Monday, March 23, 2009

Songs Of Ma Life...

Tak ku duga, jatuh cinta lagi bersamamu. Harapan cinta antara kita layu dihujung mekar, umpama mimpi dalam mimpi.

Ku merindu kau yang ku panggil sayang tercipta untukku, sebelum cahaya indah lelapku. Hanya padamu asyik ku seru, sayang sayang jangan pisahkan cinta kau atau aku.

Tak tercapai akalmu, sembunyi seribu bayangan cinta tiga segi, aku dia dan kamu. Warkah berlagu pilu laguku untukmu.

Aku masih setia, gantung dedebu cinta dunia batinku. Kerna terpaksa, aku takkan bersuara. Rela luka dilukai, keliru antara hujan dan air mata. Salam untuk kekasih, aku sayang padamu. Permaisuri teringin bertakhta di hati.

Pintaku yang terakhir, jangan menangis sayang bila aku sudah tiada. Ketahuan, pulangkan baldu biru dan sandarkan pada kenangan.

Salam terakhir sayang, thank you for the music.

Tuesday, March 17, 2009

Keputusan telah dibuat...

Salam...

Selame 3 tahun aku join Kpa3 ( Kelab Pertahanan Awam ) Uitm Swk byk da pengalaman pahit n manis aku dapat..Memang de time rase sgt tensen bile kne mrh n ade time rse sgt enjoy dgn aktiviti2 yg dorg wat..

At last aku pon jd gak AJK dlm KPA3..Mule sbg ajk biase n last aku dilantik jadi Naib Pengerusi Pertahanan Awam Uitm Swk n my fren LINA sbg Setiusaha...

Byk aktiviti yg telah kami rancang dan ade yg jd n ade yg xjadi..Tapi semester ni kami ambik keputusan yg xpenah dibuat ajk sebelum2 ni..LETAK JAWATAN...

Alasannya mudah coz aku n Lina xdpt lagi bg komitmen dlm Kelab ni n masalah dalaman kelab yang wat aku mcm nak mrh jek all da time but aku still taw nak control cane...

Aku gak didesak utk hantar surat resign neh coz mgkin die xpuas ati coz aku diam jek ape yg die ckp...Silent not means acceptance kan bg yg blaja LAW...so aku xaccept cara die arah aku dgn care yg aku rase biadap...

So aku ambik keputusan tarik diri melalui Penasihat Kelab sendiri..ni jln terbaik utk aku dari aku jumpe kamu whai presiden n who knows aku ilang sabo ker..so baik aku elak..

Dis is my resignation letter..Hope keje kamu lagi bertambah senang kan.???? Maaf salah silap aku...N hope aku xjumpe kamu...


~ Nani3~

Thursday, March 12, 2009

IQ, EQ & SQ

Askmmm.. kembali lagi gue...

Korg mesti pernah dgr IQ kan?? But org xpenah nak tekankan sgt pasal EQ n SQ...maksud bende neh ape : IQ is the Intelligence Quality you have, EQ is the Emotional Quality,
SQ is the Social Quality...

Nape eh aku nk cite sal bnde neh..Kebetulan ritu tem kelas..lecture aku bg ceramah free sal mende neh...so cam menarik jek nak selongkar psl ni...

Dari dlu org kite asek tekan kan psl IQ..kite kne jd pandai..kene pintar n cerdik..Yes mmg tu perlu but If just IQ x ckup..Nape??? If EQ kite kurang ni la jdnye gejale tensen xkene gaye..Konon ar ble frust .. aDE antara kite mek jln mudah..p kt jmbatan n terjun..org kate ape..Terjunan Cinta...huihui..aku takut gak la coz EQ aku agak rendah..mne la taw kan..hurmmm moga2 d jauhkan...

Then pasal SQ lak..ni ar hubungan kite ngn manusia or sesape jek..If kite neh xpndai bersosial n keje nye nak sakitkan hati org or rendah kan org...mknenye SQ kite rendah,,nak idup dlm masyarakat susah cmni...Susah nak maju gak la coz mgkin ble SQ rendah kejenye nak menjatuhkan org jek..

So kite pk2 kan la eh...mane yg terbaikkan kite n cube manfaatkan IQ,EQ n SQ yg Tuhan kurniakan pade kite...SELAMAT BERJAYE...

P/S : Nani igt tuh ;p

~Nani3~