Thursday, November 26, 2009

Aktiviti harini 26.11.09

Salam..

Harini aku, Nana n Nabila bangun awal sgt..semangat masing2 nak joging pagi..sllunye aku jog petang..tp kali ni saje tuko time..Hari first start neh, kitorg mule dengan jalan satu kuarters Klia..Akunye aim nak kurus kan badan supaye aku dapat pakai balik jeans yang prnah aku bli n pakai time aku stdy kat swk...tem tu kurus arr..

Sedar2 jek da xdapat pakai jeans tu after balik semenanjung..nampak sangat la bertambah2 lemak... K cite lik pasal jog neh..xde la ape menarik sgt, cume penat sket lah..da lame x jog jauh2 ni...

After 1 km lebey jln ..kitorg 3 benti beli kuih donat...nk wat bekalan tem joging..tibe2, kitorg kene tahan dengan sorg akak neh..die dari indonesia..aku pon xfhm cane leh sesat kat kuarters... Die tanye " dekat ka mau jln kaki pegi airport sana "...

Gile gak la nk jln kaki..igt dekat ke..Rupenye die nak p tempat bas..bukan le airport..Sambil nangis die kasi alamat adik die yg die nak cari...Aku punye le yo yo oo bace..ade perkataan " Beruas, Ipoh".. mmg gile nak p ipoh just ade alamat tu...

Yang si Nabila neh taw nak marah jek, tambah Nana blur tambah la aku..lg lg blurrrrr... Then, suh nana cr no teksi..nak kasi c akak neh..tp die layan perasaan..nagis n nagis..xpe lah gune jek kredit aku tepon uncle teksi.. dah la akak neh xfhm bhse..lain dtnye lain yg d jawab..mule2 tensen gak kitorg...

Tem dok tunggu teksi lak, die nak suh kitorg g topup, siap bg hp kat aku neh..gile caye kat aku..hahaha..seb bek jmpe ngn aku..klu org len mmg da kene kebas la..duit + hp.. die siap nak bg kitorg 10000..tp rupiah la..xkisah la..xnk pon..

Bile uncle teksi da dtg..kitorg suh uncle anto g semban,terminal 1 0r 2..suh die bli tiket g beruas..Skg ni aku xtaw la ape jd kat die..aku harap die slamat la smpai n jmpe adik die yg sakit tu...Sian gak walopon die bukan org malaysia..tp sian ar..cane la leh silap tempat neh..hmmmm...

Ni la kisah yg jd time kami jogging.selingan jek.. :) penat juge rupenye skali jln jauh..pas ni klu xde pape tiap2 ari nk jog..my target ..nak pakai jeans tu balik...

~ Nani3~

2 comments:

abe long said...

aku rasa N3310 je tu...
tu pasai wat2 xnk..
hhhhaha

~Nani3@InTaN~ said...

haha..ampeh jek..padahal mmg xmau pon