sorg..Da le tgh2 kering ni...

Pastu die ckp nak murah sikit g Kem la..ala2 camping..Aku mmg ske sgt camping2 ni...dr kecik lagi mmg minat masuk hutan...teringat la mcm2 kenangan pahit manis waktu camping...


Pic camping dulu-dulu



Mmg dlm kedaan skrg mak aku xizinkan aku g camping lagi sbb riso pasal aku agaknye..
Dah lama aku xbuat aktiviti2 lasak mcm rock climbing, abseiling, orientaring n so on..i miss dat moment...rupenye kan aku boleh wat2 bende2 yang agak aku takutkan..terutama tempat yang tinggi...

Aku mmg xleh ikut lagi mana2 camping sbb aku mudah diganggu oleh anasir2 yg ntah dr mna2..the bad memories eva time camping kat Sarawak..

Syukur alhamdullillah aku selamat.. n pegawai2 pengiring pon berkaliber, so dorg dah taw cane nak handle situasi2 mcm aku kene...oh tayah cite lebih lanjut sbb takuttttt... :) huhu

Oke la..teringin nak bercamping tp xpe lah..byk lagi aktiviti lain leh diwat...

p/s : saye xde mood nak berblog sejak akhir2 ni...sbb rase deppressed sgt2... :/

Friday, November 26, 2010

Please check ur status...

Hye hye...

JUst to inform to all my dearest friends yg mungkin ada niat utk g melancong or fly la kire ke luar negara yek..

Please check ur status with imigresen dlu before book tickets...why??? Takut apa pon tarakk nnt...

Ni sbbnye ade kes sorg ni die student kite yg pinjam PT, n kawen dgn sorg asing..tapi bile husband dia nak bawak balik kampung dorg kat oversea tu..tau2 jek sangkut imigresen and xdapat fly..

Ko telefon la sape pon time tu,xdapek den nk nolong yek sbb nama dah di black list kan..xleh fly n kire rugi ar tiket flight korg.. i don noe further, ape yg bleh kite buat..xtawla ade cara x if bende cmni berlaku...

But please check dlu yek before fly...

PESANAN KHAS UNTUK DIRI SENDIRI... aku pun pinjam PT gak..heheeekk

Monday, November 22, 2010

Really really boring...

Hye everybody..

Ape eh yg korg2 wat time2 cuti gini..tidur makan tgk tv tu jerk ke eh bile cuti2 gini... I have no idea at all what im gonna do...so bored rite now...

Huhhh no holiday...so duk umah nothing to do..masak, kemas rumah n tgk tv..ohh this is not me..Akan bertambahla berat badan after this..

Boleh kate sume membe ade gak g holiday wif their family but for me..NO AT ALL..my parents was very busy n we have to accept it..Lagi pun, ayah kan baru kluar hospital n still bercuti (mc), nak g holiday apenye kan...

So ape lah yg nak dibuat utk hilangkan boring ni...no money at all nk g cuti sdri pon..patutnye hari Sabtu ni, aku g Terengganu but bcoz duit tu telah aku abehkan dlm sem aritu..say good bye terus sblum sampai di Ganu.. :)

Sgt2 sgt terok nak abehkan cuti ni, if keadaan berterusan mcm ni.. wht i hv to do.. really2 boring...

hohhhh Thats all... :)

Friday, November 19, 2010

SELAMAT PENGANTIN BARU

Salam...

Entry khas utk sesiapa yang bakal berkahwin...just wanna wish SELAMAT PENGANTIN BARU... n semoga berkekalan lah ikatan perkahwinan yg dijalinkan...(ayat copy paste okek)

Entry ni khas utk sorg kenalan aku yg da agak lame kenal merangkap sorg abg lah...Da lama tggu bila dia nak kawen..but akhirnya sampai gak masa yg dinantikan..

To my big bro..thanks ya 4 everything..hehe.. pasni xleh dah kaco2 da..jeng jeng jeng..kaco ape..??? ala biasala adikmu ini penuh dgn keserabutan.. xpe pasni try to grow lah kan...

hoho..semoga berkekalan hingga ke anak cucu..cepat2 sket dapat anak...

sorry sgt xdpt p ur wedding walopon dah jemput brpa tahun dhulu kala..n kad baru smpai..cantik ape kad..nnt tggu kad jemputan Nanie plak...

Oke thats all ...

Thursday, November 18, 2010

Semester Break Bermula

Salam...

Semester break dah start bagi stdent2 kan...Time ni la nak rest lepas penat belajar n mengharungi semester yang agak panjang ni...So mesti mcm2 plan yang dah di plan...Just go for it.. :)

Aku xde la plan ape sgt..just still rehat..igt nk kje, tp dok pk2 lagi sbb ayah pun lom start keje...xde org nk jage mkn minum nnt sbb my mum mmg la suke bekerja..xleh halang n xleh gak larang sbbnye sape nak keje if sume duk umah kan...thanks mak.. :)

Then, semalam adalah HARI RAYA KORBAN...tapi seperti biasa..my mum kje pagi malam..kami pun xberaya la...utk menjadikan hari tu HARI RAYA..aku pun bgun awal2 kemas umah sket..g dapur wat kuah kacang, nasi impit, nasi goreng + ayam goreng..sempoi jek kan raya kali ni... xde dah daging2, tulang ke ape ke..no for this time cuz my dad sakit...say no to all of the meats..hehehee :P


Ni la kuah kacang & nasi impit yang ade tem raya semalam :)

Seterusnye g beraya kat umah my best friend NANA...saje cari makan..kat umah die, mak nye masak byk..hehe..bleh la mkn2 lebey sket..skali skala kan makcik..huhu..yeke skali skala?? ahahahaaaa :P


Nana n Nanie
Haaaa..tulah citer utk permulaan cuti ni...huhu..pas ni xtaw g ape nak wat..berjalan2 lagi kot..


Hantu pokok pisang..huhuhu :P

Oke lah..xde ape sgt lah cuti ni..ape yek patut dibuat cuti ni... ???? any suggestion??

Ohhh lupe lak..Uhuk.. :P ritu igt nak p lepak kat kedai mamak dgn adik n Nana..tibe2 g kedai tu ade ayah, angah n adik sorg g..kami pun melarikan diri..hehe...boleh plak jumpe dlm kedai yg same..hehehee :)

Tuesday, November 9, 2010

Life

Salam...

Hidup kite sgt bermakna kan..peluang hanya sekali jek utk hidup...time ni lah kite diuji dgn plbagai dugaan...xsumenye menyenangkan kite..ade yg menggembirakan kite n byknye jugak menyedihkan kite...

Tapi Tuhan dah tahu tahap kemampuan hambanya utk semua ujian ni...Dia bg hanya pada manusia yg dpat memikulnya...

Kadang2 gak, kite cuba mencari kebahagian dalam semua aspek..tp xsemua kite akn dpt..mgkin sesetngah kite akn dpt ape yg kite nak, n ade gak yg kite xdpt..tp as long as kite bersabar..sumenye akan tercapai jugak sama da cepat atau lambat...

This is only my strength for now...

Ya Allah, berilah kebahagian kepada keluarga ku..Amin

Thursday, November 4, 2010

Hospital punye crita...

Salam..

xde byk pun nak cite..xde mood nak taip..ayah saye dimasukkan ke hospital gara2 kencing manis n melarat dah kaki dia smpai ke bwh lutut..luka yg agak truk...

duk hospital sume di jage dgn rapi.. moga2 ayah cepat sembuh...
nurse2 baik sumenye n very take care for every patient dorg...
aku sempat jage ayah utk 1 mlm n berganti2 dgn ahli keluarga yg lain...
semoga sumenye akan ok n no worry at all..


p/s : jage mknan sgt penting utk kite..my dad sgt degil n mkn ikut suke die jek...so hrp pas ni kitorg pun akan sedar n die akan lebih take care dgn pengambilan makanan..

Thursday, October 28, 2010

Gembira dalam Tension

Salam...

Hye :P

HARIni dalam sejarah...

Dalam happy ada tension nye...dalam tension boleh ke ade happy..Ayat nak susun jek..hehehe...not much to say actually tapi nak type... :P sengal!!~

Ape yang tension?? uhh klu xtaw saje la gak...sebab rata2 student2 sedang menduduki Final Exam...klu bukak FB or singgah mane2 blog, byk citer psl tension dgn final exam..Tak terkecuali aku ni hah... study mesti la stdy tapi mcm mane cara sume berlainan..tahap tensen pun lain2 sbb yelah kan kite kan lain2..ape kene mngene...huhu :)

Just nak attach gambo2 meja study aku and kawan2 aku..lebey kurang same jek..tp yg over tentulah aku...xkene gaya langsung cara stdy..lets check it out...;p


Ni lah pic meja aku...Bukan sbb amek pic cmni..dah mmg sedia ade stdy cam gitu..xtaw mane nak tgk..so aku letak sume nota berkaitan...;p

Then meja roomate ku..AJA...cayalahhh..oke sket dari aku..rajin dia neh... ;P


last resort in war :P

Kite beralih lak ke meja rakanku strusnye...jiran selevel...kwn sekelas gak :P


Oke sket la..EJOK punye meja ni :P

Tu sume cara kami stdy..maybe org lain lebey tersusun..tapi kita ada cara tersendiri dan xsmstinya cara kita tu slh n sometimes maybe betul...ye kan????

Ok next cite gembiranye lak...haa mesti la ape2 melibatkan org itu...:P Tadi p mkn dgn dia kat MCD... ni perkara gembira yg 1st..sbb semalam xjmpe n mkn sdri jek... eleh padahal sllu jek dulu2 mkn sdri..saje lah ni...;p agenda...hehehehe..

Time mkn, saje jek ckp kt die cmni " Bile nak beli purse baru kite?"

Memandangkan purse aku hanco teruk sbb yelah purse murah jek pon...no wonder la if cepat rosak..ke byk duit??? hoh xmgkin ...

Then die lak jwb " Lepas ni kite g beli. Ok?" " Kat mana ada purse?"

Oyeaa baiknye die...then g la membeli belah purse..dapat la satu purse baru dari die. Kegembiraan kedua..ni pic purse ku...

" Jage elok2"
katenye.



Black n White plak...;p



Happy lak rini...taw x nape??? sbb dlm bz2 org tu, die xlupe pon kite..ade jek mase utk hal2 remeh temeh cmtu ngn aku neh yg mcm2 ni...

ape2 pun THANKS TO MY LOVE...:p

p/s : mmg hal2 cmni bagi sorg pempuan mcm aku, sgt bermakna..cume kdg2 jek pempuan ni mcm2..dlm hati only me know who i am~~~
Sampai sini dlu entry kali ni..lets zzzZZZZzzzz...ngantok sudey..

Wednesday, October 20, 2010

Kawan Lama...

Salam...

Sajela rini nak cite psl kawan lama..kawan time kecik2..kawan yg same2 membesar time kat kedah...

Ritu ade lah sorg ni add kat FB..procedur sblm approve mestila cek info segala..tgk knl ke idak kan..bile dah knl pasti mmbe lama, aku pun approve la..rupe2nye abg kwn lama...Name die pgl Am jek lah ( bukan nama sebenar ) hehehe...

Dah kate kwn lama, smbgla kan..then mtk la no tepon adik dia merangkap kwn baik n kawan lama aku...Nama dia SN ( ape2 jek lah) mls published...Abg die bagi no tepon si SN ni kt aku...

Aku ni bukan la x igt sgt kat kawan, cuma dulu2 mna ada hp kn..so dah terlost contact..skrg bile dah ade peluang n da dpt no, terus la msej td...

Tapi hampa dan kecewa la...

NANIE : Askm, ni SN ke?? ( mesej 1st aku anto )

tak sampai 1 minit die dah reply..

SN : Ni sape??

NANIE : Ni Intan..igt g x?? Dapat no SN dari AM...
( dgn hrpn die balas la ape2 yg menggembirakan..kwn lama la katekan)

Tapi....smpai skrg dia x reply..huh...so aku pun style mls da...aku penah anto mesej dlu pun cmni...k lah..if da lupe kwn lame..ape kn daye...



Ni abg dia la yg kasi no..hurmmm..kecewa la rase...

Mmg kabur sket mesej ni..ape eh die tulis..

Ni no SN..01755 bla bla bla...xpelah kan (kecewa lagi...)



Punye beria happy aku tem dpt no. kwn lame..tp kwn lame..ayoyo..xpelah kwn...

Then, aku pun mesej membe kedua..ni pun same..mmbe lama..Name Najwa..boleh sebut..hehee

Ni bru la oke...

Nanie : Salam.. Ni Najwa ke??

Najwa : Ye. Najwa le. O O

Nanie : Ni Intan. Pekabo.Kat mana skrg?

Najwa : Alhamdulilah sihat..Kat Jitra skrg sambung stdy.

Nanie : Kawen ke lum. Hehehe... Dtg sini jgn lupa contact..

Najwa : Uh...Lambat g nak kawen weh..Insyalah mna taw dpt keja sana ke, leh jumpa...Watpa skrg?

Nanie : stdy kt S.ALM..Mak ayh sihat? Kim slm kt suma..

Najwa : Intan pun sama la ye.Kirim slm ek..Da FB intan??

Nanie: Ada ..nnt add eh..( bg la FB)

Najwa : Ok da add..

Nanie : Oklah..nt kita contact kt Fb


SO...dapat balik dah contact ngn kwn lama menggunakan khidmat FB ni...hope pasni, suma khabr brita akan smpai la pada kita yg jauh dr kenalan2 yg mgkin lama dah xjmpa...

Pada kwn2 yg wat x igt tu..biarlah mereka dgn hidup mereka...

Monday, October 18, 2010

Final exam...

Hye hye...

Dah msuk mgu stdy leave...SEronok sebab dah abeh kuliah...BUT yg xbestnye...

Kene stdy for final..Sgt takuttt coz target mcm2..if xdapat mestila keciwaa nnt...

Tapi2 ape yg penting sume kene lulus..xleh ade sgkut..klu x nnt abeh lambat..kawen pun lambat..heheee

So, i have to stdy hard to maintain my cgpa n of course le nak grad on time...walopon dah xbrpe on...

APe g yek..mgu final ni byk cabaran..so to all my frens yg amek exam...try your best..n kite same2 wat yg terbaik utk kite gak kan...

p/s : NANIE...U CAN DO IT.....

Jeles is not good for me...

Salam...

Saye xsuke jeles...Nape saye jeles...

Jeles bukan sifat saye..n saye xpatut jeles for that that and that...

I am a good girl and very understand for every single things..But why i am jealous..

No no No!!! this is not me...

I have to go out from this...

Tlong jgn ggu kehidupan saye...

Coz i have the feeling.. i have the right to be love n love some1...

Jealous is not good for me...

P/S : Nanie plz wake up...u r not like that....

http://www.emocutez.com

Monday, October 4, 2010

Give me strength..

Ya Allah..

Berikan kami kekuatan menempuhi dugaan mu..
Sesungguh hanya kepadamu aku berserah..
Berikanlah ketenangan kepada kami..
Agar kami dapat membina ikatan sucimu suatu hari nanti..

Ya Allah..

Berikanlah ruang ini untuk ku hidup bahagia...
Sesungguhnya cinta itu dtg dariMu...
Aku xmampu hidup tanpa rahmat dariMu..
Kepadamu aku berserah...

Ya Allah..

Sekiranya aku jauh sudah darimu...
Bawalah ku kembali kepadamu..
Hanya padamu ku meminta...

Amin


~Nanie~

Saturday, October 2, 2010

HAPPY BIRTHDAY...

Salam...



This entry was dedicated to my love AZ#@$... :)
Happy Birthday diee yg ke ??? huhuhu... awk dah bertambah tua setahun arini...Saya mtk maaf sgt2 coz x wish on the dot smpai awk yg mesej sy dlu...

Bukan sbb lupa yek diee...Kite tertido yg mmg xsedar lgsung..Kite mtk maaf sgt2 tau...Tapi kite da anta kat die awal sblm kite tdo td 1 thing kt emel..Xde ape sgt just my wishes for u...

Diee kite doa die dipanjang kan umo bcoz awk sgt penting utk saya dan semua org...awk kene sht sllu utk jage saye..kn diee kn..heheee :)

Die kite akan support die ape2 pun taw..Ni sume kite da set dr awl lg...Kite tau die sgt komited dlm keje die..Yg ade kite terlepas ckp pape..tu kitenye silap...xde niat tau...i love you...

Kite syg die sgt2.. :p

~NANIE~

MUST READ...NIGHTMARE MEMORY -ENDED!!!

Friday, October 1, 2010

Tuesday, September 28, 2010

Ape kene ni....

Slm...

Sllu jek rase cmni..mate berkelip2 turun naik smpai penat...
Badan x stabil nak jln...Cam nk pitam...
Dtg balik sakit yg lama...
Kenapa n ape...
I don noe...
Hope, tu bkn ape2...

Sy sihat....

Monday, September 27, 2010

Ari yg memenatkan...

Salam...

Arini sgt2 penat...td ade oral mandarin..hanco berkecai..abehhhh daaa..

Then present policy yg mmg sempoi..best la rini present dgn lancarnya walopon nk siapkan report die rase beban jek..hehehe..yeahhh i can do it at last...

Ohh...mggu ni mmg sgt bz2 sbb yelah kn da abeh cuti kene la berhadapan dgn asgmnt yg byk ni..rasekn...ni dah kul 2 tp lum tdo cuz siapkan asgmnt wif my dear roomate yg sgt2 rajin...credit to aja coz sgt2 rjin...huhu...

p/s: Jgn tgu2 lama2...

Oke lah..time to sleep..papaiiii...

Saturday, September 25, 2010

Tak kisah...

Salam..

Hye im back...lama bercuti dr mengupdatekan diriku do blog ni... no idea la skrg nk di citekan..:)

Just today nak ckp kt my lebly MR. Blue Bear...ni sume tiru adik la ni..Mr Dot Dot lah..gedikknyeee..hahaa...

Awak sy kdg2 kisah org kate ape kat awak sbb saya...

Sy kan mcm2 ni sket...im just a simple person with a big hope.. Hope to live happily ever after with u..cam fairy tales gak x??? hehe :)

Im just worried... Bile org2 ckp gitu gini MAYBE... I DONT KNOW la kan...even org xknl sape sy...

Its ok biarla dorg dgn hidup dorg asalkn awak dgn sy...No matter what...kite x kisah...As long as i love you... :)

~Nanie~
WAJIB BACA!!! THIS IS ENTRY LAPOKKK...hurmmm semua dah berakhir~~~ JUST MY BAD MEMORIES~~~

Sunday, September 12, 2010

Raya

Salam...

Hai sume!~~ SelamaT Hari raye once again from me...entry kali of course pasal my raya day..ade best, xbest, sedey n happy...mcm2 ada lah kisah hari raya ni..

First day raye 10hb sept tu...byk org happy kn sbb dah abeh puasa n then raya, bleh pkai baju baru ape, g jalan2 kutip duit raya ( tem kecik2 only ) g lawat jiran tetangga n sanak sedare..but for me, 1st is nothing... just RAYA..pkai baju baru, makan ketupat n kuih..tu je lah raya pertama...hurmmm..

Knpa yek???ala bukan la bende yg nak sdeh sgt ptutnye..tp sedih gak la coz my mom keja...die just msk pgi2 lagi n tgl mknan utk kitorg utk pg raya...sian die..da brpe tahun xdpt cuti..tu lah wat kn raya kitorg agak spoiled..tp xpelah..tugas utk negara... :)


ni gamba di pagi ari raye...sedondon hijau..

Then, raya kat rumah baru...mcm best jek dengarnye..tp langsung x sbb rmh baru..bukan sume da pindah..dlm 2 row cmtu jek la...haha..then yg de balik kampung..mmg sunyi sepi..xde dak2 dtg ketok pintu pun..mmg xde tetamu..just kitorg je la sdri2..huhuhu..sempoi jek raye...;p



Haaa tu yg xbest..yang beshnye..raye kedua kami 1 family bertolak balik ke kampung di Kedah...ni la mase yg dinanti2..da la lame x balik raye jd so excited lah kali ni..walopon kali ni pejalanan agak lame 8 jam dr klia..tp cm agak berbaloi lah dpt balik umah ayah kampung(atok)...die da xde.. :(

bALIK kali ni..sempat g lawat kubur tokwan, mak sedara,ayh kampung,tok,n ade lgi..ramai rupenye sanak sedara terdekat yg da xde bersama2 kita pada hari raya kali ni..sedih sgt bile nak dikenang2 kan..hanya doa dpt menjadi hadiah buat mereka..Al-Fatihah~~



kITORG gak sempat lawat rumah sedare2 yg dekat2 ni...byk lah rumah yg da di terjah..hehe..abeh kuih n makanan bile kami dtg..sy la pling mkn kuat..skali skala balik..org layan tip top lah..thanks to all my mak sedara yg sgttt beshhhh...MAKAN mmg best..superb makanan kampung neh...;p

ni lah gmbr yg smpt di capture..huhu..byk lg..tp ni jek la k..







oke..smpaiu sini dulu entry ni yekk.ade pape lgi..i will update later...
papai

~Nanie~

Thursday, September 2, 2010

Cuti Raya...

Salam....

Hye sume...mmg dah nmpak tahap kebz an ku skrg..xsmpat lgsung nk update blog...huh penat sungguh mgu ni wif all da test...Yg watkn smpai xtdo mlm, ngadap buku2 yg byk n asgmnt yg bergunung2..ntah la bile dapat disiapkan...:)

oke ketepikan dulu cerita yg mentensenkan tu..kite beraliah pada cite cuti Raya ni...
Kat bwh ni pic raye thn lepas..so hope this year will be better...:)






Oho lame tul nk tggu ari raya ni kan..yelah setahun sekali jek kot..Raya tahun ni klu xde apa2 hal, kitorg akan balik kampung..yeahh.. besh la..da la lama x balik raya kampung..rindu sgt time kecik2 dlu..men mercun, bunga api...dgn cousin2 yg ramai tu..mmg la best...skrg dah xdela mercun segala...tayah la kan..heheee ;p

Tapi,bila dah semakin beso ni...da xbrpa rapat plak dgn cousin2..msg2 da mule memalu kuceng...tu lah..yg xbrpe nk malu pun cousin2 laki..dorg rapat jek..yg pmpn ni xsgt..kecuali me la yg agak suke bcakap..:P

Haaaa td on9 fb...then cousin2 tnye bile nak balik kampung..yeah wat kn hati ku berbunga2..haha..bunga ke...suke la org bertnye..tandanye org suke la kite balik kg kn...hahaha..perasan seyh...:P xsaba rase nak balik kampung...

oke la yek kwn2..yg mne nak balik kampung tu berhati2 dijalan raya...yg mane naik public trnsport jgn smpai terlepas bas/flight or ape2 jek la...so kite sume leh balik raye ngn family masing...makan la kuih sebanyak yg mungkin yekk...jrg2 la nk dpt cookies2 yg sdp klu x ari raya ni..huhu

Ok dikesempatan ni, kite nk mintak maaf la pada sapa2 yg ada terasa hati ke or mmg totally ada wat slh tp xperasan...dgn hati yg penuh ikhlas, sy memohon maaf disini... :)

Pada yg tersyg : Selamat ari raye... balik kampung nnt drive lek lok yek..xmo rushing2...Kite nak mintak maaf taw dr die if ade slah silap..eh eh bukan If..mmg ada salah..kite mtk maaf sgt2 tau..kdg2 wat perangai...tp jap je kn...:P nnt bwk balik kuih byk2 eh...hehehe..;p


SELAMAT HARI RAYA AIDIL FITRI....

~Nanie~

Monday, August 16, 2010

Salam Ramadhan...

Askm to all da readers...

Pejam celik arini dah masuk ari ke 7 kite berpuasa...dan dikesempatan yg ada ni walopon agak terlewat, aku nk ucapkan SELAMAT BERPUASA kepada semua yg menjenguk my blog ni...

Ohh bile tibe jek bulan pose ni, n sperti entry di tahun lepas..aku xleh lupekan kenangan berpuasa di sarawak..pengalaman yg sgt best sbnrnya bila igtkn balik... Tapi di S.alam ni agak berbeza coz makanan sume boleh diterima perut..huhu..so no diet at all la...

Sahur xla semudah time stdy kt Swk...coz gate ttp pukul 11 mlm..so nk xnk mknan kene bli awal..n xbest la bile sahur..Time kat swk, Dwn makan ttp kul 2 3 pagi...terus sahur pun ok...lagipun kn yang bestnye..kat sane buka awal...saat2 buka tu, aku akan hntar msg kat kwn2 n family di semenanjung...then dorg mule la tensen2..hehe..jhat sikit la disitu...

Tp bukan makan or bli itu ini yg penting sempena ramadhan ni...byk bnda sbnrnya yg kita dpt n perlu cr...perubahan itu sgt penting..ruang sudah dibuka, terserah kpd kita mcm mn nk mengisinya..im not good enough to say, tapi i really want to be some1 that can be proud wif..xkira la sp tp yg terutama my family...

Bile dpt buka n sahur dgn family baru2 ni..baru la rase sgtnya beruntung dpt peluang dgn dorg lagi Ramadhan kali ni yg kita pun xpasti ada lg x ramadhan utk kita...

Yepp..mmg menaip sgt mudah kn..tp nk buat xsemudah tu coz byk dugaan lain yg kita ni sebagai manusia biasa susah utk melaluinya...

Ok lah..setakat ni dlu...:)

~Nanie~

Thursday, August 5, 2010

My 22th birthday...

Salam to everybody,

Wahh im turning 22 ( 5 August 2010 ) :) sekejap jek rupenye masa berlalu kn...taw2 dah besa...

Even xdela birthday present, but all da wishes from my frenzy was the best present eva..

Makan byk lak time birthday ni..hehe..Yelah org nk celbrate..so xkisah la mkn brpe kali pun..tmbh gumuk da ni..hehe :)

Tapi kn, bukan tu yg penting...Just i hope, all da happiness today will remain 4-eva wif me...Sblm ni aku byk sgt nangis terutama time birthday..haaa tu knape..rahsia la eh...memories make me cry..

Birthday kali ni sgt bermakna sebabnye,disamping family,kwn2 lama n baru, yg sgt supportive n best la..

Thanks to everybody...

WAJIB BACA!!! semua dah berakhir~~~ JUST MY BAD MEMORIES~~~

Tuesday, July 27, 2010

Bad Day...

Salam...

Tgk title pun da rase cam xde mood jek arini...gile mmg gile today is my bad day...mcm2 happen yg wt kn aku hilang mood...mmg da xleh nk kate ape..HUHH!!!!~~ :?

Firstly..today is the last day for registration, but still not settle..nape?? sbbnye i don noe..xtaw nk slhkn sape..sistem?? org yg incharge??? or aku sdri...sape suh tuka course..mmg jadi probs utk registration coz sbject yg kene ambik, xsame dgn kwn2 lain..huh...



TGK TULISAN WARNA MERAH PUN DAH TAW MEANING KN...hmmmm...



Then, td da la lmbat g kelas...after da trun tangga ape n da jln la nk g kelas..Tbe2 bru teringat yg terlupa nk bwk buku...Jam time to dah 8.20 a.m..Kelas 8.30 a.m..Adoiyaaa...Bejalan la balik ke bilik ambik buku tu...


Ni la buku yg aku terlupe...tp last2 xgune pun dlm kelas..hmmmmm..penat jek patah balik....

Bukan tu jek, lepas jek balik amik buku n bejalan nk ke kelas semula,ade plak la "beberapa" org2 yg rjin menjaga tangga...Cehhhh jage cek baju ape org pkai..ikut sahsiah rupa diri segale..Aku la jd mgsa pg tu...Aku tatau la slh kt mne..baju tu dah mmg gitu..nk kate ketat..mmg lgsung x..baju kemeja kot...org g keje pun pkai...Makcik tu ckp nk saman or nk tuko baju...Pak Gad xde pun sebok2 cm mkcik tu...benci tol...


Ntah la if baju cmni xleh pkai...ape jek yg boleh eh...

Yelah nk duit la kire, if "SAMAN" kn..baik aku blik tuka~...tuka jek la...haishhhhhhh mmg bad day sgt...Dah la da lmbt..kene balik tuka baju plak...mmg aku g kelas lmbt td...nasib baik lec x mrah...klu mrh tmbh tensen la aku...%%%^$$)*$#@!!~~

Ape lg yg jdi rini..dlam kelas plak..aku jatuh sbb tersgkut kerusi...jth kebelakang lak tuh..mcm ampeh jek..mmg malu la dlm kelas..lecturer pun gelak..mmg malu sgt..hurmmmm....X stabil lgsung tem jatuh tuh..mmg agak ngek la aku neh...

Bile masuk kelas Ethic jek..dgr la presentation kwn2 aku..Oke lah..xde ape sgt..After kelas tu, trus jmpe KP tnye psl registration lg...tp die da mcm mls nk dgr...bla bla bla bla~~~so dgn sape lg kite nk ngadu..Today is the last day!!~~~..Help Me PLZZZZZ...!!

Da bajet2 kelas kul 2.10 pm xnak g..tp mmbe2 msg ckp ade kelas..pkul 2.10 aku gerak g kelas..Then, bile dah daki tangga yg mcm batu cave tu..tbe2 mmbe2 ckp kelas cancel...MMg rase Tensen SgtTT..&^%$#&^%&^@!#$$...Bencinyeeeeeeeee... :"(

Aku sgt penat la arini..dn mcm2 hal..Pdnla smlm rase xsdp ati jek...mcm de something will happen..mmg lah kn..rini sgt2 teruk lah bgi aku..

Hope tommorrow will be better than today...

p/s : ape2 pun..saya sgt sayang die... hehe :)

~Nanie~

Thursday, July 22, 2010

Hurmmmm...

Salam...

Lame plak x post entry kat blog neh...laptop da rosak..bz dgn assignment..mcm ar...so byk citer sbnrnye if nak cite...tp ntah..not in da mood nk berblogging...

Registration blum settle..kelas men hntam msuk..haishhh mls igt2 nak blaja...nak keje jek rase...sape suh dlu dpt interview xg...klu x, xde lah nk pk2 psl reg. course ni...

Mggu ni lak xtaw nk balik ke x, sbb si dak Binget mesti x balik...jmpe org tersygnye.. Hope u happy sis..hahaha..Wish u all da best...

Smlm dah lepas presentation ASEAN...nak kate OK xgak sbb yelah sume group asek kene hentam jek..jadi nk present pon da jadi takut n kelam kabut jek jwb soalan2 yg dorg tnye...Mungkin aku xbrpe bersedia utk presentation tu kot..tp da settle..aku rase lega sgt...

aPE LAGI EH..ni pun dlm lab..tapi lec xdtg..bgus gak..sbb aku mmg xde mood!!!!!!!!!!... Nak kuar jln2 duit PT tu MMG LA UTK JALAN2...apsal aku rase serabut sgt eh...Ujong bulan ar neh...Haishhhhh...

Rase nak menaip jek ni..tp xde topik plak for this time..hahaha..da cm org gile aku rase...hehe...hurmmmm oke lah kot... ~END~


~Nanie~

Sunday, July 11, 2010

Keluarga bahagia...

Salam...

Dah beberapa hari x melawat blog neh..nak kata bz sgt xlah gak...biasa2 jek..huhu..mgkin ssh sketla nk on9 sbb line too slow n too bz..oke lah bukan ade ape sgt nk d crite just something dat i wanna share is this beautiful song keluarga bahagia...

Semua org idamkn keluarga bahagia but x semua akn rasa..suke gak la dgn lagu ni..igt zaman2 muda2 dlu..hehe


Sedamai taman firdausi
Limpahan kasih sayang sejati
Seharum semerbak kasturi
Mengharumi hidup insani

Indahnya damainya
Keluarga yang bahagia
Itulah idaman impian setiap insan
Yang dahagakan belaian
Serta kasih dan syaang

Ketika insan lain berbahagia
Bersama keluarga
Namun kita masih meniti
Titian rapuh perhubungan

Mengapa kita terpisah daripada rahmatNya
Mungkinkah kita seringkali melupakanNya
Ayuhlah bina semula
Keluarga diredhai Allah

Oh ayah oh ibu dengarlah rintihan
Dan luahan hatiku yang dahaga kasih
Jiwaku merasa terseksa ketandusan kasihmu
Marilah kita bina bersama-sama
Keluarga bahagia

Ayah ibu
Luangkanlah sedikit masa bersamaku
Ku rindukan kemesraan
Dan belaianmu

Saturday, July 3, 2010

Hoyeaaaaaa...

Salam....

Hai hai...harini bersamaan 3 Julai 2010, tamatlah cuti rehat ku dirumah..Dah balik s.alm..Punyela rase serabut nak balik s.a sbb byk bnde aku x settle..terutama pasal kolej la...Dengan slip x print, bayar pun idak, pendek kate suke suki aku lah kan..huhu...

Then aftr dah settle psl kolej, tibe2 tepon ku berbunyi sejak pagi x bunyi2..hehe..Dier kol..Org tu lah mcm ngntok2 ckp ngn kite..So, kite pun mls nak kaco n ambik keputusan diamkan diri..xteman pun die sepanjang perjlanan balik ke sini..Sorry eh die..Igt die xnk ckp ngn kite...

Tem die kol tu, kite main2 ckp lum balik..Haishh mmg die bengang kan..hehe..Sorry again k...Tapi ble die msj ajak jmpe, kite happy tp rase segan pun ade..yelah dekat 2 bln x jmpe..hahaha...cm xtaw nk mcm mne..eheksss...

Kite happy die kasi kite keychain name kite n die..Thanks so much..Walopon it just a keychain, tapi kite sgt appreciate bnde2 yg mcmtu coz jrg la nk dpt ape2..:P Lagi pun rase sgt kiutt..hehe...Gelas tu pun klu bleh nk simpan xnk gune..Thanks yaaa...

Pasni leh la jmpe bile rase nk jmpe..so, im happy coz dah dekat...Tp if mase xdpt di elak..nk wt cane kan..so bile2 free bru jmpe...Pasni kene pk stdy dah sbb kelas dah mule kn..Hrap2 sem ni semuanya akan lebih baik dr sem lepas..This is my hope..

Oke lah..taaataaa... : ) smile for anyone who read my entry...hehehe...

~nanie~

PAINFUL MEMORY - ENDED

Wednesday, June 30, 2010

Tak Semua Org Tahu...

Salam...

Kdg rsa nk lari jauh ke tmpt yg sgt sunyi n xde masalah langsung dlm hdup...Bukan sume org bleh fhm kite stiap mse coz only we know wht we want...Tak semua bnda or probs kite bleh share dgn semua org sbb kdg2 simpan sendiri adalah jln terbaik utk semua...

Bila hdup dikelilingi mslh yg xtawu bila akn slesai,kite mgkin akn brda dlm situasi yg lebih mendewasakn kita..Walopon kdg kala, kita xnk sume tu berlaku...

Bukan semua mslh berkaitan dgn LOVE jek..bkn semua taw mslh "kecil" yg xdpt dikongsi ni...Tak semua org rasa, sbbnya x semua org bermasalah...

Kekuatan itu penting...Just be strong dlm ape pun yg berlaku n akan berlaku....

:(

~Nanie~

Bosan cuti...

Salam...

xde ape yg menarik yg dpt aku wat sepanjang cuti yg tgl xbrpe hari ni..sebab utamanya aku dah x berDUIT...so just dapat wat rutin harianku, memasak, mengemas rumah, berkebun yg xbrpe nk kebun n berjalan2 ambik angin disekitar kawasan rumah yg sgt sunyi...Hope bile taman depan neh siap meriah sket...

Nak kaco dak2 kecik main basikal dpan umah pun dowg xkuar bermain2 dah..kLU nak kaco pun at least kena ada GULA2..xpun duit syiling..eheksss..Td duk xduk dpt tgk show free oleh dak2 tadika dekat dgn umh ni..dah pengasuh pun bagi mandi kat luar..adoiyaa..bilik air xckup ke CIK KAK PENGASUH oiit...hmmmm xsgje tertengok...:P

Semalam dapat gak kluar berkaraoke bersama rakan baikku NANA n adikku BIELA...walopon akunye suare x brpe nk ada sebab skit tekak + selsema..ape aku dulik walopon sengau..wew best sgt dpt nyanyi2 neh..sape skit telinga.ttup okek.. :)

Oke setelah penat membebel di ptg2 ini aku just nk attach my sweet moments smlm wif my friend..




Esok mgkin berjln sket la..G Melaka sbb nk anto adik blik sane..so mgkin esok la satu-satunya hari yg dapat g jauh sket..hehe...melawat bndaraya MELAKA n ape2 lah yg bleh dilawat..tu pun if sempatlah...

Nape bosannn niiii..haishhh..hAI org2 dlm rumah..sile la kuar dr bilik memasing n sembang2 dgn sy yg kebosanan ni.......

k lah....

Friday, June 25, 2010

Emo ke aku...

Salam..

Jarang aku taip blog d pagi hari yg xberape nk pagi la ni..hehe..Aku just nk luahkan ape aku rase..Yela xde sape nk layan, so dear diary..dgrlah ape aku yg aku rase..

Hmm sbnrnye kan xtawu la nape ngn aku sejak kebelakangan ni..asek nk mrh n touching jek kejenye xrtentu psl.. Rase nk nagis jek tiap mse sbb xtawu reason nape aku rase cm sedey n touching la kire...

Kdg2 mlm2 aku menangis xtentu psl ( dlm selimut ) hehe..nangis yg xde sbb ni..rase sedey jek..Ape2 jek kn...



Bile wat reading sket psl emosi neh ade la jmpe 1 artikel psl depression..Org yg nangis tbe2 neh..hmmmm...aku teringat time dekat srwk bile g jmpe doktor..DR ckp awak ni tension n depress tapi awak xperasan.Sbnrnya awak dlm tertekan... ni suatu masa dahulu kala, di zaman aku sllu pengsan x kena gaya..skrg xde da cmtu...

Adoiyaaa..apela masalahnye kn.Adakah aku emo?? Rasenye x gak, tapi yg pasti ini adalh ujong bulan..Time emo n sensetif utk aku.hehehe..

Oke la kot..dah oke da ni..hehe... ;p

~Nanie~

First Award...




Salam...

Yuhuu dgn x disangka2 aku dapat award dr luvly sis PEPEL..thanks ya...Sbnrnye aku x la penah kene tag dgn award neh..so sgt la berbahagia bila dapat award neh..Wew best gak dpt bg ucapan sekali sekala ni..hehe..Mcm award2 lain lah requirementnye nk suh kite jwb beberapa soalan...So,jom ler kita tgk ape jwpn2 yg dpt aku kasi..ahaksss....cayalahhh...

1. Menarik tentang diri anda?

~ Just a simple person yg suke bercakap (sbnrnya, skrg diam sket), suke berkaraoke n ske sgttt nangis...

2. Ramalan anda pemenang World Cup tahun ini?

~ Of course Brazil..I don noe why but for my prediction is Brazil... :) ( psttttt..aku xtgk WORLD CUP sbnrnye..follow my luv nye team..ehehe...

3. Warna baju anda hari ini?

~ Baju pon mau kasi tau yek..Putih arini.. :)

4. Laman sosial kegemaran anda?

~ Facebook la skrg ni..Dulu2 ade la fs,ms,zwinky n so on..skrg only FB lah..

5. Beri pada orang yang layak dapat award ni.

BELLA
ABE LONG
BURP
YATI

Tu saje dr aku..tenkiu yek.. :)

~Nanie~

Saturday, June 19, 2010

The dot dot dot...


Saya rindukan family saya sgt2 walopon baru jek balik mgu lepas...

Saya rindukan gak adik saya yg binget...

Saya sgt rindukan dieee.. 
Rindu gak dengan kwn2 yg da lama xjmpa...

Dah tu sape plak nak rindu sy....hehehehe :)


Ni la akibat bila xleh nk tdo..try nk tdo tp still xleh..


~Nanie~

Friday, June 18, 2010

Tak Sabar Tunggu Sem Baru...

Salam..

Seperti biasa mlm2 hariku susah sgt nk tdo..sindrom2 imsonia neh makin melampau2..Then bila tido tiap ari aku akn mimpi benda buruk2 n menakutkan jek..Some 1 gtaw yg mgkin ade "Bende" wif me..Yups x dinafikan coz sllu rasa cmtu gak...

Oke lupekan sbntr crita itu..Tiap2 ari aku berdepan dgn notes2 yg byk sbb final intersesi pun xlama jek lagi..So, i hrp2 result nnt akan maintain la...Then 1 week after tu dah buka la Semester bru bg student2 U...

Kali ni rase sgt xsabar nk mulekan sem, sebabnye I miss him sebenarnye..lame xjmpe lak rase walopon bru sebulan lebey..Hmm ni la penyakit when im in love...sume org pun akan rasa bnda yg sama la kan...Tggu die blnje kite..yeaaaaa.... im so happy....

Xsaba gak nk start subject2 baru terutama utk 3rd language yg kedua..Best kelas Mandarin coz sgt enjoy..Yelah xsgka gak mandarin 1 dpt A..hehe...best sgt....

Bile sem bru bukak gak,sume student mane2 pun mesti tgh tggu duit PT or ape2 biasiswa / pinjaman la kn..Sekarang dah sengkek abeh...Hmmm next sem kene plan betol2 for my budget..

K lah,aku kena pkse tdo ni sbb esok nk bgun stdy awal if boleh.. :)

~Nanie~

Tuesday, June 15, 2010

Demam Bola Lagi

Salam..

Hai hai saje jek nk post entry neh sbb tbe2 rase cm sume org dah dilanda demam bola..Rata2 kaum lelaki if tnye mlm ni wt ape?? Oh mlm ni ade team ni lwn..Bile kat rumah tv plak cnfirm kene konker ole para jejaka dirumah..sume girls duk dlm bilik diam2 tayah tgk tv..hehe...

Bile demam bola ni, bykla kedai mamak yg laku, n byk gak la tv-tv besar yg wujud..Pada yg tukang byr bil letrik,besedia jek la dgn bil bulan ni, confirm tinggi sket dr biase...Utk geng2 perempuan plak, if Bf xleh ajak kuar tu fhm2 lah..jgn tensen plak..if nk kuar gak..ikut jek la g tgk bola eh...hehe...Terpakse minat utk sementara wktu..tp ade gak kan yg girls minat tgk bola sepak ni n kdg2 lagi over dr guys..ape2 pun tu kn minat msg2..xkisah la kn yg pnting happy...



Bile on FB jek, tgk kwn2 baik laki or pempuan duk tukar profile page dgn gambo jersi..Pelbagai jenis la aku tgk..Excited sgt tu..Padahal ntah tgk ke x..hehehe..Xpelah ape pun just support la kn walopon Malaysia x terlibat dgn perlawanan wordl cup neh..Kecuali pengadil kn ade sorg terlibat..Congrates la kn...


Oklah..thats all....

~nAnie~

Sunday, June 13, 2010

Tensen Dgn Broadband...

Salam...

Hari ni aku terasa amat mrh dgn bill broadband aku..aku rase mcm tertipu pun ade..mmg di akui aku lmbt byr for 1 month lebey..but only for one month aku da kne byr for RM160..what purpose..haritu time nk promote ckp for the 1st month kire da byr skali dgn modem nye tp tup tup kire langsai skali...

Maunye tak frust..aku ade pon RM200 nk blnje spnjg intersesi yg tgl ni..yelah kn byk nk pkai duit ni..aku da bajet2 n last kne byr rm 160..tgl ape jek kt aku skrg...Oke la my mistake gak la lmbt byr tp aku dah wt calculation..so bile g tnye die ckp suh g celcom center..if aku xdpt rebate blik..insylah next month terminatela broadband ni n tuka kepada lain...

Line pun bajet cm bgus..xjugak..dah byr as customer kite nk gune bile kite perlukn..bukan nk bersengkang mata nk tgu org tdo n line laju bru nk bleh guna..aku byr mmg utk jage mlm ke..huishhh..tensen gile la if cmni sllu...Potong potong potong!!!! heheee

~Nanie~

Thursday, June 10, 2010

Result

Askm dan salam sejahtera...

Haaa hari ini merupakan hari yg sgt bersejarah sebabnya result Uitm da kuar n rata2 mmbe sume takut nk cek..tdk terkecuali aku..sgt neves sebab x confident sgt time final hari tu..Line pun sibuk membuatkan student uitm tpkse menuggu hingga ke lewat mlm utk cek result..

About my result consider ok la..got 3 point but sedkit kecewa utk subject HR seperti dijgka hnya dpt c..Aku dah pk GAGAL dah HR ni sbb mmg xde idea lgsung nk jwb haritu..alhamdullilah sebab lulus semua..Hope result ni menjadi pembakar semangat utk aku terus berjuang dlm course baru pilihan aku ni..

Oke lah sume..Kepada rakan2 ku yg DEKAN..Congratulation!!! enjoy2 gak kn but we still manage to pass for this sem.. hope sem depan lg gempak la result kite sume..

~Nanie~

Tuesday, June 8, 2010

Best moment

Hello everybody...

Dikala kepenatan balik dr kelas cm biase la keje aku..On lappy n ngadap la ape yg ptut..Sllunye if bosan2 ske la blog walking kemana2 yg hendak ku tuju.. Setelah lama tidak update blog bersama rakan-rakan ku, aku berkesempatan la baca balik all the memories we had share b4 time bergelar student Uitmcs..

Agak best la ble terkenang balik zaman2 "Happy" shj, sedey kene lupa time tu..Ape yg aku paling xdpt lupa sejarah kat uitm swk adalah masa kene denda dgn Pak Gad & Besday yg ke-20..So i will keep that link to remain here so that bleh la igt2 balik kisah2 dahulu kala...

If skrg nak citer pun byk gak sweet memories kat Uitm S.A ni..Mmber2 mmg sempoi habes..enjoy n happy jek kat kelas..yelah time dip dlu, dak2 yg gile2 ni kurang dlm Dip Acc..So kelas pun agak pasif..skrg ni besh la..

K lah..ini dlu yek..Papai..

~Nanie~

Sunday, May 30, 2010

Sangat Malas

Salam...

Aku baru balik test utk CSC..subject psl computer..haishh aku sgt mls la intersesi ni..bukan ape..mcm blaja blja jek, bila otak ni nk rest..Hmmm tu la tugas sbg pelajar nk wt ape lg kn...Yg wat kn mls bukan ape, csc ni gak sume penah ambik time diploma..If mase account dlu, kod die AIS...dah dpt A pun.hehehe...takkan lank kasi dpt C kali ni disbbkn mls yg melampau....hmmmm..xbleh2 cmni...Nanie do something....



Betul la agak berat sbnrnye ambik 2 subject utk intersesi, sbb nye gap mase yg singkat ni..punyelah nk abeh awal ni yg jd cmni..klu x bwk je dlm sem kn..waaaaa i really hate wht im feel rite now..xske la ambik mudah mnde2 ni sbnrnye..tp nk wt cane...

Oklah...sbnrnye tensen gak pasal bnde lain lain..lebih kpd mslh berat bdn..bukan psl test pun..hehehe..Yelah dlu tersgt kurus so bila skrg gemuk sikit ramai la mule tegur..GEMUKNYA... padahal xde la gemuk mana...tensen kot klu org tegur2 sume..ntah la sbnrnya membina ke mengutuk...huhuhu :)

So start from now..kurgkn sikit mkn..hehe...Rini pun mkn waffle jek..tgk la jap g tahan ke x..xpenah gak gini.. :)

Thats all for today....

~Nanie~

Wednesday, May 26, 2010

Me myself...

Mlm ni mood aku cm turun naik..ntah nape..cm sedih pun ade, happy pun ade..aku pun xfhm..ni la perempuan..ujong2 bulan mmg emosional sgt..hehe..

Fobia ni kn jd bila byk sgt bnda buruk or bad memories yg pernah berlaku dlm idop kita yg wt kn kita sgt berhati2 terhadap apa2 je prkara kn n kdg2 very protactive..

Ternyata kita hanya manusia yg lemah x berdaya untuk menidakkan apa yg kita rasa..What u want to say, just say it out loud..Coz from that, people will noe what u feel.. If x, rugi la xguna kn peluang utk ckp apa yg kita rasa kerana peluang itu bukan sllunya ada...

Bila masalah dtg tnpa diduga, mmg susah utk kita hadapi, tp itu la kenyataan hidup..Mcm masalah yg menimpa my mum is something that i cannot forgive that person..Maaf itu bukan mudah dilafazkn kerana ia melibatkn keikhlasan dr hati..Apa pun kitorg sbg anak akan support mak cmne pun payah keja..

Terima kasih x terhingga kepada mak yg bekerja sgt teruk smpai terima segala kutukan dan cacian dari insan yg xberhati perut semata-mata untuk kami semua..Thanks for all...


Monday, May 24, 2010

Dulu & Sekarang...

Askm...

Mlm ni seperti biasa...time to share sumtink bout me..The big changes in ma life...Dulu kan time blaja di Uitm Swk, aku sgt lah kurus... Faktor2 yg buatkan aku kurus adalah :-

~ Tak lalu mkn dgn erti kata lain selera x ngam
~ Aku tak sihat ( Tekanan Darah ) tapi lebey kpd tekanan jiwa/perasaan
~ Jimat duit ( Simpan utk kuar bla balik Semenanjung )
~ Homesick yang melampau ( Teringat ape mak msk kt umah la...)
~ Mkn sekali sehari
~ Selalu pengsan/pitam

Seperti biasa..aku ada attach picture dulu & sekarang..Pada yg xknl mungkin xnmpk ketara sgt perubahan..tapi rata2 yg knl aku akan cakap cmni " Nanie kau dah gemuk sekarang!~ "

If dlu kwn2 aku akan cakap " Nanie ko x cukup makan ke ape? Mcm mayat hidop " hehe...tulah antara komen2 yg aku trima..xkisah la..oke jek.. ;p


Pic atas ni kat The Spring Swk...Fokus pd jeans tu..Nak taw aku sgt syg jean ni cuz aku bli mahal..But ape jd lps balik sini..Langsung xmuat..mmg xleh pkai..nak kasi org syglah...taleh2...Klu leh nk pakai balik..Hmmmm...


Hah pic ni tul2 sehari sebelum tinggalkan Swk...Boley trime la..kire kurus gak la klu nk compare dgn sekarang..Agak beza la..eh eh bukan agak..mmg BEZA..huhuhu :P

Tgk apa da jd skrg...SUDAH GEM...xpelah nak diet la pasni..ececece ckp brpe kali tapi xjdi2 gak...hehe..aku pun xfhm nape selera mkn aku melampau2..Suke sgt mkn sekarang ni...


Dlm byk2 pic, yg ni la aku rsa pling ketara gem...hehe..xpelah...masih ade peluang nk kurangkn ckit..Bukan sebab ape, rasa bdn ni berat n stamina pun cm xde..Nk gerak pun cm mls2..


Itu saja untuk kali ni...Sume combination dulu & sekarang la yg wt kn kita menjadi seseorg..hehe.. For me, xkisah la sebenarnye kita gemuk or kurus..Yg pntg kita selesa dgn diri sendiri...Klu kurus tu lebey selesa, so continue utk trunkn sikit..Tp secara terkwl la eh...

oK thats all for today...

~Nanie~

Tuesday, May 18, 2010

Pancaragam

Salam...

Entry kali ni aku nak cite time2 zaman dahulu kala ketika aku di skolah...Nape tibe2 aku post entry ni eh..sebab aku excited sgt tgk ade group brass band Uitm praktis dekat bwh kolej ni..lame dah x dgr bunyi bising drum, trumpet, symbal n alat2 muzik yg lain..So, bila dgr jek muzik ni aku teringatla zaman skolah rendah dlu time aku masuk Pancaragam SKDWK... Kat bwk ni ada beberapa gambar lame yg kwn2 aku upload d FB..but yelah dulu xde camera digital so agak kabur..Layan aje lah eh.. :)

Pic ats ni time kitorg wat persembahan di Menara Alor Setar.. Aku pun dah x igt sempena ape..but mmg best lah :)


Yg ni plak aku rase dekat Jitra..Adelah tu sempena larian something2..Tgk tu ade maskot tupai..Kiutnyeee.. :P



Oke ini plak time prektis orkestra sempena Hari Peladang Jaya if x silap..Orkestra best lg sebab duduk..lagu2 dia pun not bad lah..Klu utk marching lagu nye lebih kepada cam patriotik sket... :)


Pic ni plak, selepas atau sebelum bertolak g wat persembahan..Lupe already ktne sbb byk sgt jemputan...huhu..tul neh :P

Yang ni lah paling bermakna utk kitorg coz dpt naib johan kategori sekolah rendah negeri Kedah di Stadium Darul Aman, Alor Setar...mmg best lah time competition ni sebab ramai gila kot tgk.. :)

Oke itulah antara pengalaman manis aku ketika berada di Sekolah rendah..Byk lagi pengalaman2 yg best but for this time aku hanya terkenangkan pancaragam n all my friends dlm band dlu..Skrg dah xmain muzik..Cari hobi lain plak.. :)

Ok lah yek..smpai bertemu lagi di lain entry...

~Nanie~