Monday, September 28, 2009

Selamat Hari Raye

Salam..


Selamat Hari Raye to olz my friends...Maaf segala slh silap ku selame ni..ok enjoy ur raye k..


~Nani3~

Friday, September 11, 2009

Something happen...

Salam...

Catatan jurnal idup ku for this week..

9.9.09 aritu..my mum terpakse masuk Hospital Putrajaya coz high blood pressure.. n simptom2 sakit jantung... Die sakit time dekat pejabat lagi maybe pasal tensen keje.. Bile di bawa ke Klinik KLIA n sebab tinggi sgt tekanan drh,dorg suh refer ke Putrajaya..

Dalam kul 11 mlm lebey2 ckit..Kitorg bergegas lah anto die g Hosp. Ptrajaya..Pagi dalam kul 5 lebey baru ok. da cek alhamdulialh xde skit jntg..Skrg da ok n sihat n leh g kje cm biase n marah2 cm biase..ehehehe.. luv u mom..

9.9.09 gak pd ptgnye...ayah ku plak dpt brite gmbire sket..aiseyhh ape yekk..naik pangkat sikit..alhamdulilah rezki bln ramadhan... cm xcaye le coz ayah kan cm xnk pgkt neh..huhu..hepi for dat..

Ape g yekk...owh psl umah baru..da dpt kunci..skrg tgh renovation sket..tmbh bilik n besar kan dapur...ujong thun ni bleh la pndah..sape nk tolong angkt brg dipersile kan..okek..




Ni bilik yg ditambah...utk mase dpn..ahaksss





ni plak dapur...

okek..itu aje for is time..
~Nanie~

Makan makan...

Jeng jeng ni pon aku hentam msk... Ikan siakap kukus limau..tol ke idak...hentam sajelahh...




Ni plak bubur lambuk..aku nye style lah.. :)


~Nani3~

Monday, September 7, 2009

Ramadhan

Salam...

Aiseh nk cite lah skrg ni..klu cite sal bulan pose ni kan...tingat aku kat sawak..yelah tem tu mkn pon xlalu... igt x, g tapau ayam penyek smpai 2 bungkus kn sorg..hoho..mmg besh lah tem tu..buke pon awal..skrg ahaha lambat seyhhh....

Bile duk umah ni aku byk masak lah utk family aku..n sahur sepanjang Ramadhan ni aku bangun n sedia mkanan n baru kejut sume org...mls tu mmg ade tp xpelah dorg sume bkeje..aku x kje so wat jek lah...

Banyak da juadah yg disediakan...boleh la dtrime... kan dulu aku penah de cite2 nk buka kedai mkn dengan korg sume..hehe.. ni pic juadah buka pose for today... Nasi Ayam jek pon...saje gedik2 hias ckit2...huhu... seb bek lah org umah aku xdelah demand sgt bulan pose ni..ape aku msk, dorg telan jek...

Selain msk ade lah gak g berbuka dekat luar.. aku lah jdi anak tunggal..yelah org len xde kt umh..if ade pon abg n adik..dorg mne nk ikut..so besh la gak..Pasar Ramadhan setakat ni aku de pegi gak tp xlah selalu...xsedap pon...

k lah kwn2..nanti aku citer sal aku g interview keje...cam ampeh...

~ Nanie~

Thursday, September 3, 2009

Sorry Geng...

Salam kwn2 ku...

Aku nak minta maaf kat kowg sume if aku diam kn diri.. xreply msg n x agkt kol ke...Byk sgt bnde nak difikirkan yg watkn pale otak serabut.. of coz sedey tu x leh nk elak for sape yg taw my story...xpelah nasib badan...

Aku diam neh bukan la aku wat mende bukan2 or ape..Aku cume perlukan ruang utk aku pk sume ni n setel.. hopefully i will get da answer dari dia...Mrh aku of coz ade la sket but alaaahh cm xknl aku mrh cmne..xde sape tkut.. :P

Hmm nape aku diam..klu korg tanye " Nani ko sehat? Ko o.k x?..."soalan simple gitu pon leh wat aku sedey..tapi xdelah org umah aku taw coz i hv to keep this secret coz byk lgi probs yg kene pk.. klu nak gile da lame aku gile coz mmg ar gile aku kene cmni sllu..

Xpelah but aku kne trime cume crite disebalik sumenye korg xtawu the full story..aku simpan sume sendiri n aku perlukan mase utk sume ni..don worry coz i will be back later...

Klu Raye nnti nak dtg umah jgnla segan2 silu kawan2 ku..aku tggu korg k...Bulan Ramadhan ni kire tem aku diam n ambik mase wat ape yg patut..aku xde mrh ngn korg2 sume kwn2 yg byk support aku...

Aku cmni coz aku xnk korg simpati ngn aku..Aku nk bangun diri aku..dont worry..but siyes aku still tggu da answer dr die...hopefully...pade korg sume tayahlah pk psl dis story..bia aku yg pk n setel k...

oklah kwn2..aku kt sini sihat..n berat pun da naik..jgn riso lah...ape2 pun cayalahhhhhhhhhhhh nanie...

~Nanie~