Monday, September 22, 2008

KPA's Camp

Salam...

Baru-baru ni aku berkesempatan bwk dak2 junior KPA ( Kelab Pertahanan Awam ) g camping dekat Base Pertahanan Awam.After beberape month naik turun pejabat HEP,dpt gak kelulusan wat aktiviti ni..Alhamdulillah..

Sepanjang aktiviti ni berlangsung mmgla penat,tambah2 kami dibahagian AJK.Sbbnye kami ade cume 7 org nak handle semua aktiviti pelatih yang seramai lebih kurang 60 org.Bygkanla,yang nk masaknye pon kami,conduct aktiviti,pelatih skit n mcm2 r lagi..

Ni la pengalaman aku yg xdpt dilupekan coz aku la tukang masak dorg..Tak penah dlm sejarah aku msk nasi n lauk utk ramai..kali ni msk nasi 10 kg n wat ayam msk merah utk 70 ke 80 org..Tapi ok pe mkanannye.. :P cayalahhhh...

Dari start Jumaat sampai ke Ahadnye kire xde rest langsung.Dak2 Kpa ok lagi,kami ade gakla baik hati kasi rehat,tapi aku n ajk lain huh xyah ckpla xsempt tido even sekejap..Pale pon mengong da..tambah2 aku la..hehe..tp thanks la kat sume ajk yg tlong aku..

Nak cite mmg la byk,tp aku xtaw la nk cite ape..Ni aku attach picturez time camping tu erk...




Tapak camping dorg..Tapi kejap je dapat spent duduk dl khemah ni coz aktiviti terlalu padat..





Ngah msk nasi sempat posing sekejap :P




Bertolak naik truck..Best ni..Saje nak bagi pengalaman ckit kat dak2 ni :P


Sesi pembentangan bendera,trade mark n persembahan kumpulan..Salute r kt dorg even mase yg kami bagi sekejap,tapi dorg dpt wat persembahan dgn baik..inila dikatekan pantas berfikir.. :P


Antara aksi pelatih di atas pentas..


Ni yg mcm ala2 motocross ni adelah time kami brainwash dorg ckit.lame gak dalam sejam lebih.Yg perempuannye da nagis2 la.kaki n tgn da menggeletar..tak kurang jugak yang laki.Tapi ni slh satu care nk uji ketahanan mental dorg ni.Bkn saje2 nk mrh xtentu psl ye dik.Ade yg bengang ngn kitorg la..Tp apekan daye xberdaye..hehehe..Tgk tu ade je yg leh senyum tem kene mrh.. :)


Ui tuan presiden,udah-udah le tu..huhuhu..siyes mukenye...

Ni bkn bomba sebarangan hah..Ni aktiviti yg di conduct oleh JPA3..Kawad pili bomba ke namenye..ntah la..tp die terangkan la mcm mane nk pdmkan kebakaran..dpt gak la inputnye..

Hah yg ni plak..sesi mbik autograph kitorg, para ajk..Sian la kat dak2 ni.Nk dpt tandatgn kitorg bkn senang..Mcm2 dorg kene buat..Tp pling baik aku la..senang je aku bg dorg nye task..Aku mintak duit 1 sen n dptkn 2 t/tgn Pegawai Pertahanan Awam ..If ade bru aku sain..hahahaha jaat x??tp ade yg ade taw 1 sen tu... :P Mcm2 lagi la dorg kene buat utk puaskn hati ajk..sporting maaa dak2 ni :)

HMMMMmmm aku rase smpai cni dlu la laporan aku psl camp aku bru2 ni..Best pengalaman incharge aktiviti ni tp amatla penat xterkate sbb kekurangan ajk..ok la..Sebelum aku undurkn diri..Aku nk ucapkan selamat menyambut hari raya aidil fitri n maaf zahir batin dr aku if ade salah silaap dlm blog ni or pade sape2 je..

ok...salammm

~Nani3~

5 comments:

Elina07 said...

uiii...camping ya nang penat nak mampos..adess..nang busy la..sik tauk camne mok madah...tapi aku suka tangga sidak pelatih ya..coz ada yg sporting bah..n ada yg kiut..heheheee..

nanio said...

~~~sapekah itu yg nang kiut..tul ke aku klaka neh~~~huhuhu

Azray said...

Aku xsukenye tengok si Nanie nie buli dak2 junior die neh.... wekkk!! Even aku Major Physical Education pun xtau leh wat ke x yang mcm motocross tuh! Anyway,kpade dak2 yang kene buli ngan Kak Nanie tu,nnt balas dendam eyh! hahahahaha....

nanie said...

~~bhye gak wt motocross mengeletar...hihi..ko cikgu bek azrai..mmgler..kikikikiki

Anonymous said...

hurm...ko gile mcm ni di katakan best?ini tak cukup best..kat khemah jek dah jadi satu kesalahan,tu gaya mendirikan khemah?lutut jek....pastu aktiviti kenapa mcm takde yg bebetul KPA?kalau dak2 kadet aku la..ish..sampaikan muntah ranah,,,tapi last2 bila balik asyik tanye bile nak bt lagi..diorang dapat rasa sumtink dif bile ada dalam latihan tu atau perkhemahan...best gilew kau....tapi ok la buat pegawai2 bersekutu kat ipta dan ipts yg baru nak berjinak2...wish u luck..oo anyway...lupe lak nani...BARISSSSSSSSSSSSSSSSSSSS........BARISSSSSSSSSSSSSSSSS SDIAAAAAAAAAAAAAAAAA.....APABILA DAPAT HUKUMAN KLUAR BARIS.....SQUAD HENDAKLAH PUSING KE KANAN..3 LANGKAH KEHADAPAN DAN MAJU..DAPAT..............KLUARRRRRRRRRRRRR BARISSSSSSSSSSSSSSSS