Thursday, May 21, 2009

Sad ++ Happy...

Askm n olaa...

Ape yek nk dkongsi lagi..Cam lost idea lak..heh but aku cm bese nk share2 gmbo2 jek la..

Ni gambo aku g fun fair ngn mmbe2 kt Samarahan..Mmg bosan gile fun fair nye coz sikit jek pemainann nye..

Walopon bosan2 aku naik gak pmainan yg de..n aku msuk funfair tu pon 2 kali coz xde mnde lain da yg nk ilangkan bosan..Jom jom tgk gmbo...


Aku n eis..nek mende neh..cam kapal2 ckit rsenye..lgsung x mencabar..huhuhuhu :P








Ni gmbo kitorg bertiga, Yati aku n Eis..Lina da balikkk xdpt la nk join kitorg...huehue...



Okek seterusnye ape yg sedeh lak..
14.5 adlah besday someone yg aku syg..aiseh..satg de la ckp aku jiwang..peduli ape..sume mnusia de perasaan maa..hehe..
Sedey sbb xdpt wish,xdpt celebrate but aku try clbrate ngn mmbe aku sdri2..xkisah la..
Malam tu aku celebrate ngn beli 2 donut beso tu utk gntikan kek..huehue..xde bajet katekan..
Then ngn masak steam boat sdri..sedey weh tem msk2 tu..nk kasi org tu mkn but xde kt cni so aku la mkn ngn mmbe lain..


Ni la yg dpt disediakan mlm tu.. :(


Besday org len tapi aku yg tiup lilin..eheh..skali skala apa slhnye kan..:P





K la.itu aje la aku nk kongsi utk kali ni..Aku skg ngh wat intersesi so hope aku abeh sumenye x lame g..Aminnn..
~Nani3~

Monday, May 11, 2009

Happy Birthday

Salam..

For the first time, i wrote here for him...

A special wishes ::: HAPPY BIRTHDAY TO YOU ~ Sweet 24 ~ ::: 14 May 2009

Sowi xde hadiah..just leh sent kad jek..Moge eppi kat sane,sehat sllu, ok2 aje...no probs at ol n wish god bless u...

Nanie wish awal kt cni coz i don noe how??? n question mark again...


~ Nani3 ~

Sunday, May 10, 2009

Pengembaraanku

Askm n olaaa....back to this lovely blog.heh :)

Okeh final exam for dis sem pon da abeh..Hopefully ape yg di harap dimakbulkan..

Pas je abeh final exm..Biase la aku n de geng wat rancangan nk release tensen masing..Tp aku just kuar ngn Yati jek..

Tem kuar mmg totally no idea..xde arah tujuan n xde money gak wat kn plan neh t'gendela sket. Aku ngn beraninye ngn Yati g ke Serian nun jauh gak la atas dr Samarahan..Agak pedalaman, tuk cari JONG CROCODILE..Tmn Boye le, dgn harapan dpt beramah mesre ngn boye2 d tmn tu..Bile da jauh pjlnan tu n smpai gak kt tmpt nye TAPI kitorg xmsuk coz entrance msuk RM16 rgt, Aku lak just prepare RM50 skli wet mnyk n kete..So ngn selamber start kete n blah dr Tmn Boye tu.

Drive pnye drive at last jpe 1 sign board tnjuk BIDAYUH LONG HOUSE ( 16 KM ) . Dgn berani skali g aku msuk jln tu but korg tawu sgt la menyeramkan..Laluannye tepi kaki bukit dikelilingi hutan n yang ade just aku n Yati..Minyak lak isi RM10..tgh2 utan mne nk cr minyak..jln pnye jln smpai aku pon rse da lebey 16 km xjpe2 signboard ke Long house tu..

Then truskn pjlnan smpaila ke 1 kedai runcit neh..Tnye le org ctu..Die pon xbrpe pasti Long House tu but die kate " u lalu terus nt u tnya org, nnt nk dekat smpai ade la sign board"..BUT aku truskn jln n x jmpe2 signboard pon but jmpe smpang..aku men redah la..aku xtaw da bape dlm kitorg jln tu..

Tgk org2 situ cm pelik2 jek n kitorg lalu tol2 kaki bukit n bukit tu agak la seram rupenye..cam gua2 ckit surface die..Dlm sejam pastu kot kitorg tkejut..aiseh tkejut lak sbb just jmpe CHURCH n rupenye aku da msuk pekampungan kaum Bidayuh or Iban aku xpasti..Major nye Non Muslim coz dr segi umhnye da dpt agak..

Ape jd eh pastu..Ade 1 lori lalu sblh kete kitorg ngn laju nye n then ilng sekelip mate coz tgk kt side miror da xde.Bunyi nye nyaring kt tinge..Aku da dup dap tatau la kt yati but aku suh die anto msg kt sape2 if in case of kitorg x blik or sesat cari kitorg kat area2 long house..Jln die simpang siur cm ular tu wat kn aku nk tmuntah..ampeh saat2 gtu la nk jd..

Tp aku kuatkn smngt..aisey cm ngeri lak kn..nk cr jln utk pth blik tapi akhirnye jpe 1 sign board yg menunjukkan 1 kawasan pelacongan 28 KM lg.Aku agak long house tu pon kat ctu..xde mkne aku nk teruskn.yg aku da jln pon da xtaw brape kilometer,neh nk masuk lagi 28 km..uishhh idakkk laaa...Jlnnye agak smpitla..ngn xde orgnye..aku tkut but nape la aku brni sgt..mgkin tensen xhenggat..aku pon mek jln utk pth blik...after ptah blik tu aku mmg da doa dlm hati hopefully minyak kete still ckup n aku ttp air cond..hehehe utk elakkan kete tbnti..

Bile da jmpe pekan n kete2 lain dijalan bru la aku rse cm da jmpe dunia aku..Td aku xtaw ade kt dunia mne..Hidup sunyi sepi..Bteman ngn hutan n bukit...Rmh agak jauh2 antara 1 same lain..huh wat aku t'pk mmg dunia aku bukan disini..aku xbleh idop dlm kesunyian..uiyo ayat jiwang neh :)

Then baru la aku realize yg sbnrnye mmg ade kehidupan yg lom membangun x same yg penah aku rse selame hidup neh..Duk kt bandar ( bndar ke )..traffic jem..mudah nk kemane2..Lain dgn org duk kt kaw. pdlmn..skolah nye..facilities nye agak kureng..Ni berdasarkn tinjauan aku smlm..

Itu la first n last aku wat keje gile kt tmpat org..Masuk kwsn yg aku xpnh msuk sesuke hati..Aku takkan wat lagi..Siyes aku seram smpai skg coz bayangan bukit tu sentiase dlm pale otak aku..Alhamdulillah aku selamat smapai kat UITM ku semula..

oke tq for da readers..

Daaaaa

~Nani3~