Thursday, October 29, 2009

Tuesday, October 20, 2009

Nape aku cmni...

Salam to ma heart..

nape aku cmni..tiap hari aku nagis..utk ape..aku pon xtaw.. bnde kecik pon aku nangis..padanla aku kene tuko name tem kecik2..

Keyboard organ aku rosak..aku ngis 1 mlm sbb xtahan brg kesayangan aku rosak di pijak leh adik aku..xpelah nak wat cmne..

idup aku sunyi..xde org ambik taw...kene tinggal ade lah..ni aku nagis bertahun2 pon xkan abeh..so ignore jek..

Aku xde keje n mgkin watkan parents aku rase aku beban sket..aku tolak keje n interview coz aku x bersedia..aku ade msalah dlman diri aku sdri yg aku kne atasi dulu...payah payah..

aku gak tolak tawaran degree aku kat uitm Kelantan dgn alasan aku xske dah nk blajo akaun..padahal aku takut sgt..aku kantoi tem bljo coz of otak mereng aku..

Dengan ayat mudah..sume bnde yg ptutnye baik utk aku..aku tolak..ape nk jadi yekk..

im so sorry to mak n ayah coz mgkin wat keputusan salah, but mgkin 1 day akak akan tunaikan segala impian both of u..mungkin my diploma teruk even dah capai 3point.. i noe my mum a bit disappointed wif me..sbb ape aku dah kantoikan 2 paper..but waittttttt...i will be backkkkkkkkkkkk

arini konon nak lari jauh sgt..tp wet lam bank xsmpai seratus..ekekek..so satg aku balik..

~intan~

Sunday, October 11, 2009

Cite2

Salam..

Hmm da lame rasenye x reke2 cipte n kasi org bace ne..Aku de cipte 1 cite, tp just brbentuk puisi/sajak coz aku mls nk create cite cm novel sbb ambik mse yg lame..

Nak dijadikan cite, 1 day ni aku taleh tido n tibe2 name ni wujud..even aku taw name ni pnh wujud kt mne2 crite melayu or indonesia..Aku xpasti...but name ni tol2 menghantui mlm2 hariku smpai kdg2 aku nangis x sedar..heh

Sapekah die just imaginasi aku dan tak terlibat pun dgn mne2 cite yg pnah ade or berlaku..ade persamaan tp jln crite hanye aku yg taw n mgkin 1 hari nanti aku wat full version..Skg neh cume draft jln crite/sinopsisnye aje..Bile dapat idea mlm tu..aku terus tulis KISAH KASANDRA...

Lagu pun aku de cipte but melody die aku xpasti tapi yang aku tawu..Melody die mesti sedap, sedih n seram..Bagi sape2 yang terer tolong aku yek..Aku xla kate nk byr tp just utk kepuasan aku..

Jum2 bace n komen

~ Nani3~

KISAH KASANDRA

KISAH 1

Hidup kecilnya penuh riang tawa kanak2
Tangisan hiba sumpahan namanya, penuh tanda tanya
Apakah tawa itu sementara
Apakah hiba itu sentiasa

Kasandra, Kasandra, Kasandra!
Jaguhan rupanya tercipta
Seni terlukis terpancar diwajahnya
Anugerah tak terhingga dari yang Kuasa

Perjalanan hidup itu penuh warna warni
Satu persatu didaki biarpun tak pasti
Kejayaan dan kegagalan itu sudah pasti
Semua itu Kasandra harungi

Cinta bagi Kasandra bawa ke mati
Biarpun hatinya dilukai
Mencari kebahagian yang tak dimiliki
Hanya menggapai bayang dan mimpi

KISAH 2

Ibu dan ayah amat memahami
Kasandra sangat disayangi
Walau salah silap tetap dimaafi
Biarpun ia beribu kali

Niat Kasandra ingin membuat jasa
Kejayaan demi kajayaan membawa gembira
Ibu dan ayah bersyukur tak terhingga
Memiliki permata hati seperti Kasandra

Pendakian gunung kejayaan diteruskan
Tiba dipuncak, mulai goyah
Takut mula menguasai segenap dirinya
Akhirnya jatuh tersungkur jua

Kasandra, Kasandra, Kasandra
Laungan nama tak membawa apa
Tak mampu bangun walau tak cedera
Semangatnya lumpuh dibinasa minda

KISAH 3

Kenapa Kasandra? Kenapa lemah?
Jawapannya tidak terluah
Musnah hidupnya kerana cinta, cinta dan cinta
Rupanya masa sudah jauh meninggalkkannya

Bangun Kasandra ! Bangun !
Terdengar suara ibu, ayah serta taulan
Namun tidurnya lena sekali
Sehingga sukar dimengerti, alam apakah ini

Mana semua orang tinggalkanku?
Gelap gelita sudah duniaku
Tangis lagi mengiringi pemergian ini
Kini Kasandra bersendiri di alam abadi

Bangun Kasandra berjalan lagi
Mencari wajah-wajah yang disayangi
Melihat dari jauh kebahagiaan yang tak dimiliki
Tersenyum sendiri walau air mata membasahi pipi

KISAH 4

Berlainan dunia, jauh terpisah
Kesana kemari mencari diri
Sunyi sepi hidupnya resah
Mohon hidupnya diberi sekali lagi

Muncul dirinya tak disedari
Suara juga tidak didengari
Cuba mencari perhatian diri
Rupanya semua itu sia-sia sahaja

Ibu, ayah, ini Kasandra !
Kawan-kawanku ini Kasandra !
Gembiranya mereka, lupakah padaku ?
Adakah tangisan ketika itu tiada maknanya

Jasad dan roh bercerai sudah
Hatiku masih miliknya
Akhir hidupku kerana dia
Tiada lagi peluang kedua
Kasandra hilang lenyap didunia


wrote by,

NANIE@Intan