Saturday, January 10, 2009

Just to share...

Salam once again...

Kongsi lagi cite2 aku ni yerk pade yg sudi bace ma blog...Ape gmbo kt bwh ni yek..ni la gambo umh atok aku..nmpk cam sian kan..umah atok aku 2 tgkt tp tgkt ats dah x digunekn berthun2 da..umh bwh jek kitorg gune..iyela tgl atok n nenek aku jek kt kampung so xde spe nk tgk2 kan umah bhgn atas neh...

Tem cuti raye aji, aku n adik smpat blik utk kemas di bhgian ats neh..da mcm umah terbiar hah..ni pic tem mule2 aku naik..
cam nak roboh jek...hopefully still kukuh la...

Siling lame...playwood je pon..da di mkn anai2 rasenye..hmm
Then after kms2 umah ni still okay sbnrnye..bknla utk jdkn stor jek..cume xde org nk maintance kn umh ni jek..syg seribu kali sayangla...


Kan da mcm kms ckit...Ni gmbo tem tgh kemas2 la..poyo jek kan..hehe p


ni Adik ku ayenn..die pon tulun2 gak..klu x kene mrh r ngn senior 2 org neh..


Nape yek aku nk cite psl umh ni kan..Sbnrnye atok aku baru je meninggal tanggal 2 Januari 2009 bersamaan hari Jumaat..Aku hope sgt rmh ni x jd usang..Sedih aku ble die da xde dlm mase yang aku sndiri xdpt trime..
Tapi apekan daye kite manusia..takdir tuhan da ditentukan..semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang beriman...Al- Fatihah.. Haji Abd. Kadir b Haji Hamzah ( 1929 - 2009 )
~nani3~

7 comments:

Elina07 said...

Sabar la ek nani..yg idup pasti akan mati.aku paham prasan ko,sbb satu2nya atuk aku pn meninggal da.sedey gak la...tp da mcm tu la ketentuan-Nya..em,aku harap ko ni sbg pelapis preserve la the value of da house..sbb umah atuk aku yg minangkabau tu da d robohkan..oleh org yg bodoh otaknye..hahaha..

manje said...

tol tu nani..sabar eyh...atok aku pon due2 dh tade tau..huhuhu...

rajin korang kms umah tu eyh..

huhuhuhu

nani3 said...

umh tu bhgn ats tu yg asal..tu yg syg...yg bwh kire bru la gak... at tu sejak zamn mak aku tecik2 lg...

eistrada said...

wow..cucu terbaek ni

UROI said...

huhu..byk nye dugaan..
hope tabah sll yerk cik nanie..

slama aku idop ni, aku xpenah lg kehilangan org yg agak rapat@ rapat dgn aku.. xtau la nk kate..
erm.. klu jd kt aku pn mst sedih..

xpe2..nanie power puff gurl!!
hehehe

Anonymous said...

arwah atuk aku meninggal kene bunuh..lagi lew sedey cumanya..dah takdri..terima je la hakikat dan rehda..bahawa ajal maut tak pernah kenal waktu keadaan dan apa cara sekali pun,,,apa pun..panjatkan doa..sedekah kan fatihah..tat the great point...adios kelututusssss

kak anne said...

huhuhu.......kesian la............
umah........tu dh okey sbnr nye......
tp nani saje je tu.hahahaha