Thursday, November 26, 2009

Aktiviti harini 26.11.09

Salam..

Harini aku, Nana n Nabila bangun awal sgt..semangat masing2 nak joging pagi..sllunye aku jog petang..tp kali ni saje tuko time..Hari first start neh, kitorg mule dengan jalan satu kuarters Klia..Akunye aim nak kurus kan badan supaye aku dapat pakai balik jeans yang prnah aku bli n pakai time aku stdy kat swk...tem tu kurus arr..

Sedar2 jek da xdapat pakai jeans tu after balik semenanjung..nampak sangat la bertambah2 lemak... K cite lik pasal jog neh..xde la ape menarik sgt, cume penat sket lah..da lame x jog jauh2 ni...

After 1 km lebey jln ..kitorg 3 benti beli kuih donat...nk wat bekalan tem joging..tibe2, kitorg kene tahan dengan sorg akak neh..die dari indonesia..aku pon xfhm cane leh sesat kat kuarters... Die tanye " dekat ka mau jln kaki pegi airport sana "...

Gile gak la nk jln kaki..igt dekat ke..Rupenye die nak p tempat bas..bukan le airport..Sambil nangis die kasi alamat adik die yg die nak cari...Aku punye le yo yo oo bace..ade perkataan " Beruas, Ipoh".. mmg gile nak p ipoh just ade alamat tu...

Yang si Nabila neh taw nak marah jek, tambah Nana blur tambah la aku..lg lg blurrrrr... Then, suh nana cr no teksi..nak kasi c akak neh..tp die layan perasaan..nagis n nagis..xpe lah gune jek kredit aku tepon uncle teksi.. dah la akak neh xfhm bhse..lain dtnye lain yg d jawab..mule2 tensen gak kitorg...

Tem dok tunggu teksi lak, die nak suh kitorg g topup, siap bg hp kat aku neh..gile caye kat aku..hahaha..seb bek jmpe ngn aku..klu org len mmg da kene kebas la..duit + hp.. die siap nak bg kitorg 10000..tp rupiah la..xkisah la..xnk pon..

Bile uncle teksi da dtg..kitorg suh uncle anto g semban,terminal 1 0r 2..suh die bli tiket g beruas..Skg ni aku xtaw la ape jd kat die..aku harap die slamat la smpai n jmpe adik die yg sakit tu...Sian gak walopon die bukan org malaysia..tp sian ar..cane la leh silap tempat neh..hmmmm...

Ni la kisah yg jd time kami jogging.selingan jek.. :) penat juge rupenye skali jln jauh..pas ni klu xde pape tiap2 ari nk jog..my target ..nak pakai jeans tu balik...

~ Nani3~

Friday, November 13, 2009

Assalamualaikum...

lame lak x post mende bukan2 hehe.. :) arini de idea nak upload gmbo yg nth hape2...jum jum tgk pape :) Barang2 neh ade sejarah tersendiri..Jumpe tem kemas2 bilik..yelah nk asingkan mne yg nak simpan n nk buang..kan ke nk pndah...


ok ni frame gmbo..nmpk pon antik..ni la frame yg 1st aku wat..tem blajo k.hidup mase skolah rndah..so aku still simpan sbb pnat woo ptong2 kayu n paku segale..ni lah hasil kerja mase aku skolah rendah...




Koleksi jam neh plak..tem2 aku cinte monyet kat skolah dulu... yang biru tu aku bli utk ex aku..kumpul wet anugerah ape sume nk bli..last2 da break die kasi lik..aku lak lupe pulang jam yg die kasi.. yg itam n leb tu ahh..pasni x taw nk smpn ne..dah rosakkkk sume neh..



Koleksi sim kad yg penah aku pakai..aku agak ade lg..tp yg ni jek aku simpan kotak2 nye..kenangan..yang biru celcom tu baru..sim nye lom kuar g..ehekss..tu line..payah sket..nt over bajet :P sume no la aku pnh gune kecuali line2 baru..so sape xdpt kontek tu kirenye aku tuko no..


okek..ni plak la purse2 yg penah aku gune..hanco sumenye..yelah bli bkn yg ori..harap leh simpan wet yg xsebape neh jek..eheh..tp aku baru buang td..da xde fungsi katekan...


Tag name ni plak kite yg pling oldies..yang 1 tem citrawarna kedah..pancaragam tem tu... n tgh tu tag pengawas pusat sumber.. n oren tu ajk sukan daerah..psl jd ajk jek aku gado ngn ex aku..cm ape jek..hahaha :)

Natang itam neh yang agak burok neh lah mouthpeach ke ape namenye..utk tiup2 tu..letak kat my pianica ler utk memudahkan pianica tu ditiup..aku gune ni gak tem dlm pancaragam skdwk..


Last brg yg aku jmpe neh ialah bju ex aku..mid valley nye org..ekekekeke...ntah cmne tersesat 1 bju neh..brg2 len aku pulang kn.. :) bju ni aku mek lipat cmni..aku jmpe td pon cmni..dlm plastik yg same..so mknenye..aku xpnah usik.. :P bukan x hargai tp ni cite lame xyah dikenang..so nnt aku derma je la kat sape2..

okek itu jek koleksi2 lame n sejarah2 nye..
tata jumpe lg d lain rancangan....

~nanie~