Thursday, December 31, 2009

Monday, December 28, 2009

The Truth from Nanie

The truth never lying
The truth is so painful
The truth is unspoken
The truth is full of tears

Is it true that you love me?
Is it true that you care for me?
Is it true i'm in your heart?
Is it true i'm already losing you?

To be true that I love u so much
To be true that you are here in my heart
To be true that i'm thinking of you for almost time
To be true that i miss you damn much

Never ever break my heart
Never ever give ur sweet talk
Never ever put me in dilemma
Never ever call me " sayang "
Never ever tell me that you miss me
Never ever tell me that you love me

If i'm actually only a tearsheet
If i'm actually only a puppet
If i'm only a rubbish
If i'm only a stone stepped
If i'm not really in your heart

Coz it is so so so hard for me to forget you...

p/s : walopon b.inggeris ku berterabur..ape ku kisah..hehek..ni pon aku wt da lame..suatu mase bila idea datang x hengat..jiwang kan... :)

Nukilan...

Salam...

Mungkin pada yg kenal ngn aku, tau yg aku mnt mnulis sajak n cite2 ampeh kdg... Ade dulu penah aku wt poem n sajak then aku wat kat 1 blog yg xpnh org taw..then aku dlete...hahaha..

Rupenye nukilan aku pada masa tu..mmg mnunjukan apa yg akan trjadi pada aku..so aku igt nk smpan di sini..okeh.. jum2 tgk pe yg de..walopon xla pndai mne..buley la takat layan jiwa sdri..

~Nanie~

Wednesday, December 23, 2009

Degree for me??

Salam..

Setelah lebih kurang 1 sem aku bercuti n after tolak tawaran Bac. In Accountancy Uitm Kelantan.. Aku apply semula degree n tuka course..Alhamdulilah dapat gak akhirnya aku smbung..jeng jeng..xla sejauh sarawak..walopon jauh gak la..

So hopefully degree ni x jd cam aku diploma..byk main smpai result gtu2 jek..harap2 gak la sume yg penah blaku time diploma dlu x brlaku lagi..xnk dah la repeat paper if leh...bazir mase jek..

Degree wait for me...yeahhhhhhhhhhh..walopon mls gile ar nk stdy lik..otak pon cm beku..cane cane..tolong la..nak mule stdy aftr dah benti ni yg payah...

Sape2 de tips tolong eh kasi kt aku..segale persiapan ke uitm pon aku wat ala kadar jek..xla semangat cam dolu2..sbb pas ni tayah fly2 lagi..klu x da lame packing2 brg segale..

Enjoy jek degree pasni..harap gak xjmpe akaun..yeahhhhh... :P

~Nani3~

Wednesday, December 16, 2009

Heartxxx

Salam..

Bila suara hati berkata, aku terpaksa luahkan disini...

Hati ku tertutup kah? Payah lupa all da bad memories before... Pengalaman mmg betul2 mengajar tanpa kita sedari..

Tapi, bila hati aku mcm tidak berperasaan..Aku jadi seorang yg kdg2 kejam..payah aku nk faham hati org lg walaupun dulu aku sgt n cuba memahami..

Im so so sorry, for my friends yg laki2 ,yg cube mgkin nk isi ruang aku...no! for this time coz all da troubles make me someone new..

Even if i said " plzz jgn ayat2 aku " bkn aku perasan or ape, tp aku cube sedaye upaye elak utk berada di alam tu lagi..

So now im movin' on...I will try da best to accept anyone 1 day..if u r really2 for me..plzz give me a space and a little bit longer time..

Nanie and intan is 2 different character but we're same.. aku akan cuba jadi diriku... ape yg salah aku akan cube baiki..hopefully..

Dats all ma feeling tonite..memories make me cry..ahakkkssss :)

~Nanie~

Sunday, December 6, 2009

Balik Kampung

Askm..

Setelah hmpir setahun aku xblik kg since arwah atok aku meninggal..raya aji aritu aku balik coz my cousin 2 org kawen..so kenduri lg ar.. penat tu mmg x terkate coz jrg2 wat majlis kenduri..so bile tibe mase nk knduri, of course keje tu tsgtlah byk...

Ni ade beberape gmbo aku attach kan sbg kngan aku di kampung..persediaan knduri gak senonye for ma future..ahaksss ;p



Aku ar neh.. isk2 ape nk jdi neh..




my lil cousin..suke ye dik pose2 manje gituu ..awwwww :P


ni 2 pengatin kecik..sorg aku make up kn n sorg lg nabila..kitorg jd mak andam for dak2 neh...



ni lak segale persiapan menjelang mjlis..klu kat belah bandar senang jek..catering sume..tp kt kg. klu leh sume nk wt sdri...


lembu yg dah dilapah..:P.. tu leh msuk lam tulang die tuh..cam terowong..ekekkeke :)

inai pon kitorg jge..dak2 beratur jek nk pakai inai..lebey dr pengantin..uwaaaa :)

wat munge telur neh...byk g gmbo klu nk msukkan..tp nnt aku upload lg..ehehe

okek...ramai gak tnye aku bile lg..mmg gile..aku xmau pk pon bab kawen wt mse neh...ahakksss..

ukey salamm

~Nanie~



Thursday, November 26, 2009

Aktiviti harini 26.11.09

Salam..

Harini aku, Nana n Nabila bangun awal sgt..semangat masing2 nak joging pagi..sllunye aku jog petang..tp kali ni saje tuko time..Hari first start neh, kitorg mule dengan jalan satu kuarters Klia..Akunye aim nak kurus kan badan supaye aku dapat pakai balik jeans yang prnah aku bli n pakai time aku stdy kat swk...tem tu kurus arr..

Sedar2 jek da xdapat pakai jeans tu after balik semenanjung..nampak sangat la bertambah2 lemak... K cite lik pasal jog neh..xde la ape menarik sgt, cume penat sket lah..da lame x jog jauh2 ni...

After 1 km lebey jln ..kitorg 3 benti beli kuih donat...nk wat bekalan tem joging..tibe2, kitorg kene tahan dengan sorg akak neh..die dari indonesia..aku pon xfhm cane leh sesat kat kuarters... Die tanye " dekat ka mau jln kaki pegi airport sana "...

Gile gak la nk jln kaki..igt dekat ke..Rupenye die nak p tempat bas..bukan le airport..Sambil nangis die kasi alamat adik die yg die nak cari...Aku punye le yo yo oo bace..ade perkataan " Beruas, Ipoh".. mmg gile nak p ipoh just ade alamat tu...

Yang si Nabila neh taw nak marah jek, tambah Nana blur tambah la aku..lg lg blurrrrr... Then, suh nana cr no teksi..nak kasi c akak neh..tp die layan perasaan..nagis n nagis..xpe lah gune jek kredit aku tepon uncle teksi.. dah la akak neh xfhm bhse..lain dtnye lain yg d jawab..mule2 tensen gak kitorg...

Tem dok tunggu teksi lak, die nak suh kitorg g topup, siap bg hp kat aku neh..gile caye kat aku..hahaha..seb bek jmpe ngn aku..klu org len mmg da kene kebas la..duit + hp.. die siap nak bg kitorg 10000..tp rupiah la..xkisah la..xnk pon..

Bile uncle teksi da dtg..kitorg suh uncle anto g semban,terminal 1 0r 2..suh die bli tiket g beruas..Skg ni aku xtaw la ape jd kat die..aku harap die slamat la smpai n jmpe adik die yg sakit tu...Sian gak walopon die bukan org malaysia..tp sian ar..cane la leh silap tempat neh..hmmmm...

Ni la kisah yg jd time kami jogging.selingan jek.. :) penat juge rupenye skali jln jauh..pas ni klu xde pape tiap2 ari nk jog..my target ..nak pakai jeans tu balik...

~ Nani3~

Friday, November 13, 2009

Assalamualaikum...

lame lak x post mende bukan2 hehe.. :) arini de idea nak upload gmbo yg nth hape2...jum jum tgk pape :) Barang2 neh ade sejarah tersendiri..Jumpe tem kemas2 bilik..yelah nk asingkan mne yg nak simpan n nk buang..kan ke nk pndah...


ok ni frame gmbo..nmpk pon antik..ni la frame yg 1st aku wat..tem blajo k.hidup mase skolah rndah..so aku still simpan sbb pnat woo ptong2 kayu n paku segale..ni lah hasil kerja mase aku skolah rendah...




Koleksi jam neh plak..tem2 aku cinte monyet kat skolah dulu... yang biru tu aku bli utk ex aku..kumpul wet anugerah ape sume nk bli..last2 da break die kasi lik..aku lak lupe pulang jam yg die kasi.. yg itam n leb tu ahh..pasni x taw nk smpn ne..dah rosakkkk sume neh..



Koleksi sim kad yg penah aku pakai..aku agak ade lg..tp yg ni jek aku simpan kotak2 nye..kenangan..yang biru celcom tu baru..sim nye lom kuar g..ehekss..tu line..payah sket..nt over bajet :P sume no la aku pnh gune kecuali line2 baru..so sape xdpt kontek tu kirenye aku tuko no..


okek..ni plak la purse2 yg penah aku gune..hanco sumenye..yelah bli bkn yg ori..harap leh simpan wet yg xsebape neh jek..eheh..tp aku baru buang td..da xde fungsi katekan...


Tag name ni plak kite yg pling oldies..yang 1 tem citrawarna kedah..pancaragam tem tu... n tgh tu tag pengawas pusat sumber.. n oren tu ajk sukan daerah..psl jd ajk jek aku gado ngn ex aku..cm ape jek..hahaha :)

Natang itam neh yang agak burok neh lah mouthpeach ke ape namenye..utk tiup2 tu..letak kat my pianica ler utk memudahkan pianica tu ditiup..aku gune ni gak tem dlm pancaragam skdwk..


Last brg yg aku jmpe neh ialah bju ex aku..mid valley nye org..ekekekeke...ntah cmne tersesat 1 bju neh..brg2 len aku pulang kn.. :) bju ni aku mek lipat cmni..aku jmpe td pon cmni..dlm plastik yg same..so mknenye..aku xpnah usik.. :P bukan x hargai tp ni cite lame xyah dikenang..so nnt aku derma je la kat sape2..

okek itu jek koleksi2 lame n sejarah2 nye..
tata jumpe lg d lain rancangan....

~nanie~

Thursday, October 29, 2009

Tuesday, October 20, 2009

Nape aku cmni...

Salam to ma heart..

nape aku cmni..tiap hari aku nagis..utk ape..aku pon xtaw.. bnde kecik pon aku nangis..padanla aku kene tuko name tem kecik2..

Keyboard organ aku rosak..aku ngis 1 mlm sbb xtahan brg kesayangan aku rosak di pijak leh adik aku..xpelah nak wat cmne..

idup aku sunyi..xde org ambik taw...kene tinggal ade lah..ni aku nagis bertahun2 pon xkan abeh..so ignore jek..

Aku xde keje n mgkin watkan parents aku rase aku beban sket..aku tolak keje n interview coz aku x bersedia..aku ade msalah dlman diri aku sdri yg aku kne atasi dulu...payah payah..

aku gak tolak tawaran degree aku kat uitm Kelantan dgn alasan aku xske dah nk blajo akaun..padahal aku takut sgt..aku kantoi tem bljo coz of otak mereng aku..

Dengan ayat mudah..sume bnde yg ptutnye baik utk aku..aku tolak..ape nk jadi yekk..

im so sorry to mak n ayah coz mgkin wat keputusan salah, but mgkin 1 day akak akan tunaikan segala impian both of u..mungkin my diploma teruk even dah capai 3point.. i noe my mum a bit disappointed wif me..sbb ape aku dah kantoikan 2 paper..but waittttttt...i will be backkkkkkkkkkkk

arini konon nak lari jauh sgt..tp wet lam bank xsmpai seratus..ekekek..so satg aku balik..

~intan~

Sunday, October 11, 2009

Cite2

Salam..

Hmm da lame rasenye x reke2 cipte n kasi org bace ne..Aku de cipte 1 cite, tp just brbentuk puisi/sajak coz aku mls nk create cite cm novel sbb ambik mse yg lame..

Nak dijadikan cite, 1 day ni aku taleh tido n tibe2 name ni wujud..even aku taw name ni pnh wujud kt mne2 crite melayu or indonesia..Aku xpasti...but name ni tol2 menghantui mlm2 hariku smpai kdg2 aku nangis x sedar..heh

Sapekah die just imaginasi aku dan tak terlibat pun dgn mne2 cite yg pnah ade or berlaku..ade persamaan tp jln crite hanye aku yg taw n mgkin 1 hari nanti aku wat full version..Skg neh cume draft jln crite/sinopsisnye aje..Bile dapat idea mlm tu..aku terus tulis KISAH KASANDRA...

Lagu pun aku de cipte but melody die aku xpasti tapi yang aku tawu..Melody die mesti sedap, sedih n seram..Bagi sape2 yang terer tolong aku yek..Aku xla kate nk byr tp just utk kepuasan aku..

Jum2 bace n komen

~ Nani3~

KISAH KASANDRA

KISAH 1

Hidup kecilnya penuh riang tawa kanak2
Tangisan hiba sumpahan namanya, penuh tanda tanya
Apakah tawa itu sementara
Apakah hiba itu sentiasa

Kasandra, Kasandra, Kasandra!
Jaguhan rupanya tercipta
Seni terlukis terpancar diwajahnya
Anugerah tak terhingga dari yang Kuasa

Perjalanan hidup itu penuh warna warni
Satu persatu didaki biarpun tak pasti
Kejayaan dan kegagalan itu sudah pasti
Semua itu Kasandra harungi

Cinta bagi Kasandra bawa ke mati
Biarpun hatinya dilukai
Mencari kebahagian yang tak dimiliki
Hanya menggapai bayang dan mimpi

KISAH 2

Ibu dan ayah amat memahami
Kasandra sangat disayangi
Walau salah silap tetap dimaafi
Biarpun ia beribu kali

Niat Kasandra ingin membuat jasa
Kejayaan demi kajayaan membawa gembira
Ibu dan ayah bersyukur tak terhingga
Memiliki permata hati seperti Kasandra

Pendakian gunung kejayaan diteruskan
Tiba dipuncak, mulai goyah
Takut mula menguasai segenap dirinya
Akhirnya jatuh tersungkur jua

Kasandra, Kasandra, Kasandra
Laungan nama tak membawa apa
Tak mampu bangun walau tak cedera
Semangatnya lumpuh dibinasa minda

KISAH 3

Kenapa Kasandra? Kenapa lemah?
Jawapannya tidak terluah
Musnah hidupnya kerana cinta, cinta dan cinta
Rupanya masa sudah jauh meninggalkkannya

Bangun Kasandra ! Bangun !
Terdengar suara ibu, ayah serta taulan
Namun tidurnya lena sekali
Sehingga sukar dimengerti, alam apakah ini

Mana semua orang tinggalkanku?
Gelap gelita sudah duniaku
Tangis lagi mengiringi pemergian ini
Kini Kasandra bersendiri di alam abadi

Bangun Kasandra berjalan lagi
Mencari wajah-wajah yang disayangi
Melihat dari jauh kebahagiaan yang tak dimiliki
Tersenyum sendiri walau air mata membasahi pipi

KISAH 4

Berlainan dunia, jauh terpisah
Kesana kemari mencari diri
Sunyi sepi hidupnya resah
Mohon hidupnya diberi sekali lagi

Muncul dirinya tak disedari
Suara juga tidak didengari
Cuba mencari perhatian diri
Rupanya semua itu sia-sia sahaja

Ibu, ayah, ini Kasandra !
Kawan-kawanku ini Kasandra !
Gembiranya mereka, lupakah padaku ?
Adakah tangisan ketika itu tiada maknanya

Jasad dan roh bercerai sudah
Hatiku masih miliknya
Akhir hidupku kerana dia
Tiada lagi peluang kedua
Kasandra hilang lenyap didunia


wrote by,

NANIE@Intan

Monday, September 28, 2009

Selamat Hari Raye

Salam..


Selamat Hari Raye to olz my friends...Maaf segala slh silap ku selame ni..ok enjoy ur raye k..


~Nani3~

Friday, September 11, 2009

Something happen...

Salam...

Catatan jurnal idup ku for this week..

9.9.09 aritu..my mum terpakse masuk Hospital Putrajaya coz high blood pressure.. n simptom2 sakit jantung... Die sakit time dekat pejabat lagi maybe pasal tensen keje.. Bile di bawa ke Klinik KLIA n sebab tinggi sgt tekanan drh,dorg suh refer ke Putrajaya..

Dalam kul 11 mlm lebey2 ckit..Kitorg bergegas lah anto die g Hosp. Ptrajaya..Pagi dalam kul 5 lebey baru ok. da cek alhamdulialh xde skit jntg..Skrg da ok n sihat n leh g kje cm biase n marah2 cm biase..ehehehe.. luv u mom..

9.9.09 gak pd ptgnye...ayah ku plak dpt brite gmbire sket..aiseyhh ape yekk..naik pangkat sikit..alhamdulilah rezki bln ramadhan... cm xcaye le coz ayah kan cm xnk pgkt neh..huhu..hepi for dat..

Ape g yekk...owh psl umah baru..da dpt kunci..skrg tgh renovation sket..tmbh bilik n besar kan dapur...ujong thun ni bleh la pndah..sape nk tolong angkt brg dipersile kan..okek..




Ni bilik yg ditambah...utk mase dpn..ahaksss





ni plak dapur...

okek..itu aje for is time..
~Nanie~

Makan makan...

Jeng jeng ni pon aku hentam msk... Ikan siakap kukus limau..tol ke idak...hentam sajelahh...




Ni plak bubur lambuk..aku nye style lah.. :)


~Nani3~

Monday, September 7, 2009

Ramadhan

Salam...

Aiseh nk cite lah skrg ni..klu cite sal bulan pose ni kan...tingat aku kat sawak..yelah tem tu mkn pon xlalu... igt x, g tapau ayam penyek smpai 2 bungkus kn sorg..hoho..mmg besh lah tem tu..buke pon awal..skrg ahaha lambat seyhhh....

Bile duk umah ni aku byk masak lah utk family aku..n sahur sepanjang Ramadhan ni aku bangun n sedia mkanan n baru kejut sume org...mls tu mmg ade tp xpelah dorg sume bkeje..aku x kje so wat jek lah...

Banyak da juadah yg disediakan...boleh la dtrime... kan dulu aku penah de cite2 nk buka kedai mkn dengan korg sume..hehe.. ni pic juadah buka pose for today... Nasi Ayam jek pon...saje gedik2 hias ckit2...huhu... seb bek lah org umah aku xdelah demand sgt bulan pose ni..ape aku msk, dorg telan jek...

Selain msk ade lah gak g berbuka dekat luar.. aku lah jdi anak tunggal..yelah org len xde kt umh..if ade pon abg n adik..dorg mne nk ikut..so besh la gak..Pasar Ramadhan setakat ni aku de pegi gak tp xlah selalu...xsedap pon...

k lah kwn2..nanti aku citer sal aku g interview keje...cam ampeh...

~ Nanie~

Thursday, September 3, 2009

Sorry Geng...

Salam kwn2 ku...

Aku nak minta maaf kat kowg sume if aku diam kn diri.. xreply msg n x agkt kol ke...Byk sgt bnde nak difikirkan yg watkn pale otak serabut.. of coz sedey tu x leh nk elak for sape yg taw my story...xpelah nasib badan...

Aku diam neh bukan la aku wat mende bukan2 or ape..Aku cume perlukan ruang utk aku pk sume ni n setel.. hopefully i will get da answer dari dia...Mrh aku of coz ade la sket but alaaahh cm xknl aku mrh cmne..xde sape tkut.. :P

Hmm nape aku diam..klu korg tanye " Nani ko sehat? Ko o.k x?..."soalan simple gitu pon leh wat aku sedey..tapi xdelah org umah aku taw coz i hv to keep this secret coz byk lgi probs yg kene pk.. klu nak gile da lame aku gile coz mmg ar gile aku kene cmni sllu..

Xpelah but aku kne trime cume crite disebalik sumenye korg xtawu the full story..aku simpan sume sendiri n aku perlukan mase utk sume ni..don worry coz i will be back later...

Klu Raye nnti nak dtg umah jgnla segan2 silu kawan2 ku..aku tggu korg k...Bulan Ramadhan ni kire tem aku diam n ambik mase wat ape yg patut..aku xde mrh ngn korg2 sume kwn2 yg byk support aku...

Aku cmni coz aku xnk korg simpati ngn aku..Aku nk bangun diri aku..dont worry..but siyes aku still tggu da answer dr die...hopefully...pade korg sume tayahlah pk psl dis story..bia aku yg pk n setel k...

oklah kwn2..aku kt sini sihat..n berat pun da naik..jgn riso lah...ape2 pun cayalahhhhhhhhhhhh nanie...

~Nanie~

Sunday, August 16, 2009

Give me back..

frenz its hard for me now...
i dont noe who i am..
wht i hv done...

nape aku nape aku
:(

Thursday, August 6, 2009

Layann....

Elowww frenzy...jum jum tgk gmbo...


gambo my adik ler...g larian merdeka kat litar sepang...dapat no 4..oke le adik oi... xsia2 akak bawak geng korg..cayalahhh

ats ni gmbo tem die smpai...

ni plak tem nak berlepas...



ni tem wat regangan..aku ar suruh dorg ni wat..sb aku yg anto dorg sume..ekekeke


pakai no..pattttt...


ni x sedo diri enterprem jek keje..sebokk arhh.. :P




ni la geng adik2 yg aku bwk..sume dapat top 10 dorg ni..mntg2 ar sumenye pemain bola skola... aku kire pengiring ar..aiseymennnn.. :)



ok itu ajer kat litar sepang..bawah ni plak kire hadiah ma besday la..my mom kasik coz die sian kat aku busan duk umah..so bli la natang neh..utk aku ilngkan musan...



ni plak organ lama since aku kecik lagi..ni mhal sbb yamaha..yg ats tu mrh jek..yg bwh neh byk berjasa smpai da rosak n x bnyi g..gunr tem prektis band n orkestra mase mude2 dulu..ahaksssss





okek itu aje le yang aku dapat cuti neh..sonok gakkkk ler...yiehaaa..ade g dorg nk hadiahkan aku neh..tp aku xmo lg..ye ke??? ahahahaha :p
~nani3~




Happy Birthday to me...

Salam...

5 August 2009 genaplah usia aku 21 tahun..da jd org dewasa patutnye tem2 gini..but u noe me rite..xde mknenye..cam aku lah..my mom oso ckp kitorg neh pangai cam budak2..aiseyhhh..biaselah konon2 awek mude..

To olz my fren lina n yati oso hepi besday to u olz...same2 lah kite jadi org "dewasa" ..ahakkkzzzz.. Pade yg da nk kawen jmput eh..cam aku xde kot.. :)

Hmm..walopon aku tolak degree kali ni..but wish aku sempena besday ni..ade rezki utk aku smbung degree next sem...

Pada yang igt besday aku tq..Pada yg xtaw or x igt its okay... :)

ok kawan2...

~nani3~

Tuesday, July 21, 2009

Va Va Vo Malaysian team...

Salam...

Pada 18 hb Julai aritu aku berkesempatan pegi tgk Malaysia vs Man United dekat Bkt Jalil... Pegi wif ma big brother lah...Wow mmg beshla skali skala tgk bola neh...team M'sia pon xkurang hebatnye pd ptg tu..

Aku excited sgt lah bile tgk penyokong2 yg dtg..Most of them pkai jersi merah lah..yelah rate2 peminat M.U kn..tapi aku penyebok jek..hehehe..xde baju jersi katekan..just pkai shirt itam wif cap...

Nasib baikk aku xkene BOooooo dgn penyokong2 M.U coz aku pkai cap Chelsea..hoho..selamber jek wat muke tataw..so xde la kne pape yg memalukan.. :)

Pengakhirannye M'sia dapat jrgkn 2 goal from Amri Yahya...n of coz la M.U mng dgn 3 goal...klu x silap yg jaringkan goal tu Nani,Owen, and Rooney..wo wow tibe2 jek aku terlibat dlm bola neh..ahakssss

Ape2 pon syabas to M'sian team sbb tunjukan prestasi yg hebat..besh ar korggg..Muahhhhhxxxx :)

~Nani3~

Monday, July 13, 2009

Ola frenzy...

Salam to al ma beloved frens...

Kwn2 sume aku da blik pon semenanjung n bley kate besh la gak melepak kat umh xde mnde nk wat..Nak keje but blm berkesempatan nk cr keje coz im very busy jd bibik kt umh..sglenye aku wt..heh...hope2 my mum kasi gaji sket...:)

Ape g ye..hmmm pd kwn2 yg de bce blog neh tlong kontek n msg n tglkn name korg..coz my handphone ( daun ) suda pecah..n aku xde no korg n aku xigt lgsung no korg...

ok yep..tata salam

Monday, June 15, 2009

Is it the end???

Salam n ola to olz...

Hi hi hi frenzy n wht r u doin hah?? Aiseymen..rini aku just online mybe for the last kt uitm swk neh..after this tmpt nk on9 pon da btuko..

Just nk wat ringkasan ape yg da berlaku spnjg intersesi n sebelum aku blik ke Semenanjung.. The big even 1st tem intersesi neh yelah WEDDING KAK ANNE...Congrate sis n wish u happy wif him 4-eva..

Then kelas wif Sir Syah mmg ilek n enjoy..Tak tensen n hope Sir will help us in our final interssion exm..Byk sgt cite2 Sir n pengalaman yg best..Cayalaahhhh sir nnt bnje Nasi Beriani.. :)

Ape g ye..Ohhh pengalaman aku kne follow wif da " Antu" might be..hoho...kene kacu tgh2 mlm spnjg Kak Anne blik..Its ok 'ANTU'..jgn ikut aku blik smjg yek..tgl jek kt swk neh ngn aman k... God is always wif me when i need...Alhamdullilah...

Best kwn2 ngn dak2 intersesi neh..da jd rpat antare kitorg...Share2 makanan n so on..Kn SHARING IS CARING...hehe

Tem tggu result mmg lg gempak..best la ambik result rmai2 kt ufloor..tgk gaye2 student hepi sume jerit ble dpt result bgus..hohoho...sllu amek result kt umh..sedih sdri n hepi pon sdri..kt sini besh la ade supporter..Pom Pom Girl de...

Pe g ye..Nangis sume cukup lengkap ar nk abehkn study kt sini..pening pening pon..pengalaman intersesi neh kire okek gak la...not bad..hoho

Then to sume mmbe yg bejaye smbung degree, congrate eh..:)
wish u all da best...

ok dats all... c ya d sane pule..

~Nani3~

Thursday, June 11, 2009

ALhamdulilahh...

Askm...

Wahhhhhhhhhh aku heppi gilerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr..Lulus sume sem neh..walopon byk dugaan ku..Ya allah syukur sgt...

Pointer aku pon ok lah sem neh 3 point something...yiehaaaa but sedey lah coz xbjaye naik kn cgpa ku..xpe alhamdulilahhh sume doa termakbul...

Ya allah...aku xtaw g nk ckp hepi cmne skg neh..nak ngisssssssssssssssssssssssssss... :P

~nani3~

Happy birthday ayah n biela



Salam..

To ayah, Hepi Besday akak ucap kan..ade hadiah jugak..hope ayh cepat2 sht..Kakak blik nnt kite g jln2 okek..G karoke sbb kak cik ckp ritu sume g karoke,kakak sorg xde.hehe..

Pastu untuk dak binget Nabila.hepi besday oso to you...I love u so much..ekekeke..Nannti blik bnje k..org da kje katekan... sorry xde hadiah..nnt sy nynyikan 1lgu besday k..hehe..



To abg n angah n ibu..Datang swk nnt banje r..org da pokai..haha..terpokai x sengaje.. :)


Hmmm tbe2 lak tingat kat arwah atuk ( ayh kg )... Blik nnt xde da blik2 kampung bwk ayh g jln2..Ayh kakak doakan ayh ditmptkn tmpt2 org beriman..Aminn..


Love u all..

Nak balikkkkkkkkkkkk...

Friday, June 5, 2009

Boley ke aku tuka name...

Salam..

Sbnrnye da lame aku pk neh..leh ke korg pgl aku name lame aku..Aku cam xnk da la gune name nanie neh..Bleh ke pgl aku Intan blik..keekke..gedik sey...

Nak buang sume kngan ngn name neh..huehue..Tapi cm pelik gak la klu korg pgl name Intan neh..coz family aku jek biase gune n mmbe2 lame aku..

Setuju x??

huahauhau

~Nani3@Intan~

Lost n Found...

I lost i found..
Found n lost again...
Lost and come back..
Never speak out...
And invi. again..
I cry full of tears...
Lost and lost till im not here to see..

Truly,

Nani3

Thursday, May 21, 2009

Sad ++ Happy...

Askm n olaa...

Ape yek nk dkongsi lagi..Cam lost idea lak..heh but aku cm bese nk share2 gmbo2 jek la..

Ni gambo aku g fun fair ngn mmbe2 kt Samarahan..Mmg bosan gile fun fair nye coz sikit jek pemainann nye..

Walopon bosan2 aku naik gak pmainan yg de..n aku msuk funfair tu pon 2 kali coz xde mnde lain da yg nk ilangkan bosan..Jom jom tgk gmbo...


Aku n eis..nek mende neh..cam kapal2 ckit rsenye..lgsung x mencabar..huhuhuhu :P








Ni gmbo kitorg bertiga, Yati aku n Eis..Lina da balikkk xdpt la nk join kitorg...huehue...



Okek seterusnye ape yg sedeh lak..
14.5 adlah besday someone yg aku syg..aiseh..satg de la ckp aku jiwang..peduli ape..sume mnusia de perasaan maa..hehe..
Sedey sbb xdpt wish,xdpt celebrate but aku try clbrate ngn mmbe aku sdri2..xkisah la..
Malam tu aku celebrate ngn beli 2 donut beso tu utk gntikan kek..huehue..xde bajet katekan..
Then ngn masak steam boat sdri..sedey weh tem msk2 tu..nk kasi org tu mkn but xde kt cni so aku la mkn ngn mmbe lain..


Ni la yg dpt disediakan mlm tu.. :(


Besday org len tapi aku yg tiup lilin..eheh..skali skala apa slhnye kan..:P





K la.itu aje la aku nk kongsi utk kali ni..Aku skg ngh wat intersesi so hope aku abeh sumenye x lame g..Aminnn..
~Nani3~

Monday, May 11, 2009

Happy Birthday

Salam..

For the first time, i wrote here for him...

A special wishes ::: HAPPY BIRTHDAY TO YOU ~ Sweet 24 ~ ::: 14 May 2009

Sowi xde hadiah..just leh sent kad jek..Moge eppi kat sane,sehat sllu, ok2 aje...no probs at ol n wish god bless u...

Nanie wish awal kt cni coz i don noe how??? n question mark again...


~ Nani3 ~

Sunday, May 10, 2009

Pengembaraanku

Askm n olaaa....back to this lovely blog.heh :)

Okeh final exam for dis sem pon da abeh..Hopefully ape yg di harap dimakbulkan..

Pas je abeh final exm..Biase la aku n de geng wat rancangan nk release tensen masing..Tp aku just kuar ngn Yati jek..

Tem kuar mmg totally no idea..xde arah tujuan n xde money gak wat kn plan neh t'gendela sket. Aku ngn beraninye ngn Yati g ke Serian nun jauh gak la atas dr Samarahan..Agak pedalaman, tuk cari JONG CROCODILE..Tmn Boye le, dgn harapan dpt beramah mesre ngn boye2 d tmn tu..Bile da jauh pjlnan tu n smpai gak kt tmpt nye TAPI kitorg xmsuk coz entrance msuk RM16 rgt, Aku lak just prepare RM50 skli wet mnyk n kete..So ngn selamber start kete n blah dr Tmn Boye tu.

Drive pnye drive at last jpe 1 sign board tnjuk BIDAYUH LONG HOUSE ( 16 KM ) . Dgn berani skali g aku msuk jln tu but korg tawu sgt la menyeramkan..Laluannye tepi kaki bukit dikelilingi hutan n yang ade just aku n Yati..Minyak lak isi RM10..tgh2 utan mne nk cr minyak..jln pnye jln smpai aku pon rse da lebey 16 km xjpe2 signboard ke Long house tu..

Then truskn pjlnan smpaila ke 1 kedai runcit neh..Tnye le org ctu..Die pon xbrpe pasti Long House tu but die kate " u lalu terus nt u tnya org, nnt nk dekat smpai ade la sign board"..BUT aku truskn jln n x jmpe2 signboard pon but jmpe smpang..aku men redah la..aku xtaw da bape dlm kitorg jln tu..

Tgk org2 situ cm pelik2 jek n kitorg lalu tol2 kaki bukit n bukit tu agak la seram rupenye..cam gua2 ckit surface die..Dlm sejam pastu kot kitorg tkejut..aiseh tkejut lak sbb just jmpe CHURCH n rupenye aku da msuk pekampungan kaum Bidayuh or Iban aku xpasti..Major nye Non Muslim coz dr segi umhnye da dpt agak..

Ape jd eh pastu..Ade 1 lori lalu sblh kete kitorg ngn laju nye n then ilng sekelip mate coz tgk kt side miror da xde.Bunyi nye nyaring kt tinge..Aku da dup dap tatau la kt yati but aku suh die anto msg kt sape2 if in case of kitorg x blik or sesat cari kitorg kat area2 long house..Jln die simpang siur cm ular tu wat kn aku nk tmuntah..ampeh saat2 gtu la nk jd..

Tp aku kuatkn smngt..aisey cm ngeri lak kn..nk cr jln utk pth blik tapi akhirnye jpe 1 sign board yg menunjukkan 1 kawasan pelacongan 28 KM lg.Aku agak long house tu pon kat ctu..xde mkne aku nk teruskn.yg aku da jln pon da xtaw brape kilometer,neh nk masuk lagi 28 km..uishhh idakkk laaa...Jlnnye agak smpitla..ngn xde orgnye..aku tkut but nape la aku brni sgt..mgkin tensen xhenggat..aku pon mek jln utk pth blik...after ptah blik tu aku mmg da doa dlm hati hopefully minyak kete still ckup n aku ttp air cond..hehehe utk elakkan kete tbnti..

Bile da jmpe pekan n kete2 lain dijalan bru la aku rse cm da jmpe dunia aku..Td aku xtaw ade kt dunia mne..Hidup sunyi sepi..Bteman ngn hutan n bukit...Rmh agak jauh2 antara 1 same lain..huh wat aku t'pk mmg dunia aku bukan disini..aku xbleh idop dlm kesunyian..uiyo ayat jiwang neh :)

Then baru la aku realize yg sbnrnye mmg ade kehidupan yg lom membangun x same yg penah aku rse selame hidup neh..Duk kt bandar ( bndar ke )..traffic jem..mudah nk kemane2..Lain dgn org duk kt kaw. pdlmn..skolah nye..facilities nye agak kureng..Ni berdasarkn tinjauan aku smlm..

Itu la first n last aku wat keje gile kt tmpat org..Masuk kwsn yg aku xpnh msuk sesuke hati..Aku takkan wat lagi..Siyes aku seram smpai skg coz bayangan bukit tu sentiase dlm pale otak aku..Alhamdulillah aku selamat smapai kat UITM ku semula..

oke tq for da readers..

Daaaaa

~Nani3~

Monday, April 20, 2009

Study ker...

Salam....

Da masuk pon mggu final exam..ntah la dpt x sem ni perform...Hopefully okek la coz tanak la de sangkut2..uwaaaaa takut nye.... Jom kite tgk stdy ke dak2 uitm sarawak neh... :)


Oho stdy tu smpai ttp muke....nmpak ke bace dekat2 tu cik kak..hehehe :)



Ni geng2 tekun neh...Ape eh soalan msuk nnt..huehuehue..pk pk... :)





Ni tayah kate la..C Nani3..huhu..stdy upenye die sem neh...yeke??? Hafal hafal... :)



Aiseymen katil jdi mgse keadaan..Ni la bile aku stdy..serabut sume2 buku n kertas... :)



Klu stdy kat meje lak penuh abeh..Ngan laptop kt sebelah.. Air 1 jug...buku bertimbun2 tandenye stdy last minit jek keje nye.. yiehaaaaaa :P



Hah tgk le tu..buku yg kat sebelah kiri tu sume nak kene bace smpai abeh..coz sem neh exm xde gap..Gasakkkkk la ko nanie..huhuhu.. :)



Ni la my notice board utk last sem neh..Tiap sem same jek but sem neh de bebear aku sgkut kt atas tu..Kasi kiut sikit... :)



Yeaaaaa neh jek la..bnde2 yg ptut de tem aku ngh stdy..huehue.... :) Skrg neh aku ngh sdty but take 5 jap...Update blog tersenta neh...



Okek...sampai sini dlu yek..Pade sume2 membe2 ku xkire la kat Uni. mne pon...Good Luck for final exam..WE CAN DO IT... :) Cayalahhhhhhh
~Nani3~