Monday, September 15, 2008

Kaki Ku...

Salam..

Today aku nak cite what happen to me..adess aku g klinik rini,cabut kuku..haha..hmm ni la padahnye ble bende kecik pade mulenye tak diambil serius...

Dlm 2 bln lepas if xsilap,aku ade tergelincir kat toilet..Then kaki aku terlanggar tebing toilet tu n kat ibu jari kaki aku tu lebam n ade darah beku..Tem tu rase ya amatla sakit..smpai menitiskan air mate gak la.

Bile sakitnye x ilang,mlm tu aku rendam kaki dgn air pnas nk ilangkn rase skit tu..tp still skit gak ckit2 tp da kurang la..Ble da mcm ok aku biarkan jela walopon darah beku tu still ade..igtkn nnt die ilang sendiri.



Hmmm xla sebenarnye..die x ilang,tp die effect smpai kulit ibu jari kaki tu jadi keras n rase cam ape ntah..tbe2 1 day aku tgk bhgian kuku yg biru tu cm menghakis la kire.aku ape lg ambik ketip kuku,n try2 r jd dr,cabut sndiri..tapi punye skitnye xtawla coz xde bius..cabut x abeh jdnye..

So ble aku g klinik td,aku ambik keputusan nk cabutla..Mule2 die bius aku..3 injection aku kene.bhgian kanan,kiri n atas ibu jari kaki..sakit gak la..lame2 x rase sgt.Dr. tu pun ambik alatannye n cabut my nail..tem cabut tu rase sakit ckit jek coz kn da kene bius..darah byk tp dr nk elakkan aku perasan,die tnye r mcm2..itu la ini la..huhu..



Esok kene p tuka balutan n cuci luke..da r nk p camping ujong minggu ni..adess sengal la..nnt raye xleh pkai kasut cantik2..kuku xde.. ;p hmmm so korang if bende kecik2 kan jgn pdg ringan sebab die effect kat lain n bertmbh teruk nnt..jgn tkut la jumpe doktor tu..hehe :p pape pun cayalahhhhh Nani3..

~Nani3~





6 comments:

Elina07 said...

haaa...mmg btoi..kuku kaki nanie kene cabut..adess..seram aku..sakit dowh..aku ni yg x mengalami pon da rase sakit,apatah lg tuan yang kene cabut kuku tu...xpe nani,aku akan tlong ko..wlaupun stakat g tapaukan kat dm..hehehe..yg pnting kaki ko elok cpat..ko jgn risau r pasal nk pakai kasut raye nnti..org x tgk,ye la..kaki kan kt lantai..hoho..

get well soon...

your truly,
Miss LeeNa...

Nani3 said...

~~org pasannn,tp xmo tgur jek..hihi..mcm mmbe aku sorg tu,die ckp asl kuku nani cam lain jer..adesss

manje said...

hahaha..

lek r nani..

lame2 nti sembuh tu..

cayalah nani...

HANASUKE said...

uiks~~~
owg pon pnh kne gk cbot kuku mcm ang 2...
dh bnyk kali kne dh...
lme2 dh x heran...
hehe...
besh....

nani3 said...

~~hmm na..x bese r xde kuku..ekeke

eis said...

aah..aku pon penah kene gak..time darjah bape tah..ayah aku ckp sbb aku x nk minum susu..tp skrg aku da minum da..ko nani kene minum susu n makan sayo byk2.siyes..spanjang aku kenal ko aku tapenah tgk ko mkn sayo..ko termakan timun pon leh detect kuarkn balik..adess..pelik naa