Saturday, January 31, 2009

Aku Tension...

Salam...

Napela camni kan..Nape la nasib kdg2 x mnyebelahi aku..Adess xpe lah but mende2 sikit2 wat aku tensen ya amat...akunye result the past 2 sem sgt la teruk yg aku pon xsangka n au xdpt sgt trime my result..Silap aku sendiri lah kan..Mungkin byk main2 sgt n bz sgt..

Aku taw aku de pegang jawatan yg kire berat gak utk aku dalam Kelab Pertahanan Awam (uitm swk )n sem 4 gak aku n membe len jadi Pembantu Majlis Perwakilan Pelajar (PMPP) n during dat time, bleh kate every nite de meeting n mgkin silap aku sndiri xpndai manage time n wat aku lupe sekejap bout my stdy...

Skrg neh aku de carry 2 paper yg aku failed..ulang skali lagi FAILED...huh ni wat brtmbh berat sbnrnye utk aku coz ye lah ni kononnye last sem aku kat Uitm Swk but aku da xpasti same de aku dapat abehkan sume dalam sem ni coz trlalu brtlah..

Then bout my Kelab P.Awam..aku sygla dis persatuan coz da lame aku dlm ni kn...da 3 thn ngn KPA but skg neh aku sgt tensen smpai meeting pon kdg2 aku elak..Bkn niat nak elak but i have to coz aku xnk pk bnde lain selain stdy aku n abehkan dis sem..Aku taw my late presiden n new presiden agak bengang maybe ngn aku but u guys im so so so sorry coz aku xleh nak libat lg..aku trime pe je kutukan or ape2 jelah coz aku da wat keje aku selame ni n aku xpnh lpas tgn dlm KPA..Just continue ape yg da kite usahakan selama ni hopefully...

Aku gak terpaksa extend balik 1 month lewat dr sume mmbe2 aku coz aku kene ambik intersesi utk 1 sbject yg aku carry..Sedey gile beb coz aku xtaw cane nk duk swk without my dearest frenzy..Sume ni wat aku rase sgtlah beban pale otak..Aku xnk intersesi but cane silap aku dr awal..TQ for sape2 yg support but hmmm i really don noe..

Tp tenkiu utk my mum yg sgtlah syg kat aku..hehehe..My mum bwk 1 family datang cni after aku intersesi..sume datang n tiket pon da beli n aku rase ni la akunye strenght skrg..thanks a lot..really love u all...

Nanie...

u have to be strong..Chaiyok chaiyok..u can do itttttttttttttttttttt....

~ nani3 ~

SICK N STEADY

Tired of love,
Tired of pain,
Tears drop like a heavy rain,
Could not stop coz this is the fate.

Waiting is painful
Teach me to be strong
So i can stand by myself
And smile to the world
Likes nothing can bother me

Love cannot be treasure of
Anyone can fell into
Even only for a seconds,minutes an hours

Sick of love...
Only you have the answer
Is it a dream or reality
Then strive for your love

Yes I will ...


written by,
~~Nani3~~

Thursday, January 29, 2009

love story...

Elooww.jum nyanyi same2 lagu neh..1 2 3 mule...


We were both young, when I first saw you.
I close my eyes and the flashback starts–
I’m standing there, on a balcony in summer air.

I see the lights; see the party, the ball gowns.
I see you make your way through the crowd–
I say hello, little did I know…

That you were Romeo, you were throwing pebbles–
And my daddy said “stay away from Juliet”–
And I was crying on the staircase–
begging you please don't go…
And I said…

Romeo take me somewhere, we can be alone.
I'll be waiting; all there’s left to do is run.
You’ll be the prince and I’ll be the princess,
It’s a love story, baby, just say yes.

So I sneak out to the garden to see you.
We keep quiet, because we're dead if they knew–
So close your eyes…just keep this down for a little while.
Oh, Ohhh.

Cause you were Romeo – I was a scarlet letter,
And my daddy said “stay away from Juliet” –
but you were everything to me–
I was begging you, please don't go–
And I said…

Romeo take me somewhere, we can be alone.
I’ll be waiting; all there’s left to do is run.
You’ll be the prince and I’ll be the princess.
It’s a love story, baby, just say yes–

Romeo save me, they’re trying to tell me how to feel.
This love is difficult, but it’s real.
Don’t be afraid, we’ll make it out of this mess.
It’s a love story, baby, just say yes.
Oh, Ohhh.

I got tired of waiting.
Wondering if you were ever coming around.
My faith in you was fading–
When I met you on the outskirts of town.
And I said…

Romeo save me, I’ve been feeling so alone.
I keep waiting, for you but you never come.
Is this in my head, I don't know what to think–
He kneels to the ground and pulled out a ring and said…

Marry me Juliet, you'll never have to be alone.
I love you, and that’s all I really know.
I talked to your dad–go pick a white dress
It’s a love story, baby just say…yes.
Oh, Ohhh, Oh, Oh, Ohhh.

We were both young when I first saw you.

Wednesday, January 21, 2009

Cuti Sem...

Assalamualaikum... ;)

Ape cite cuti kali ni ye...hepi n xhepi sume ade...seribu mcm bende plak nk kene pk tem cuti2..


Start jek cuti,hepi la jpe family sume..Then de gak kuar ngn org yg da lame aku xjmpe..hepi gak la evn sekejap jek..P mne erk..smpt p T.Square, Ptjaya n jln2 kt P.Dickson..de gak la p tgk die karoke ngn sorg g mmbe..ok enjoy gak at dat time...

Da ble tbe raye aji, ape lg blk kampung nun jauh di Kedah..jmpela sanak sedare n my sis yg tersyg..akibat byknye kenduri n asek mkn daging jek..aku hah kene la serangan sakit pale n demam...so jgn mkn berlebey2...huhuhu..lupe lak nk gtaw..berat pon btmbah..xbest tol... ;p

Da alang2 blk kedah, aku sempat gak p Danok,Thailand..Danok je la yg dekat ngn smpadan..uish ni xbley bla..msuk cm gitu jek..ngn xde passport..men agkt tgn jek..ekekeke..Bahye taw..kitorg bli pun rushing2..nk tawar pn tkut2..dlm tkut2 aku smpat gak sambar 3 helai bju n 1 jeans..oleh krn siam,phm2 jek la murah..aku abeh sume ni dlm RM 100 jek..mne nk dpt..



Ble da dtg siam neh..peberet aku Pulut Ayam n masakan thailand sure xlepas..p la mkn kt 1 restoran ni..tgh duk tunggu dorg siap2 mkn ni..tibe2 de sorg laki lari kt lorong dpn ngn restoran ni..Then tibe2 polis anti rusuhan kepong area kedai2 ctu..mak aku pon bgn p tnye org kdai mkn tu nape..rupenye ad sorg anti kerajaan lari area2 ctu..
Kitorg ni ngn mkn pun cpt2 lum abeh pn..lari p amek kete n blah dr ctu..kedai2 yg kami duk soping td pon da diarah tutup..huh..ble da masuk smpadan malaysia..bru ar rse slmat.
Itu tem awl2 cuti..ble da akhir2 cuti lak aku sempat skali lg blik kampung..ape lg lawat adik le kt matrik kdh n atok aku..tem kali ni..smpat gak g area2 smpadan thailand..tp bkn danok..Padang Besar, Perlis..tmpat kelahiran ku..p soping2 kt ctu best gak..tp duit aku da abeh selame cuti ni around RM 500..jd xde da nk korek mne sbb cuti kn..xbest r tem neh..

Pe jek erk aku bli..just keychain tuk membe2 aku..sape2 yg nk bli brg murah2 ,wah best ni kt Padang Besar..rambang mate...mkn pon not bad kt ctu..aku cam bese r, pulut ayam n mskn thai..best2.. ;p
Baki cuti sem aku di abehkan bsame mmber aku..banyak mission kitorg yg dirancang xbejaye..nnt aku nak list kn mission 2008 yg xbjaye...
ok..chow chin chow....


~ Nani3 ~

Saturday, January 10, 2009

Just to share...

Salam once again...

Kongsi lagi cite2 aku ni yerk pade yg sudi bace ma blog...Ape gmbo kt bwh ni yek..ni la gambo umh atok aku..nmpk cam sian kan..umah atok aku 2 tgkt tp tgkt ats dah x digunekn berthun2 da..umh bwh jek kitorg gune..iyela tgl atok n nenek aku jek kt kampung so xde spe nk tgk2 kan umah bhgn atas neh...

Tem cuti raye aji, aku n adik smpat blik utk kemas di bhgian ats neh..da mcm umah terbiar hah..ni pic tem mule2 aku naik..
cam nak roboh jek...hopefully still kukuh la...

Siling lame...playwood je pon..da di mkn anai2 rasenye..hmm
Then after kms2 umah ni still okay sbnrnye..bknla utk jdkn stor jek..cume xde org nk maintance kn umh ni jek..syg seribu kali sayangla...


Kan da mcm kms ckit...Ni gmbo tem tgh kemas2 la..poyo jek kan..hehe p


ni Adik ku ayenn..die pon tulun2 gak..klu x kene mrh r ngn senior 2 org neh..


Nape yek aku nk cite psl umh ni kan..Sbnrnye atok aku baru je meninggal tanggal 2 Januari 2009 bersamaan hari Jumaat..Aku hope sgt rmh ni x jd usang..Sedih aku ble die da xde dlm mase yang aku sndiri xdpt trime..
Tapi apekan daye kite manusia..takdir tuhan da ditentukan..semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang beriman...Al- Fatihah.. Haji Abd. Kadir b Haji Hamzah ( 1929 - 2009 )
~nani3~